Dule_smor Posted March 12, 2009 Report Share Posted March 12, 2009 elem, kao sto neki od vas znaju pazario sam panasonic plazmu...sve je super, zadovoljan sam slikom (bez obzira na shugavi signal kod nas), ali imam drugu dilemu...naime, koji plejer da kupim da bi mogao da gledam hd filmove...plazma ima skart i hdmi ulaze, a mislim da moja graficka ne podrzava hdmi...mogu da uzmem neki od onih kablova sa konverterom, al opet ne verujem da bi moja graficka (7600) mogla da potera sliku na plazmi...posto nemam nameru da upgrejdujem komp skoro ocigledno resenje je neki plejer...ali koliko sam razumeo, dvd plejeri uopste ne podrzavaju hd tehnologiju tako da ne bi mogli da pustaju filmove hd formata bez obzira na rezoluciju...a ako konvertujem u nesto sto plejer pusta verovatno nece liciti ni na sta...e sad cete mi reci da kupim blue ray plejer, ali to nije opcija s obzirom na cenu (ne videh jeftiniji od 20k)...a i da imam blue ray plejer, ne videh bas nesto mnogo filmova u blue reju po netu...i tako, dajte neku soluciju:) btw, kad ste vec tu, preporucite mi neke dobre 2.1 zvucnike sa daljincem, smaraju me ovi stari sa uzasno lose izolovanim kablovima...tnx:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sinister Posted March 12, 2009 Report Share Posted March 12, 2009 ja bi ti preporucio da.. za pocetak, kupis obican vga kabel, i tako spojis komp sa plazmom, i vidis kako sve to izgleda. ja probao, i prezadovoljan sam slikom. naravno, zvuk bi isao preko kompa p.s. hm.. samo scart i hdmi? no vga? onda jbg :D Quote Bring It Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted March 12, 2009 Author Report Share Posted March 12, 2009 da, to je problem, i ja sam mislio da sve plazme imaju vga ulaz, ali prc...ah, zasto dvd plejeri ne mogu da pustaju hd, tj zasto su blue ray tako skupi:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uveta Posted March 13, 2009 Report Share Posted March 13, 2009 Jel imas tv out na racunaru, il samo izlaz za monitor? I ja sam neko vreme kuburio sa istim problemom, pa sam na kraju u prodavnici naleteo na konvertor s-video+zvuk na skart sa odgovarajucim kablovima. Znaci na kompu sibnes kablove u tv-out i u izlaz za zvucnike, povezes u konvertor, i na kraju skart u tv. Pustao sam HD materijal, sad dal tu ima nekom downsizeovanja, resizeovanja pojma nemam, al radilo je Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted March 13, 2009 Author Report Share Posted March 13, 2009 da, al ne verujem da ce moj jadni procesor i graficka poterati to...znaci nista, ili blue ray plejer ili nov komp, a za bilo koje od ta dva cu morati da pricekam:( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted March 13, 2009 Report Share Posted March 13, 2009 Koji ti je ostatak mašine? Drugo, ako imaš PCI Express slot, imaš u Imtelu recimo Asus 3450 sa HDMI izlazom za nekih 3200 din, a taman može i da se namesti da se HD filmovi dekodiraju preko grafičke umesto procesora (noviji BluRay plejeri automatski koriste video akceleraciju, za x264/MKV ripove mora nešto da se namesti u Media Player Classicu al uglavnom može se). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted March 13, 2009 Author Report Share Posted March 13, 2009 sto je najgore ploca mi ne podrzava pci express, znam kad sam kupovao graficku...znaci fejlujem sa ovom kantom od kompa, nebitno... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted March 13, 2009 Report Share Posted March 13, 2009 A kad bi kupio blue ray player trebao bi ti i br rezac? :) Ili ne, da li moze ona varijanta preko flesha? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 Teshko da ce moci komp da tera 720p HD, a josh teze 1080p... A kupovati bluray plejer trenutno nema smisla. Jedino reshenje je sachekati da se pojave pare za neki upgrade kompa, jbga. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 dule, sklopi od polovnih komponenti komp za gledanje filmova, ne verujem da će te izaći preko 100 evra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 i mozes preko dvi-a da gledas na plazmi, sto moras hdmi, jel tako ivane :D bolje stekaj pare za komp, ne znam koji ce ti blue ray kad nema naslova i kad bude bice papreno skupi, ovak omozes da skinesh extra .mkv blueray rip i picis (a plus spremis konf za sc2 ;)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts