Jump to content

The year 2008 in photographs

Recommended Posts

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ili si dugme sa tastature ili si bolid

-Ukoliko neka devojka sedi negde sama NIKADA joj nemojte prici, sesti pored nje i izvaditi digitron i pitati je jel zna da racuna, ona kaze da zna, i reci "racunaj da cu te jebati" (osoba cija je ovo fora ima 30 godina i NIKADA nije imao devojku koja ima sve zube)

▲

▲ ▲

@prota:prva scena koje sam se ja setio je ona iz 13-og ratnika kad oni dolaze sa bakljama :D

edit : dulio posle onolikog tvog posta niko od ove dvojice sigurno nece doc i rec ok u pravu si :D

edit 2 : mrvitza [roflmao]

sve je to provereno u praksi, u praksi sa vrhunskim fotografima, u prici, u prici sa vrhunskim fotografima (nac. geogr. i slicno), na seminarima, predavanjima stranih fotografa, prezentacijama fotoaparata itd. tako da sa te strane nema sta da se prica otprilike, a sto se tice tona vladinog posta, tu sam prilicno siguran da je ivan pogresno procesirao.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

@mali buda, nemam ja sta vise da pricam, da diskutujem o fotografiji uopsteno ne mogu jer nisam kompetentan, ono sto sam rekao doolio je ukapirao na pravi nacin, preneo to kraj price ;P

-Ukoliko neka devojka sedi negde sama NIKADA joj nemojte prici, sesti pored nje i izvaditi digitron i pitati je jel zna da racuna, ona kaze da zna, i reci "racunaj da cu te jebati" (osoba cija je ovo fora ima 30 godina i NIKADA nije imao devojku koja ima sve zube)

▲

▲ ▲

sve je to provereno u praksi, u praksi sa vrhunskim fotografima, u prici, u prici sa vrhunskim fotografima (nac. geogr. i slicno), na seminarima, predavanjima stranih fotografa, prezentacijama fotoaparata itd. tako da sa te strane nema sta da se prica otprilike, a sto se tice tona vladinog posta, tu sam prilicno siguran da je ivan pogresno procesirao.

@mali buda, nemam ja sta vise da pricam, da diskutujem o fotografiji uopsteno ne mogu jer nisam kompetentan, ono sto sam rekao doolio je ukapirao na pravi nacin, preneo to kraj price ;P

to to udri Ivana :D

kachite slike plox :)

ivane, nije on mislio u tom kontekstu, jednostavno, i da su motivi na fotkama 'moj tanjir posle rucka' sa groznom kompozicijom i osvetljenjem i da su uz to fotke mutne, opet bi se videla, ne razlika, nego drasticna razlika izmedju fotke slikane aparatom od tipa 300 evra i aparatom od par iljada evra. nije on mislio na tehnicki aspekt fotografije, vec upravo na tu razliku koju cini aparatura, a koja je kod fotoaparata izrazena do besvesti, mozda i vise nego kod dacije logan i merdze s klase. uzmi stativ, montiraj budjavi aparat, podesi parametre i fotkaj, onda odmah, ne menjajuci nista, uzmi profi aparat, podesi ga identicno i fotkaj, idi gajbi i uporedi.

ok u pravu si

[:D]

al i dalje je milion puta gluplje reći "jaoj gari ima skup aparat" od "au brate al gari zna da fotka". bar pola fotografija ovde bi zadržalo 99% vrednosti i da su uhvaćene osnovnim dslr-om a ne nekim čudom, i ti to znaš bobo!

ti bi samo da me jebes u cmar!

znam to, ali stvarno mislim da on to nije rekao tendenciozno nego je stvarno svrsio na kvalitet samog medija, da se tako izrazim:) drugim recima, glumim mirodjiju, zen budistu i jedem govna:)

primera radi, ova bakljada ima jako finu kompoziciju, onaj centralni lik koji je onako fino izostren, pa onda onaj dim dole, sve to stoji, fotograf je odlican, ali opet, kontrast, boje, jasnoca, to ima velike veze sa opremom, pa onda fotosop intervencija koja je solo zaduzena za 'nadrealizam' fotke.

edit:

'gari' hahah

Edited by Doolio

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Riba im je objasnila :)

06_tourdefr.jpg

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

PWNED! :D

006_reuters.jpg

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 

kakav zli pogled ima ovaj papa :D