Doolio Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 igi molim te nemoj mene da uzimas u usta da bi se objasnio ako nemas sta pametnije da kazes, al molim te. stavi me na ignor ko covek ako oces, samo nemoj da budes cinican i bezobrazan bez potrebe. eto, ja se trudio da ne budem konfuzan da te ne boli glava. @topic: danas nisam nista citao, moracu sutra da kupim, ako nista, a ono barem neku gomilu stripova ili da odem do biblioteke. sto se tice skotskih basni i prirucnika o zitaricama, to ne volim, ne odgovaraju mi ni najbolji autori. poenta jeste bombasticna, ali mi stil pisanja nikako ne valja, mnogo je prost i suvoparan za moj ukus. procitao sam svojevremeno, sad se setih, neku kinesku zbirku pesama o lozi i mogu reci da je jako teska, izmedju evropsle poezije o lozi i ruskih klasika npr. interesantan spoj poezije i proze. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 (edited) Odo da iskompajliram znanje koje sam pohranio pa da lepo predje u .text region mozga da sutra i te kompajlere zavrsim. Sto bi bilo, 1 down 4 to go u roku od 4 dana (s' obzirom da sam 5 ispita iz ovog semestra [od 5] prijavio za januar) :// A u ponedeljak, kad sve bude gotovo, moracu se dobrano pocastiti i nacitati za svoju dusu. I to ce da bude Americka literatura iz doba imperijalizma od poznatog autora Dzeka Danijelovog - Trboseka. Edited January 30, 2009 by daki_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 (edited) Eeee kad se setim nekada sjajnog stripa "Chichine avanture", radjenog po proverenoj Cheshkoj shkoli crtanja. Chit'o se shirom Jugoslavije. I mi bi smo sa radoshtju bezali iz shkole u park samo da bi chitali o njegovim dugodovshtinama. Svaka je avantura unosila radost u nasha mlada srca i rado smo chitali i po pakovanje ili dva chichinih avantura dnevno. Crtez je bio uzuzetno prijatan za nashe chulo vida, a stil pisanja je bio takav da se strip chitao glatko, a opet nije bio dosadan jer je imao dovaljno shmeka da sa svakim novim brojem steknesh sve veci utisak o Chichi, i chesto bi posle par brojeva pozeleo da i sam podjesh u neku od Chichinih avantura. Avaj, pre par godina su neki zli kapitalisti kupili tu izdavachku kucu "Jagodinska knjizara" i izgleda da su od tad promenili i crtache i scenaristu, jer je crtez postao otuzan, a pricha dosadna. :( No, nadamo nekim boljim danima i nekim novim avanturama za nashega staroga junaka. Edited January 30, 2009 by CABKE Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlada92 Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 E sve nacitani intelektualci, a nikako da se osvrne na meksicku literaturu...Strasno... Quote -Ukoliko neka devojka sedi negde sama NIKADA joj nemojte prici, sesti pored nje i izvaditi digitron i pitati je jel zna da racuna, ona kaze da zna, i reci "racunaj da cu te jebati" (osoba cija je ovo fora ima 30 godina i NIKADA nije imao devojku koja ima sve zube) ▲ ▲ ▲ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 da, da, cica je bio strasan strip ranije. sto se tice meksicke literature, nisam nesto upucen, ali ono sto sam procitao me nije odusevilo. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlada92 Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 jedino objasnjenje te situacije, da se prethodno nisi pripremio zbirkom sabranih tuzlanskih pesama Quote -Ukoliko neka devojka sedi negde sama NIKADA joj nemojte prici, sesti pored nje i izvaditi digitron i pitati je jel zna da racuna, ona kaze da zna, i reci "racunaj da cu te jebati" (osoba cija je ovo fora ima 30 godina i NIKADA nije imao devojku koja ima sve zube) ▲ ▲ ▲ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikita_ Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 A da li ste citali Shopenhaurovu "Metafiziku polne ljubavi", iako Shopenhauer ne pripada klasicnoj nemackoj filozofiji ovo je veoma zanimljvo delo. Iako je veliki pesimista u vecini slucajeva slazem se na njegov pogled na ovaj nas svet. Odoh citam Fight Club 16 put. Quote sine nikita, postao si nik kejv Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Ni ja nisam neki obozavatelj meksichkih dela, no moji drgovi ih obozavaju pa sam chesto imao prilike da prisustvujem tematskim vecherima o pravcima i razvoju meksichke klasichne knjizevnosti. Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikita_ Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Oktavio Paz ovo ono. Quote sine nikita, postao si nik kejv Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 evo ga jos jedan Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 cinoc sam stigao do posvete na jednom domacem romanu neafirmisanog pisca... ljudi moramo promeniti ovu tradiciju citanja na slavama Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 uf, da, na slavama se uvek razvalim od čitanja. ako se nastavi ovim tempom, ostaću bez očiju do tridesete :( nego, što se tiče te meksičke literature... sranje je. nema tu nikakve supstance, ničega u čemu bi uživao dok čitaš, cela poenta je da čitaš brzo i mnogo, ne bi li se što pre onesvestio. razumem zašto srednjoškolci vole taj način konzumiranja literature, ali mi, iskusniji čitatelji, treba da znamo za bolje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoOdoO_MaN Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Ja baš volim meksičke knjige! Pogotovo sa energetskim priručnicima! Elem, prošle nedelje sam sa devojčicom čitao neku domaću literaturu (na njenu preporuku) i moram reći da je bila poprilično sladunjava, što može potpuno da te obmane i da promašiš poentu samog čitanja. Quote Got some minuses for free? Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Znači nisi caopr? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoOdoO_MaN Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Bio sam pod velikim utiskom knjige. Quote Got some minuses for free? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 pa to jeste poenta, nije poenta da jebes ribu na kvarno zato sto je ljubitelj dobre knjige. ja ta dva gledam da odvajam, barem kad se radi o ekstremnom citanju. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaveN Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 ja chitam svako jutro kurir kad kenjam uvek me zanima shta je dinkic slagao za taj dan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 nije mi poznat taj autor Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOLA Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 uf, da, na slavama se uvek razvalim od čitanja. ako se nastavi ovim tempom, ostaću bez očiju do tridesete :( nego, što se tiče te meksičke literature... sranje je. nema tu nikakve supstance, ničega u čemu bi uživao dok čitaš, cela poenta je da čitaš brzo i mnogo, ne bi li se što pre onesvestio. razumem zašto srednjoškolci vole taj način konzumiranja literature, ali mi, iskusniji čitatelji, treba da znamo za bolje. meksicka literatura je svakako specificna. Kao sto kolega citalac Ivan rece uglavnom je specificiraju mladji citaoci, medjutim pronalazim da je ume jako dobro da legne u tematskim vecerima drugih zanrova. Tek toliko da se "presece" tj napravi mala digresija od glavne teme i na momenat promeni tempo citanja. Ali to je samo ako zelite da se bas "preparirate" od citanja. Doduse trebalo bi upozoriti mladje citaoce da ne bi trebalo da je koriste uz druge autenticne nacionalne pripovetke jer zna da umori i "obori" mlad organizam. Ozbiljnije citanje kao takvo ipak zahteva predznanje koje se ne moze bazirati samo na stripovima. Treba biti svestan svojih mogucnosti, od citanja stripova cele noci do citanja vise knjiga ozbiljne literarure veliki je put. Mora mnogo da se uci da bi se ovladalo znanjem. Btw, sta vi mislite o ceskoj nacionalnoj knjizvenosti. Licno smatram dela poput King of Spirits, Trul Cream Green, Sebor kao i druge sledbenike tog pravca iz Nemacke, Austrije jako zanimljivim. Odgovara mi taj lucidni nacin pisanja valjda. Quote There are 2 rules in a successful life: 1. Don't tell people everything you know Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikita_ Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Najvise mrzim kad knjige imaju fensi omot, a pisana je na ocajan nacin. Lepo uzmes klasicnu rusku knjizevnost i citas na brzaka. Quote sine nikita, postao si nik kejv Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 kako se vidi ogroman jaz u iskustvu između prethodna dva posta! no ne brini, mlađani nikitoviću, vremenom ćeš shvatiti da je ona narodna "što je brzo to je i kuso" zlata vredna. Btw, sta vi mislite o ceskoj nacionalnoj knjizvenosti. Licno smatram dela poput King of Spirits, Trul Cream Green, Sebor kao i druge sledbenike tog pravca iz Nemacke, Austrije jako zanimljivim. Odgovara mi taj lucidni nacin pisanja valjda. fenomenalni su česi! njihovi opisi prirode, naročito aromatičnih trava i lišća su za mene bez premca, iako mnogi smatraju nemački roman "majstor i lovac" vrhuncem tog žanra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOLA Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 fenomenalni su česi! njihovi opisi prirode, naročito aromatičnih trava i lišća su za mene bez premca, iako mnogi smatraju nemački roman "majstor i lovac" vrhuncem tog žanra. Moram priznati da nisam citao gore pomenuto delo, ali da cu iskoristiti prvu priliku koja mi se ukaze da detaljno procitam nesto sto je ostavilo ocigledno veoma jak utisak na Vas, dragi kolega. Quote There are 2 rules in a successful life: 1. Don't tell people everything you know Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadnought Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Eh kako lepo shto ima ovoliko ljubitelja dobre knjige na forumu. Ja sam malo zapostavio chitanje, ali popravitju se ovaj vikend. Imam spremno 3 toma pripovedaka o konjima. Da lagano vratim formu :) BTW kako to da nam nema Duleta the Smora... On je poznati knjizevni kritichar... Quote ... ukusi su razlichiti... reche djavo i sede u trnje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 ah, ceska nacionalna knjizevnost, kolevka modernog simbolizma! Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dušan_ Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Meni se jako chitaju neka dela shkotske knjizhevnosti, ali cu se vecheras ipak morati zadovoljiti domacim autorima. Quote Mehaničke karakteristike dobijene ispitivanjem mašinskih delova izrađenih od nehomogenih materijala pod dejstvom statičke zatežuće sile približno odgovaraju mehaničkim karakteristikama standardne epruvete. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts