Frubi Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 Pozdrav svima, evo ovako imam par problema vezano za Full HD Rippove u .MKV ekstenziji . Naime, pre par dana sam kupio Samsung T260 26" monitor koji omogucava reprodukciju full 1080p filmova itd. Problem je sto .mkv 1080p rip filmovi seckaju , probao sam sa CCCP kodecima, novim ffd show-om, sve kodeke koje sam nasao na netu... Sve moguce programe ( zoom player, w.media classic home edition , bsplayer, kmp, itd. itd. ) . Cini mi se da je samo PowerDVD8 uspeo da ih pusti, ali sam ga onda reinstalirao nesto i kada sam ponovo instalirao nemam opciju da otvorim uopste filmove sa hd-a ... Sve u svemu jako me nervira, dao sam za monitor 400+ e , da bih gledao hd filmove i na kraju nista... Moja konfiguracija je sledeca : Processor: Intel® Pentium® D CPU 3.40GHz (2 CPUs) Memory: 2048MB RAM Hard Drive: 200 GB Video Card: NVIDIA GeForce 8800 GT Monitor: SyncMaster T260(Digital) Sound Card: Realtek HD Audio output Speakers/Headphones: Keyboard: USB Root Hub Mouse: Razer Lachesis Mouse Surface: Steel S&S Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 3 (2600.xpsp.080413-2111) Motherboard: Asus P5LD2 Computer Case: CHIEFTEC Da napomenem jos jednom da HD .mkv rippove pustam u full 1920x1080 rezoluciji rasireno je preko celog ekrana . .mkv filmovi koje sam skinuo su oko 15gb u proseku ... Ukoliko neko ima bilo kakvo resenje, predlog/savet neka ostavi ovde. Da napomenem da sam u zadnjih 4-5 dana pregledao pola interneta da nadjem resenje i ono sto sam nasao je stvarno zabrinjavajuce . A to je da su ljudi rekli da ni jedan procesor na trzistu ne moze da izgura full hd rezoluciju/film... Hvala svima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rev Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 taj procesor ti je svakako slab, moj pentium d @ 2x3.33ghz se svojevremeno muchio i sa 720p filmovima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 Ovako: - deinstaliraj CCCP codec pack - nađi negde najnoviju verziju CoreAVC Pro kodeka i instaliraj (ako ne možeš da nađeš nigde, pitaj na PM) - u CoreAVC Pro Configure prozoru obeleži "preferred decoder" - puštaj filmove iz Media Player Classica CoreAVC Pro je najbrži softverski dekoder x264 videa, ako ti i sa njim bude seckalo onda prebaci Deblocking na Skip Always u Configure prozoru. Ako i dalje bude seklo onda jebiga, ne gine kupovina novog procesora. A ti što pričaju da ne postoji proc koji tera 1080p nemaju pojma. Istina je da zahtevnost zavisi od samog filma i kako je kodiran, ali svaki Core 2 Duo preko 2.5 GHz će puštati 95% 1080p filmova bez ikakvih problema. VLC i KMPlayer imaju sopstvene dekodere ali su oba bazirana na ffdshowovom dekoderu koji je sporiji od CoreAVC-a i koristi samo jedno jezgro, tako da će ti sa njima uvek seći na tom procesoru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 baci ovo u neki stiki, realno Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 VLC i KMPlayer imaju sopstvene dekodere ali su oba bazirana na ffdshowovom dekoderu koji je sporiji od CoreAVC-a i koristi samo jedno jezgro, tako da će ti sa njima uvek seći na tom procesoru. :) Znači ljudima koji su na granici se NE preporučuje KM Plejer :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 VLC i KMPlayer imaju sopstvene dekodere ali su oba bazirana na ffdshowovom dekoderu koji je sporiji od CoreAVC-a i koristi samo jedno jezgro, tako da će ti sa njima uvek seći na tom procesoru. Is ffdshow multithreaded? The following list gives an overview of parts in ffdshow that are multithreaded and thus show an improvement when run on a multi-core CPU: libavcodec's MPEG1, MPEG2, and H.264 decoders are multithreaded. The number of cores is automatically detected during ffdshow setup but can be configured under "Decoder options" -> "Number of decoding threads". This setting has no effect on Pentium 4 HT CPUs.Xvid, x264, and libavcodec's MPEG1/MPEG2/MPEG4 encoders are multithreaded.Yadif deinterlacer is multithreaded. No configuration is needed.The resize filter is fully multithreaded. It is faster on a dual-core CPU. No configuration is needed.With "Queue & misc" -> "Queue output samples" checked, acceleration using multithreading is enabled. You may see some benefit even on a single-core CPU. http://ffdshow-tryout.wiki.sourceforge.net/FAQ C2D 2.0Ghz GF8600M (Lap) pusta 1080p bez problema. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 O fala bogu, setili se posle najmanje pet godina postojanja projekta... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frubi Posted January 29, 2009 Author Report Share Posted January 29, 2009 Vudu lebe boze , spasio si me ! :))hahahaha Ne znam kako , probao sam ovaj codec pre i nije radio , a sad fercera za medalju dobro !:)ahahaha Ono sto si pljuvao F2 i F1 ti je oprosteno... tj. ne oprasta se to tako lako ... al aj sad.... :)) Dakle, drugari Vuduov recept je u mom slucaju proradio ... - nađi negde najnoviju verziju CoreAVC Pro kodeka i instaliraj (ako ne možeš da nađeš nigde, pitaj na PM) - u CoreAVC Pro Configure prozoru obeleži "preferred decoder" - puštaj filmove iz Media Player Classica Moze ovo u stiki ako hocete, da narod ne bije glavu o zid :)). Pozzz odo da gleam nesto sad :))hahhaa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted February 5, 2009 Report Share Posted February 5, 2009 (edited) Aj dajte link za kodek,hvala. edit:iskopao sam na rapidshare-u. Kako da nateram mpc da crta titlove ? Edited February 5, 2009 by Doca. Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Namesti sve isto ko na slici. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 ovo što ti je vudu dao će lepo raditi u samom MPC-u, preko one njegove "load subtitles" opcije. ako hoćeš titlove u svim sistemskim plejerima, treba ti haali media splitter i vobsub, s njima srt i sub titlovi rade kao titlovi na dvd-u (imaš opcije u meniju, biraš jezike itd itd) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOd Posted February 12, 2009 Report Share Posted February 12, 2009 E evo linak kako da se namesti playback da koristi i gpu ne samo cpu. Link Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 12, 2009 Report Share Posted February 12, 2009 U slučaju da akceleracija ne radi sa konkretnim filmom, to je zato što nije enkodovan kao "level 4.1" i tada se prebacuje na softver. Srećom većina novijih x264 ripova je level 4.1 compliant. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Izgleda da MPC u poslednjoj verziji automatski koristi DXVA ako je moguć. Win7, Radeon HD 4350, ništa nisam čačkao od naprednijih opcija ali u filters > mpc video decoder prijavljuje da koristi DXVA, a CPU usage je smešno nizak (10-20%). GG! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zytherius Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Bio je tutorial na nekom hrvatskom sajtu za km player i pustanje hd filmova na kantama :D. Secam se da su mi tad seckali neki 720p ripovi u mpc a ovde nisu. Ako nadjem okacicu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted July 14, 2010 Report Share Posted July 14, 2010 Kad pustim hd film muzika iz filma je preglasna a dijalozi jako tihi :) u cemu je problem ?:) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted July 14, 2010 Report Share Posted July 14, 2010 Namesti output u plejeru ili kodeku na 2.0 stereo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted July 14, 2010 Report Share Posted July 14, 2010 :* Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts