Lucky Posted February 23, 2009 Report Share Posted February 23, 2009 Ovakva je situacija. ADSL modem onaj Telekomov obicni ide u TP link 24-pinski. U taj TP-link takodje je ukljucen i Linksys wireless ruter, ne znam tacnu oznaku ali onaj sto u sebi nema nikakav modem. Cudan se problem deshava - na 4 kompa koji su nakaceni na mrezu sve radi kako treba, na 3 internet skoro i da ne radi. Otvori jednu stranicu koja je bash prosta i slabo zahtevna, sve preko toga nece. Takodje se nekad desava da zabode i wireless ali to redje. Ovo da na 4 kompa radi net a na 3 ne je redovna pojava. Cim se iskljuci ruter sve radi kako treba. Ima neko neki predlog? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted February 23, 2009 Report Share Posted February 23, 2009 A zasto ruter ne bi stavio na Telekomov ADSL modem (pretpostavljam HUAWEI)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trans-Lucky Posted February 23, 2009 Report Share Posted February 23, 2009 Jel se to dogadja samo kad su ostala 3 racunara na netu ili? Da li ti je limitiran saobracaj? Quote Svenevideći Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 23, 2009 Author Report Share Posted February 23, 2009 nije limitiran saobracaj i desava se u bilo kojoj kombinaciji rada racunara. Onaj koji radi uvek radi, onaj koji ne radi uvek ne radi, makar bio sam ukljucen u tom trenutku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted February 23, 2009 Report Share Posted February 23, 2009 (edited) Probaj da ugasis dhcpd na linksys wireless ruteru ako je ukljucen i mogao bi da budes malo precizniji sa setupom u smislu: Telekomov adsl ruter je utp kablom povezan na 24 portni ne pinski switch na koji su utp kablom prikljucene neke masine i linksys wireless ruter. Taj utp kabl od switcha do linksys wireless rutera (verovatno wrt54g i to bi valjalo da proveris) u koji port na wifi ruteru ide? wan ili lan? itd itd Edited February 23, 2009 by mohican Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 23, 2009 Author Report Share Posted February 23, 2009 ne znam otkud mi pinski u glavi, sve vreme mislim o portni :) Pisao bih detaljnije nego nisam pored te "instalacije". Bicu veceras pa javljam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted February 23, 2009 Report Share Posted February 23, 2009 "obicni telekom adsl modem" je takodje ruter. Imas 2 rutera sa ukljucenim dhcpom koji verovatno prave kolizije, mrezaroski deo rura predvodjen mohijem ce dati bolja objanjenja Ja bi probao da vidim IP kad lepo radi i kad ne radi lepo, pa da vidim jel tu doslo do neke promene Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted February 24, 2009 Report Share Posted February 24, 2009 default ip modema je 192.168.1.1 a default ip tog rutera je VEROVATNO isti, stoga ga promeni u npr 192.168.1.100 i raduce sve. Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GcV.Bjeli Posted February 24, 2009 Report Share Posted February 24, 2009 Ovakva je situacija. ADSL modem onaj Telekomov obicni ide u TP link 24-pinski. U taj TP-link takodje je ukljucen i Linksys wireless ruter, ne znam tacnu oznaku ali onaj sto u sebi nema nikakav modem. Cudan se problem deshava - na 4 kompa koji su nakaceni na mrezu sve radi kako treba, na 3 internet skoro i da ne radi. Otvori jednu stranicu koja je bash prosta i slabo zahtevna, sve preko toga nece. Takodje se nekad desava da zabode i wireless ali to redje. Ovo da na 4 kompa radi net a na 3 ne je redovna pojava. Cim se iskljuci ruter sve radi kako treba. Ima neko neki predlog? a što ne nazoveš telekomovu tehničku podršku ili se ne prošetaš par metara do nje i objasniš nekome svoj problem uz kafu :) Quote web hosting, web design, web development, internet marketing i SEO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted February 25, 2009 Report Share Posted February 25, 2009 bjeli + laki :D Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts