exile Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 Instaliram ti ja danas neki HDD temperature monitor, i kao da mi pokaze temperaturu svih particija. Uglavnom su temperature super, znaci da je verovatno sve ok sa hladjenjem u kucistu i tako to, samo me zabrinula jedna stavka... Naime pise "work time" i na svakom hardu naravno razlicito. Na najstarijem maxtoru pise 1 month, 7 days i nekoliko sati. Da li to znaci da ima jos toliko dana otprilike dok ne vrisne ? Ovo me je dovelo na razmishljanje da bi bilo krajnje vreme da bekapujem sve svoje stvari na dvd-ove. E sad Imam preko 1 terabajt sve zajedno, znaci bas dosta stvari... Postoji li neki adekvatan bekap program, koji ste vi koristili i za koji znate da je dobar ili sl., koji bi mogao da iskoristim da bekapujem sve stvari sa hardova ? Koristio sam ranije neki ne znam ni ja koji backup program, problem kod njega je bio sto samo taj program posle moze da otvori taj dvd, posto napravi kao neki image fajl sa svim podacima, a meni to ne treba, nego cist pjur bekap :) Ajd' pomagajte, before it's too late! P.S. Posto je ovo i ujedno bilo pitanje vezano za hard diskove i tako to, stavio sam u ovaj hardware deo foruma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
47@mission Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 Ne znam shto bi se cimao da rezes DVDeve, kada mozes da kupis neki dobar externi hard da ti odradi posao. Mozes da backupujes vise puta... + mnogo mu je veci radni vek posto ces ga manje koristiti Imam WD My Book Home Edition 1TB i prezadovoljan sam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted April 22, 2009 Author Report Share Posted April 22, 2009 (edited) Ebem li ga ne znam koliko mi se isplati da bekapujem opet na neki hard disk, mada naravno razmishljao sam i o tome... Nevezano za taj backup software, koliko kosta taj wd od 1 tb ? Edited April 22, 2009 by eX1|e Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoOdoO_MaN Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 8800 din je bio kad sam ja zadnji put gledao (pre pola godine). Quote Got some minuses for free? Link to comment Share on other sites More sharing options...
47@mission Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 hmmm 1 TB? nenene, skuplji je http://www.itsvet.com/proizvod/western-dig...comp_hdd/26/961 144 jura ima i usb naravno.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted April 23, 2009 Author Report Share Posted April 23, 2009 Dobro dobro, al' neka sad neko preporuchi neki software za backup :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 winrar :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoOdoO_MaN Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 hmmm 1 TB? nenene, skuplji je http://www.itsvet.com/proizvod/western-dig...comp_hdd/26/961 144 jura ima i usb naravno.... Meni je to rekao lik u Pakomu. A ovde ne vidim Pakom na listi. Neka lepo pozove i pita. Quote Got some minuses for free? Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted April 27, 2009 Report Share Posted April 27, 2009 a online backup ? :P Quote    Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted April 27, 2009 Author Report Share Posted April 27, 2009 U kom smislu, da stavim sve na neki ftp server? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
`Dr. Nick Riviera` Posted April 27, 2009 Report Share Posted April 27, 2009 Imam ja externe hardove povoljno ako treba... =] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 27, 2009 Report Share Posted April 27, 2009 A brate i ti pitas kako da bekapujes jebote :) Kupi externi hdd i kopiraj fajlove. Sigurno neces kupovati ultrium 4 trake, IBM tivoli ili Legato da bi bekapovo jebeni kucni HDD :) A inace sto se tice online bekapa, EMC proizvod/usluga : http://mozy.com/ ne znam doduse da li je dostupno nama. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted April 27, 2009 Author Report Share Posted April 27, 2009 Pitam za jebeni SOFTVER za bekapovanje na DISKOVE a ne da mi svako pominje da kupim externi hard disk. Znaci treba mi PROGRAM koji bi mi lepo samo rekao "stavi disk i ja cu sve da srezem pa kad zavrshim stavi drugi" i tako dalje, zar je to toliko jebeno komplikovano za shvatanje ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 27, 2009 Report Share Posted April 27, 2009 Start->run->i kucas ntbackup.exe Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
`Dr. Nick Riviera` Posted April 28, 2009 Report Share Posted April 28, 2009 http://www.rlslog.net/nti-backup-now-advan...on-v510623-dvt/ Nisam koristio, al' moze da posluzi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts