fushi.ryuu Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 (edited) @Daki Ah, bude mi toplo oko srca kad vidim ove tematske vecheri. Bozhitjne priche su jedne od najlepshih. Edited January 29, 2009 by fushi.ryuu Quote .: l@w.: co-founder of kouteki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 nego, drugari, je l više volite biblioteke u kojima se samo čita ili one u kojima se prvo malo čita, pa se onda gledaju edukativni filmovi uz lagano čitanje, pa se ne kraju pročita boga oca? i zovite g!!!-ja na topik, čuo sam da čovek ima štampariju :) ja najvise volim da citam u klubu citalaca kod nekog kuci, prisna je atmosfera, ne brines se hoce li se citaonica zatvoriti i tome slicno. ako ti bude zlo od previse citanja, a ti zaspis na podu ako oces. ne volim neke biblioteke gde ima milion ljudi i sve je glasno i svi se nesto provode i djipaju umesto da citaju ko ljudi. volim da uzivam u citanju i da mogu da se skoncentrisem na knjigu. takodje volim i neke malo starije, soc biblioteke sa drvenim stolovima gde ima jeftinih stripova i moze da se ode sa drugarima. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 vidite, drzanje bilblioteke nije tako mala stvar... niti laka... ipak treba sve te knjige dobro procitati, prostudirati do tog nivoa da pocnte precesto da prepricavate knjige, u snu a nekad nesvesno i na javi... mislim, nije ni to zgodno... pocnu ljudi cudno da vas gledaju... pocnes da prepricavas gde stignesh, u kontejneru u haustoru, najkulturnije je u svom domu ali realno to se retko kada dogadja... no nebitno... i prepricavanje spada pod drzanje biblioteke jer ipak, kako drugacije imati uvid u sve knjige i preporuciti drugarima najbolje... hteo ne hteo meni nema odmora, citanje mu dodje kao pranje zuba, iako ponekad boli priznajem da ima svojih momenata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 e što volim kad se jave ovi što u biblioteku idu da bi muvali studentkinje, ko ovaj daki... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 pa to, on uopste ne ide zbog knjiga u biblioteku. svetogrdje... zato nam biblioteke i postaju takve kakvima postaju Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 (edited) dana ... godina ... sve je to isto ... Slabo pratish fabulu? Edited January 29, 2009 by CABKE Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 ja idem u biblioteku samo da citam knjige, ne volim nista drugo, tj ne osecam se najcistije uz recimo strip. kao sto neko rece, ne volim da mesam zanrove... ali, posle biblioteke mi se dosta puta desava da nastavim da citam i kod kuce, kao da mi nije dosta, ne znam da li se to vama desavalo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Ja pre nego shto krenem u biblioteku uvek prvo dobro prelistam kod kuce literaturu, da bi bio shto bolje pripremeljen. Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Slabo pratish fabulu? Stripovi idu odlichno kada se u pauzama izmedju brojeva chita epska fantastika, pogotovo triologija o magichnoj travki znanoj kao pelin. Bice da je ne pratim uopste nachitani momche. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 ^^Ne zelim da hranim trola, ali ovaj mohi prosto ne moze da se izbegne, vec ga vidim kako za deset godina propao i isfrustriran sedi negde u kaficu u kvartu i po ceo dan smara srednjoskolce koji tu svrte. Necu da ulazim u raspravu u tachnom i netachnom, nisam znao da se kaze bez "o", jer se u izgovoru to isto "o" nekako pojavljuje, ali je ochigledno da se kaze trilogija. A ako kucash na guglu "triologija, ponudice ti gomilu stranica, shto foruma, shto sajtova, shto blogova, tako da je ochigledno da ja, prosti jagodinski seljak, nisam jedini koji je u zabludi. ffs Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 ^^Ne zelim da hranim trola, ali ovaj mohi prosto ne moze da se izbegne, vec ga vidim kako za deset godina propao i isfrustriran sedi negde u kaficu u