Jump to content

Lost


Guest

Recommended Posts

Zasto ne moze biti?

Zbog toga sto se ti drzis neke teorije koju si procitao na netu?

@wikipedishi jace

Jbt, garishe sa ABC-a su potvrdile da je Taweret u pitanju, a vi ste u fazonu "ma Sobek je u pitanju matori, skapirali smo sve" ...

ne moze biti ne zbog neke moje teorije koju sam procitao sa neta(ne citam te teorije sa neta), nego zbog ciste logike. imamo dva igraca i gomilu figurica, igraci su jakob i onaj drugi, figurice su svi ostali ukljucujuci i bena, i locka i ostale.

drugi razlog, lock je pozitivac, to sto je ovaj izabrao njegovo telo da bude loophole to je druga stvar.

treci razlog. da bi poznavao egipatsku mitologiju treba ti malo vise od wikipedie. ti je ocigledno ne poznajes jer da je poznajes nikako ne bi mogoa da kazes da je lock apep, niti da je ben seth niti da je ovaj ra. ra je ultimativan, iznad svetla i tame. jakob nije. jakob je horus ili oziris sto jos vise smisla ima. zajebi malo wikipediu i uzmi neku knjigu u ruke ako te to vec interesuje.

"garishe" sa ABC-a su takodje svojevremeno rekle da su sapati u stvari the others, a onda su porekli i rekli da je to ostrvo. garishe sa abc-a ne znaju ni same sta ce biti tri epizode dalje... kao sto garantujem da u vreme kad su izjavile to za statuu da nisu imali pojma da ce tu da zivi jakob.

over and out

Edited by JoeKerr

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 287
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mene cudi da ti kao vrstan poznavalac egipatske mitologije ne znash da se ona menjala dolaskom

drugih naroda na teritoriju Egipta...

http://en.wikipedia.org/wiki/Apep

Procitaj opet, ima smisla da Jakob bude Ra, a onaj drugi lik Apep/Crni dim/Rezurektovani Lok,

pa cak i da Ben bude Set.

znam da se menjala. opet nema smisla da jakob bude ra jer ra je sveopsti. ne moze se ubiti. dok recimo savrseno ima smisla da budu jakob-horus/drugi lik - seth, i po mitologiji i po ponasanju i po "ideologiji", kao sto ima smisla i da budu jakob - oziris/anubis - drugi lik, cak ima smisla i da jakob bude sobek s'obzirom da se sobek smatra "avatarom horusa/amon-ra/ra"

ceo trip izmedju apepa i ra je taj u tome sto apep svako vece proguta ra, i svako jutro ga ra pobedjuje. taj trip mi se ne uklapa u lost

mozda su bas zbog toga i odabrali egipat kao mitologiju, jer se sa svakim "dobom" celokupna religija menjala, kako bogovi tako i mitovi

Edited by JoeKerr

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

Link to comment
Share on other sites

amon ra predstavlja spojena bozanstva amona i ra koji su u sustini dva razlicita vidjenja horusa

ra i amon ra predstavljaju novija vidjenja

starija njihova verzija je horus

opet sa druge strane mozemo da gledamo ostrvo kao podzemni svet kojim vladaju anubis(drugi lik) i oziris(jakob) i da je dim gutac dusa kojim anubis upravlja. ili opet jos bolje oziris/horus(jakob) i seth(drugi lik) sto moze da se da kao moderna adaptacija starog mita

Plutarch recounts one version of the myth surrounding the cult in which Set (Osiris' brother) fooled Osiris into getting into a box, which he then shut, had sealed with lead, and threw into the Nile (sarcophagi were based on the box in this myth). Osiris' wife, Isis, searched for his remains until she finally found him embedded in a tree trunk, which was holding up the roof of a palace in Byblos on the Phoenician coast. She managed to remove the coffin and open it, but Osiris was already dead. She used a spell she had learned from her father and brought him back to life so he could impregnate her. After they finished, he died again, so she hid his body in the desert. Months later, she gave birth to Horus. While she was off raising him, Set had been out hunting one night, and he came across the body of Osiris. Enraged, he tore the body into fourteen pieces and scattered them throughout the land. Isis gathered up all the parts of the body, less the phallus which was eaten by a fish thereafter considered taboo by the Egyptians, and bandaged them together for a proper burial. The gods were impressed by the devotion of Isis and thus resurrected Osiris as the god of the underworld.

Edited by JoeKerr

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

Link to comment
Share on other sites

kada je Ben ubio Dzjekoba on je rekao : " oni dolaze" ,tako da je vrlo moguce da bomba nije explodirala vec da je bio jos jedan "bljesak" i sve je doslo na svoje mesto .Tako da ideje o mitologiji padaju u vodu ;) Ali opet ovo je LOST ko zna..

Edited by nrg
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...