Jump to content

HEARTS OF IRON 3

brue

Recommended Posts

• Replies 156
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

nerviraju me tako neke sitnice koje su ubacili, a ne pominju ih u tutorialu...tipa ja uopste nisam znao da postoji stacking penalty...vidim napada mi 20 divizija 2 koje su u okruzenju i ne mogu da ih probiju sto godina...pogledam, vidim stacking penalty, jebo ih on...i dalje mi nisu jasne one reserve u bici, koje jedinice stavi da napadnu, a koje ostavi u rezervi i jel ove u rezervi imaju ulogu support attacka, ili su tu samo zato sto je ukupan broj jedinica veci nego sto sirina fronta dozvoljava...i sporo ide, mnogo provincija, duze traju bitke...evo vec je avgust '40, a tek sam usao u pariz...i nervira me sto ubacuje one istorijske bitke u pogresnim trenucima...tipa peglam se '40 u belgiji, on stavi event neku bitku iz '44 za vreme ofanzive u ardenima

avgust 40te i tek si usao u pariz...pa dobro i nisi u nekom velikom zaostatku (2 meseca). samo ja sam ulazio u pariz i 1939te jer nema sanse osvojiti Rusiju ako ih ne napadnesh pre isteka kraja 1940te i to sa obezbedjenim ledjima (da USA nije u ratu i da si pokorio Britaniju)

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

Možda ti procesor crkava pa je upisao pogrešnu adresu u program counter

Trebalo bi da kupiš novi ja mislim.

jebi se vudi:)

avgust 40te i tek si usao u pariz...pa dobro i nisi u nekom velikom zaostatku (2 meseca). samo ja sam ulazio u pariz i 1939te jer nema sanse osvojiti Rusiju ako ih ne napadnesh pre isteka kraja 1940te i to sa obezbedjenim ledjima (da USA nije u ratu i da si pokorio Britaniju)

pa to ti kazem, nema sanse da ovim tempom stignem sve...da sam znao da ovako sporo ide napao bih ranije, al jebiga...btw, jel sam dobro razumeo ovo oko front widtha i reserve unita

srpskivojnik-3.jpg

jesu, usporili su bitke svakako. pa i time sto sada kada napadash, kada osvojih neku provinciju, ti nju zaticesh sa unistenom infrastrukturom koja usporava obnavljanje resursa i ljudstva jedinica

smrdljivi francuzi, tek krajem septembra '40 kapitulirase...i vishi france nije moj puppet, cak nismo ni u savezu odmah, bzvz...takodje japanci su bili blizi kominterni nego meni, jos nismo u savezu...sad da pocistim ostatak evrope, pa da apgrejdujem unite za peglanje sa rusima...

srpskivojnik-3.jpg

anektiraj ih i osvoji luke na mediteranu pa onda odatle smaraj britanske transporte ili cak napadni mornaricu koja je stacionirana u aleksandriji. meni su pomorske bitke uvek najzanimljivije

naravno da je najzanimljivije, zato i volim da igram sa japanom:)...ne znam dal mogu da anektiram vishi france, posto imaju victory pointse u indokini sigurno...mada sad u trojci nije taj sistem vec razlika izmedju vp i national junitija, jebo ih on...gubim zivce polako, pocela je i da mi kreshuje igra i mnogo sporo radi tako da ne znam koliko cu jos igrati...btw, ne mogu nigde da vidim koliki mi je manpower growth, jel prikazuje to negde kao u dvojci?

srpskivojnik-3.jpg

probao sam, al daje samo neki opis, ne i tacne brojke...al videcu, mozda nisam dovoljno dugo drzao, posto me mish i skrolovanje u igri jako jebe, laguje preko sekunde, tako da ja kliknem na jedno, on otvori nesto drugo...

btw, sjebao sam visi france i ostatak evrope (ukljucujuci i smrdljive svajcarce:)), mart je '41, sad cekam ruse:)...samo cu se smoriti mnogo dok ponovo reorganizujem vojske, divizije su u pizdi materini, treba videti gde je koji hq itd, sve to mnogo smara, nije bilo potrebno uopste uvoditi hijererhiju...i kako se uopste pravi novi hq, nema ga tamo medju land jedinicama kao u kecu, jedino postojece mogu da podignem na visi nivo...inace, jebe me malo national unity, nije da me englezi nesto mnogo bombarduju, al stalno pada po malo...i nervira me sto nema lepo annexa, nego mi pola okupiranih drzava ima vladu u izgnanstvu...

srpskivojnik-3.jpg

ti me zajbavas igi, nema sanse sad...barem u dvojci nisi mogao da mrdnes na moru od engleza, jedva posle kad malo izgradim mornaricu uspem da im provucem neki drop i iskrcam vojsku, kapiram da je i sad tako...ne reci mi za hq sta/kako i jel si rucno rasporedjivao svaku jedinicu u hijerarhiji, mene vec pocelo da smara to

srpskivojnik-3.jpg

nisam nista ruchno podesavao...mrzelo me naravno da to radim sa stotinama jedinica... e da, primetio sam jedan bag sa vazdushnim jedinicama. nikada mi se nije desilo da mi ih neko unisti, nego samo padnu na nula ljudstva i nula resursa i posle se samo obnove. A glupo je sto sa v1 i v2 jedinicama mozehs da napadash vishe puta, da ne pominjem sto nuklearkom ne mozesh da pocistish neku provinciju od ljudstva. Ubijesh maksimalno 20 procenata vojnika

ispizdeo sam posto mi je posle pola sata rasporedjivanja jedinica, kliktanja za upgrade i namestanja hq pukla igra...al kako ostavis na automatic da ti rasporedjuje unite, ipak je bitno gde ces da ih stavis...da ne pominjem kad ti se razmile divizije po mapi pa moras da ih vracas blize njihovom hq...btw, meni su zaginuli neki air uniti cini mi se, provericu...btw, kad ti da onaj national desicion, kako kazes da neces da ga uradis, kad ima samo ona ikonica za stikliranje...ponudio mi da napravim ndh, al jelte to mi ne pada na pamet, pa mi stoji ona ikonica i nervira me:)

srpskivojnik-3.jpg

ipak je izbagovano sranje igra...oni slajderi su go kurac, sta god da stavim kao prioritet on ce wastovati ic, ne mogu stalno rucno da podesavam...onda mi stalno sere za supply, iako sam u plusu sa njim...da ne pominjem upgrejd unita kome se cena i trajanje menjaju kako kompu dune, nevezano za bilo sta...takodje vec je kraj 41', a ja ne mogu da objavim rusima rat posto imam non-aggresion pact koji jos nije istekao(lol?)...da ne pominjem japance sa kojima nisam ni potpisao trojni pakt, jer ih vise influencuje kominterna nego ja...i tako, ima jos brdo gluposti

srpskivojnik-3.jpg

ha, 1. januar '42 i mene konacno glupa igra pusta da raskinem pakt sa rusima i napadnem ih...za to vreme japanci anektirali kinu, al nisu napali amere i blizi su savezu sa rusima nego sa mnom...ne, nisam nista dirao u victory conditionsima...pa jebem ti istorijski aspekt igre koji su nahvalili...i kako si ti igi leba ti pustio komp da ti rasporedjuje unite...jer da bi mogao komp da reorganizuje unite, mora biti ukljucen ai kontrol na hq-ima...a ako to uradis onda si najebao, ai je toliko glup da ce poslati pola unita u pozadinu i gubiti dobijene bitke...a pak rucno organizovanje ubija koliko smara...btw, jel mi se to cini ili nema gearing bonusa u proizvodnji?

srpskivojnik-3.jpg

igi, kakav si to supply bug pominjao...evo meni stalno kenja da ostajem bez supply u stocpileu iako je ovaj pun...a neke jedinice ne mogu da napadaju jer nemaju supply...i kako se pravi konvoj ka luci tvog saveznika...konkretno hocu da pomognem italijanima u africi, ali mi ne daje opciju da biram njihovu luku za destination konvoja

srpskivojnik-3.jpg

to sam i ja hteo...imao sam problem kada sam sa nemcima osvajao australiju.Jedinice mi veoma brzo ostanu bez saplaja a ja ne mogu da dodam dodatne konvoje ka luci na australijskom kontinentu, koju sam osvojio, jer se ona uopste ne pojavljuje u onom spisku

• 2 weeks later...

igi siso, javi se:)...elem, suplaj na mainlandu mi je i dalje sranje, a ne mogu ni konvoje da pravim ka saveznickim lukama...al ajde to, nego me nervira sto trgovina ne funkcionise kao ranije, a pocelo je gorivo da me jebe...i ovaj usrani national unity, pise da mi spies podizu za 0.5 mesecno, a stoji na 69% vec 2 godine (ne, nemam nikakve penale od bombardovanja i potapanja konvoja)...bio sam poceo opet malo da pikam, al iskuliracu posto je izasao sc2:)

untitled-5.jpg

srpskivojnik-3.jpg

• 3 weeks later...

moram da postujem treci put za redom posto sam se iznervirao...pored silnih bagova izjebala me je igra kad je trebalo da odradi kapitulaciju rusa...znaci osvojio sam 85% vp oblasti, njihov national unity je pao ispod 85% i izbaci mi soviet union surrender event...ali umesto da ih okupiram cele, on da mi jos nesto malo povrsine do urala, a iza ostavi soviet union sa kojim imam truce...i sta sad, kad se njima nakrivi patka ima da me napadnu sa ledja pa moram ponovo da se cimam sa ovim procentima vp i national unitija...jebo ih bitter peace i sve, do sada mi je uvek ili davao aneksiju zemlje ili totalnu okupaciju ako oni naprave vladu u izgnanstvu...nista, vidim da cu morati da krenem sa japanom:)

untitled-6.jpg

srpskivojnik-3.jpg

sada je anektiranje zemlje poluautomatizovano...odnosno ako neka zemlja odluchi da se preda ti nemash, obichno, opcije nego da prihvatish to sto ti kompjuter da. Ne mozesh da anektirash samo kada ti hocesh kao sto si to mogao u hoi2.

Moj savet ti je iskreno da batalish hoi3 ili da sacekash malo pa da ih napadnesh opet

• 7 months later...

Izlazi prekosutra.

Darkest Hour

A Hearts of Iron Game

-927992593.jpg

Developed by a team of experienced modders from the Paradox forum, Darkest Hour is a stand-alone Hearts of Iron game featuring a mixture of short and in-depth campaigns set across the darkest chapters of the 20th century, from the outbreak of the Great War up to the onset of the Cold War. Darkest Hour will introduce a new artificial intelligence that is now able to react to hundreds of different situations simultaneously, along with a dynamic diplomatic system that will allow the player to have a real impact on the course of history.

Features

* Short and grand campaigns allow players to experience the darkest hours of the 20th century, from the Great War to the onset of the Cold War

* New map, redesigned to offer greater detail as well as strategic and tactical opportunities

* Dynamic diplomatic system giving the player greater influence on the course of events

* New artificial intelligence capable of reacting to hundreds of different situations

-927245296.jpg

He wont notice what hit him :P