Jump to content

Problem oko kompatabilnosti

VoOdoO_MaN

Recommended Posts

Moja sestra ima neki komp koji je kupila 2006te. Od tada nije digla Windows i komp je već počeo da trokira gadno.

Ja rekoh ajde da dignemo nov windows. Imala je Service Pack 1. Stavio sam joj Windows XP Professional Service Pack 3 (ne znam koji release) ali neki ono skroz casual.

Instalirao sve drivere. Međutim kada sam pokušao da instaliram Spiderwick:The Chronicles Of Riddick igru - izbacio mi je Could not run game it's not compatible with 3D devices. LOL

Nije hteo da instalira i Narniu (isto igra na taj neki fazon). Ostale je instalirao (neki Asterix i neke gluposti).

Ima integrisanu Radeon9200 128mb karticu na nekoj Asusov ploči. Ne znam šta da radim... Dizao sam joj 3 puta Windows, instalirao neke drivere za Radeon... Ma jednostavno N-E-Ć-E da rade te 2 igre. Probao sam i 4-5 crackova za te igrice. Ma jok... Neće da rade, a to su joj omiljene igrice...

Je l' neko ima ideju šta da radim? Umoran sam više od dizanja Windowsa i 100 puta instaliranja ovih i onih programa i drajvera. Šta može ovo konkretno da bude? Ja cenim da je neka softwareska frka oko grafičke ili taj neki crack ne valja. Sve piše da je ok instalirano i da sve radi ovako. Tako da nije nikakav hardwareski problem...

Malo sam sad ovo napisao sve iz glave. Ako vas zanimaju neke detaljnije specifikacije, recite mi, pa ću vam javiti.

Hvala unapred na odgovorima!

Edited by Vlad-_-b

Got some minuses for free?

Guglao sam i našao neke drajvere ali oni ne rade. Mislim kad ih instaliram kocke mi lete kao u tetrisu. :/

Moram da napomenem da su te igre radile sa Service Pack 1 i da ona nije updateovala bilo šta na kompu.

Već se nedelju dana drkam sa tim i nemam više ni vremena, ni volje, a obećao sam joj da ću nekako da joj to sredim.

Edited by Vlad-_-b

Mozes i da otvoris komp, pogledas koja je ploca, odes na sajt proizvodjaca i skines drajvere ili pitas seku ako ima cd koji je dobila sa kompom.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Ima taj jedan CD sa drajverima za ploču i sve sam sa njega instalirao. Kad uđem na "Devices" i odem tamo "Display Drivers" za ploču i za grafičku. Sve je ok i zeleno štiklirano. Pritom neke ove druge igre sve ok rade. Sve se nešto tripujem da nije do cracka za igricu... Jebote crackovao sam zilion igrica od svog trećeg razreda osnovne i saznao zilion načina kako crackovati igru...

Prosto ne mogu da verujem... Ma bre ako ovo vuduovo ne sredi. Reinstalliraću komp još jednom, ako tad ne bude radilo... Jebiga šta da radim... Igraće novog Harry Pottera onda.

Hvala u svakom slučaju.

Edited by Vlad-_-b

Brate, ali si ti maestralno pobrao loncice:-) mada, nije da ti je prvi put...

Spiderwick:The Chronicles Of Riddick

sta ti je ovo, zaboga?

ima igra Spiderwick Chronicles, za nju ti treba min 6600gt, dakle nema sanse sa 9200 da je neznam kakav ser.pack

http://www.yougamers.com/gameometer/10255/

ima stari Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay, to je pucacina, to mozes da igras sa 9200

http://www.yougamers.com/gameometer/10085/

e, sad, narnija ne znam sto nece, to treba da ti radi, ajde reci tacno da li ti se greska javlja u toku instalacije, mozda ti disk ne valja (CRC i slicno), ili posle, i sta tacno pise kao greska za narniju. 'si instalirao DirectX? itd...

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

Probaću danas sve to pa vam javljam. Nije DirectX frka jer sam stavio najnoviji. I jeste taj Spiderwick Chronicles milanche. Igraj je matora i radila joj je sve full sa tom grafičkom.

Nije CD jer sam skinuo već 3 release-a te igre. Nemoguće da nijedan nije ispravan.