kvartu i po ceo dan smara srednjoskolce koji tu svrte. Necu da ulazim u raspravu u tachnom i netachnom, nisam znao da se kaze bez "o", jer se u izgovoru to isto "o" nekako pojavljuje, ali je ochigledno da se kaze trilogija. A ako kucash na guglu "triologija, ponudice ti gomilu stranica, shto foruma, shto sajtova, shto blogova, tako da je ochigledno da ja, prosti jagodinski seljak, nisam jedini koji je u zabludi. ffs Niti se u izgovaranju cuje trio niti se pishe trio, a na guglu ako ukucas "bijo sam" izbacice ti isto milion mamlaza poput tebe. Tako da umukni i pokri se ushima umesto sto pametujes i kenjas kako je CAK BOGTE 10 DANA PROSLO OD KAD SI PROCITAO KNJIGU ... Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 ovaj mohi je istripovao da mi pričamo o pijenju, pa smara čabketa što je pogrešno napisao naziv nekog koktela. a mi o čitanju ceo dan razvezli! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 CAK BOGTE 10 DANA PROSLO OD KAD SI PROCITAO KNJIGU ... Moracu opet da pitam, slabo pratish fabulu? Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 lol tako mi i treba kad ne citam ceo topik. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 ja idem u biblioteku samo da citam knjige, ne volim nista drugo, tj ne osecam se najcistije uz recimo strip. kao sto neko rece, ne volim da mesam zanrove... ali, posle biblioteke mi se dosta puta desava da nastavim da citam i kod kuce, kao da mi nije dosta, ne znam da li se to vama desavalo. cudno, ti si prvi muskarac za koga znam da ne voli stripove. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 ja sam mislio da stanko od sve literature najradije stripove čita :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlada92 Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Niti se u izgovaranju cuje trio niti se pishe trio, a na guglu ako ukucas "bijo sam" izbacice ti isto milion mamlaza poput tebe. Tako da umukni i pokriJ se ushima umesto sto pametujes i kenjas kako je CAK BOGTE 10 DANA PROSLO OD KAD SI PROCITAO KNJIGU ... HA! Quote -Ukoliko neka devojka sedi negde sama NIKADA joj nemojte prici, sesti pored nje i izvaditi digitron i pitati je jel zna da racuna, ona kaze da zna, i reci "racunaj da cu te jebati" (osoba cija je ovo fora ima 30 godina i NIKADA nije imao devojku koja ima sve zube) ▲ ▲ ▲ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rev Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 (edited) a ja da chita samo sportski zhurnal :))) edit: shipu ga vlado Edited January 29, 2009 by darko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 cudno, ti si prvi muskarac za koga znam da ne voli stripove. Interesantno je, recimo, da je Bole (takodje poznat kao Sexy Bolence u mnogim krugovima i Ivanovom avataru) poznat po izreci "Stripovi su za male sisice!" Meni to pomalo nije jasno, a glupo mi je da prikachim Bolencetu neki epitet koji bi ga povredio. Enihu, stripovi su super u kom god obliku da ih pronadjemo, shto ih, po mom skromnom mishljenju chini umetnoshtju. Tu su domatji jeftini stripovi u kojima mogu da uzhivaju recimo zidari i razni drugi fizikalci. Zatim stripovi koji se crtaju kod nas po stranom scenariju, koji uopshte nisu loshi. Stripovi iz okolnih zemalja, npr Slovenije, veoma popularni u odredjenim krugovima. Trade paperback stripovi koji ponekad nisu bash najkvalitetnije odshtampani, pa im se desi da izblede, ali kolichina im je prednost u odnosu na obichnu sveshchicu. Zatim imamo i skuplja, luksuznija izdanja i grafichke novele, koja ponekad i nisu tako dobra koliko su hypovana, a ponekad vrede svaku paru. Takodje su mi uvek bili zanimljivi razlichiti obichaji vezani za stripove. Primera radi, Lucky i ja smo u Nemachkoj prosto bili primorani da chitamo razne team-upove koji spajaju skoro nespojive junake u isti strip. Iako se ne mozhe retji da neki od tih team-upova nisu pitki (molim da mi oprostite na ovoj igri