Jump to content

Backup

exile

Recommended Posts

Instaliram ti ja danas neki HDD temperature monitor, i kao da mi pokaze temperaturu svih particija.

Uglavnom su temperature super, znaci da je verovatno sve ok sa hladjenjem u kucistu i tako to, samo me zabrinula jedna stavka...

Naime pise "work time" i na svakom hardu naravno razlicito. Na najstarijem maxtoru pise 1 month, 7 days i nekoliko sati. Da li to znaci da ima jos toliko dana otprilike dok ne vrisne ?

Ovo me je dovelo na razmishljanje da bi bilo krajnje vreme da bekapujem sve svoje stvari na dvd-ove.

E sad

Imam preko 1 terabajt sve zajedno, znaci bas dosta stvari... Postoji li neki adekvatan bekap program, koji ste vi koristili i za koji znate da je dobar ili sl., koji bi mogao da iskoristim da bekapujem sve stvari sa hardova ?

Koristio sam ranije neki ne znam ni ja koji backup program, problem kod njega je bio sto samo taj program posle moze da otvori taj dvd, posto napravi kao neki image fajl sa svim podacima, a meni to ne treba, nego cist pjur bekap :)

Ajd' pomagajte, before it's too late!

P.S. Posto je ovo i ujedno bilo pitanje vezano za hard diskove i tako to, stavio sam u ovaj hardware deo foruma.

A brate i ti pitas kako da bekapujes jebote :)

Kupi externi hdd i kopiraj fajlove.

Sigurno neces kupovati ultrium 4 trake, IBM tivoli ili Legato da bi bekapovo jebeni kucni HDD :)

A inace sto se tice online bekapa, EMC proizvod/usluga : http://mozy.com/ ne znam doduse da li je dostupno nama.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Pitam za jebeni SOFTVER za bekapovanje na DISKOVE a ne da mi svako pominje da kupim externi hard disk.

Znaci treba mi PROGRAM koji bi mi lepo samo rekao "stavi disk i ja cu sve da srezem pa kad zavrshim stavi drugi" i tako dalje, zar je to toliko jebeno komplikovano za shvatanje ??