Jump to content

.MKV full HD 1080p - PROBLEMI !

Frubi

Recommended Posts

Pozdrav svima,

evo ovako imam par problema vezano za Full HD Rippove u .MKV ekstenziji .

Naime, pre par dana sam kupio Samsung T260 26" monitor koji omogucava reprodukciju full 1080p filmova itd.

Problem je sto .mkv 1080p rip filmovi seckaju , probao sam sa CCCP kodecima, novim ffd show-om, sve kodeke koje sam nasao na netu... Sve moguce programe ( zoom player, w.media classic home edition , bsplayer, kmp, itd. itd. ) . Cini mi se da je samo PowerDVD8 uspeo da ih pusti, ali sam ga onda reinstalirao nesto i kada sam ponovo instalirao nemam opciju da otvorim uopste filmove sa hd-a ...

Sve u svemu jako me nervira, dao sam za monitor 400+ e , da bih gledao hd filmove i na kraju nista...

Moja konfiguracija je sledeca :

Processor:

Intel® Pentium® D CPU 3.40GHz (2 CPUs)

Memory:

2048MB RAM

Hard Drive:

200 GB

Video Card:

NVIDIA GeForce 8800 GT

Monitor:

SyncMaster T260(Digital)

Sound Card:

Realtek HD Audio output

Speakers/Headphones:

Keyboard:

USB Root Hub

Mouse:

Razer Lachesis

Mouse Surface:

Steel S&S

Operating System:

Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 3 (2600.xpsp.080413-2111)

Motherboard:

Asus P5LD2

Computer Case:

CHIEFTEC

Da napomenem jos jednom da HD .mkv rippove pustam u full 1920x1080 rezoluciji rasireno je preko celog ekrana . .mkv filmovi koje sam skinuo su oko 15gb u proseku ...

Ukoliko neko ima bilo kakvo resenje, predlog/savet neka ostavi ovde. Da napomenem da sam u zadnjih 4-5 dana pregledao pola interneta da nadjem resenje i ono sto sam nasao je stvarno zabrinjavajuce . A to je da su ljudi rekli da ni jedan procesor na trzistu ne moze da izgura full hd rezoluciju/film...

Hvala svima.

sigpic7722.gif

Ovako:

- deinstaliraj CCCP codec pack

- nađi negde najnoviju verziju CoreAVC Pro kodeka i instaliraj (ako ne možeš da nađeš nigde, pitaj na PM)

- u CoreAVC Pro Configure prozoru obeleži "preferred decoder"

- puštaj filmove iz Media Player Classica

CoreAVC Pro je najbrži softverski dekoder x264 videa, ako ti i sa njim bude seckalo onda prebaci Deblocking na Skip Always u Configure prozoru. Ako i dalje bude seklo onda jebiga, ne gine kupovina novog procesora. A ti što pričaju da ne postoji proc koji tera 1080p nemaju pojma. Istina je da zahtevnost zavisi od samog filma i kako je kodiran, ali svaki Core 2 Duo preko 2.5 GHz će puštati 95% 1080p filmova bez ikakvih problema.

VLC i KMPlayer imaju sopstvene dekodere ali su oba bazirana na ffdshowovom dekoderu koji je sporiji od CoreAVC-a i koristi samo jedno jezgro, tako da će ti sa njima uvek seći na tom procesoru.

VLC i KMPlayer imaju sopstvene dekodere ali su oba bazirana na ffdshowovom dekoderu koji je sporiji od CoreAVC-a i koristi samo jedno jezgro, tako da će ti sa njima uvek seći na tom procesoru.

Is ffdshow multithreaded?

The following list gives an overview of parts in ffdshow that are multithreaded and thus show an improvement when run on a multi-core CPU:

• libavcodec's MPEG1, MPEG2, and H.264 decoders are multithreaded. The number of cores is automatically detected during ffdshow setup but can be configured under "Decoder options" -> "Number of decoding threads". This setting has no effect on Pentium 4 HT CPUs.
  • Xvid, x264, and libavcodec's MPEG1/MPEG2/MPEG4 encoders are multithreaded.
  • Yadif deinterlacer is multithreaded. No configuration is needed.
  • The resize filter is fully multithreaded. It is faster on a dual-core CPU. No configuration is needed.
  • With "Queue & misc" -> "Queue output samples" checked, acceleration using multithreading is enabled. You may see some benefit even on a single-core CPU.

http://ffdshow-tryout.wiki.sourceforge.net/FAQ

C2D 2.0Ghz GF8600M (Lap) pusta 1080p bez problema.

Vudu lebe boze , spasio si me ! :))hahahaha

Ne znam kako , probao sam ovaj codec pre i nije radio , a sad fercera za medalju dobro !:)ahahaha

Ono sto si pljuvao F2 i F1 ti je oprosteno... tj. ne oprasta se to tako lako ... al aj sad.... :))

Dakle, drugari Vuduov recept je u mom slucaju proradio ...

- nađi negde najnoviju verziju CoreAVC Pro kodeka i instaliraj (ako ne možeš da nađeš nigde, pitaj na PM)

- u CoreAVC Pro Configure prozoru obeleži "preferred decoder"

- puštaj filmove iz Media Player Classica

Moze ovo u stiki ako hocete, da narod ne bije glavu o zid :)).

Pozzz odo da gleam nesto sad :))hahhaa.

sigpic7722.gif

ovo što ti je vudu dao će lepo raditi u samom MPC-u, preko one njegove "load subtitles" opcije. ako hoćeš titlove u svim sistemskim plejerima, treba ti haali media splitter i vobsub, s njima srt i sub titlovi rade kao titlovi na dvd-u (imaš opcije u meniju, biraš jezike itd itd)

• 10 months later...
  • 6 months later...