rechi), fakat je da njihova umetnichka vrednost nije na visokom nivou, pa da su chak i pomalo smeshni iskusnijim chitaocima. Sa druge strane, zanimljiviji su mi neki drugi team-upovi, koji potichu sa vatrenijih podruchija, te imaju vishe dodira sa knjigama. Zatim imamo Englesku, gde se forsira crno-beli strip, kod kog meni pomalo smeta shto je, u nedostatku bolje rechi - mlak. I mada mi je jasno da boja u stripu na koji smo navikli mozhda malo i maskira neke nesavrshenosti kod crtezha, to je neshto na shta sam navikao... In the other news, na kraju svog ormaritja u kupatilu pronashao sam Old Spice kupljen u Grchkoj pre 15 godina, josh uvek super mirishe! :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 29, 2009 Author Report Share Posted January 29, 2009 Primera radi, Lucky i ja smo u Nemachkoj prosto bili primorani da chitamo razne team-upove koji spajaju skoro nespojive junake u isti strip. Iako se ne mozhe retji da neki od tih team-upova nisu pitki (molim da mi oprostite na ovoj igri rechi), fakat je da njihova umetnichka vrednost nije na visokom nivou, pa da su chak i pomalo smeshni iskusnijim chitaocima. Ti nemci nisu bash puno mudri u tim meshanjima super junaka, realno, bash ne znaju. Ali britanci, ako nista drugo, to sto imaju mlaku fabulu nadomescuju time sto uvek imaju nekoliko tabaka vishe u izdanju u odnosu na standardni broj strana na kontinentu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 nema sta, slazem se sa vama momci. sto se tice grafickih novela ili kako bismo vec nazvali te stripove bliske knjigama, nisam do sada naisao na neki koji mi se svidja. jednostavno, mi ne odgovara mesanje ta dva sveta u jedan, ponekad mi odgovara citanje stripa i knjige naizmenicno u kratkom vremenskom roku, ali ovo mi je kao ta dva u isto vreme, sto je jako konfuzno. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 nisam neki poznavalac stripova, ali moram reći da su mi se oni crni u britaniji svideli više od naših kolor (a i crnih)! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Mislim da ti govorish o pretezhno irskom pokretu stripa noir. Tu se potpuno slazhem sa tobom. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 ja nisam isao van granica nase zemlje tako da sam strane stripove citao samo na stripfestu ili ove sto se rade kod nas po licenci, u prevodu, 90% tih engleskih verovatno ni video nisam, tako da sam tu slabo kompetentan. od domacih stripova volim ove o zivotinjama, prvenstveno onaj o jelenu, a ovaj o lavu je izgleda promenio crtaca posto je nekad bio sranje, a sad je dosta dobar, ne koliko jelen, ali okej. od stranih mi se najvise svidjao onaj holandski strip crveno-zuti, ali mi je nesto u poslednje vreme sve losiji. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 (edited) nisam neki poznavalac stripova, ali moram reći da su mi se oni crni u britaniji svideli više od naših kolor (a i crnih)! Ti sad samo hoces da kazes da si bio u Britaniji i da nama koji nismo nabijes kompleks. FFFFFFFFUUUUUUUUUU ja nisam isao van granica nase zemlje tako da sam strane stripove citao samo na stripfestu ili ove sto se rade kod nas po licenci, u prevodu, 90% tih engleskih verovatno ni video nisam, tako da sam tu slabo kompetentan. od domacih stripova volim ove o zivotinjama, prvenstveno onaj o jelenu, a ovaj o lavu je izgleda promenio crtaca posto je nekad bio sranje, a sad je dosta dobar, ne koliko jelen, ali okej. od stranih mi se najvise svidjao onaj holandski strip crveno-zuti, ali mi je nesto u poslednje vreme sve losiji. strip o africkim lavovima je mnogo bolji nego ovaj nas planinski! img]http://files.myopera.com/voodoo_man/files/daki.jpg Tako da... on topic: Keva donela rusku... Neće me biti na RUR-u svakako neko vreme. :D E da, otvorio sam danas i FB account LOL. Masis poentu.. Edited January 29, 2009 by daki_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts