Jump to content

GOKU

The X
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by GOKU

  1. GOKU

    Dota 6.43b

    Zna li neko gde se nalazi secret shop???
  2. Da li neko zna gde moze da se kupi FF 11 za PC??
  3. Neznam gde ovo da stavim, pa mi nekako najlogicnije pod kulturu. Ovo je nastavak sa dota foruma. Da, pirotski jezik postoji ali vi toga niste ni svesni. Samo malo da vas uputim u pricu. Davno 18 i neke kada je matica srpska birala na kojem govoru ce da se bazira i gradi gramatika pravilnog i knjizevnog srpskog jezeka pirotski je izgubio samo za par glasa. Sve do 1945, mozda i malo kasnije Pirot zadrzava svoju "nezavisnost" po pitanju govora. Kada komunisti dolaza na vlast posto je postojala jeli zelja da se sve unifikuje i svi budemo Sloveni dolazi do gubitka mnogih kulturnih osobenosti kako u Pirotu tako i sirom tadasnje Jugoslavije. Ubrzo se medju gradjanstvom stice misljenje da pirotski jezik predstavlja ostavstinu seljastva i nekulture pa gubi potporu i u samom pirotskom okrugu. Nepriznavanje njegove osobenosti i unikatnosti u vladi dolazi do toga da se u pirotskim skolama uci samo srpski dok se pirotski svrtava pod "govorno podrucije" od 1974 kada se menja ustav i vrsi revizija knjizevnog jezika (ispravite me ako gresim ali mislim da je to ta godina). Podsetimo tada nastaje hrvatski, slovenacki i bosanski jezik. Raspadom Jugoslavije dogadjaju se mnoge stvari, ali jedna bitnija za pirot je svest da jezik umire i da se pod hitno nesto mora uraditi. Zbog mnogih dogadjaja s' tim projektom se dosta kasni i on je od skora poceo da zazivljava. Jer na posletku gramatika srpskog jezika u se u 80% slucajeva ne moze primeniti na pirotski, a i za svaku rec u srpskom ima najmanje jedna rec na pirotskom koja se koristi samo ovamo i nikud vise. Vise se pirotski razlikuje od srpskog nego hrvatsi. Jos samo da kazem da pirotski predstyavlja bogatu mesavinu turcizma, latinizma i nekih starih jezika uoblicenih u duhu ovog kraja i prekrojenih po nasoj meri. Neznam zasto sam vam ovo ispricao ali u svakom slucaju ne skodi...
  4. Pokusaj da naucis i malo padezi. Pirotski jezik ne priznaje padeze jer ometaju u pravilnom, brzom i razumljivom govoru. Akcentuj pravilno Koka-Kola pa vidi sta dobija po gramatickim pravilima. Pomoc: na o ide dugo uzlazni. A ako ta zanima pirotski jezik moze na neki drugi post da ti objasnim. Ma svi heriju su zakon u dotu. Jedva cekam da vidim novi.
  5. Ovaj da, slazem se sa svima koji kazu da nema slab heroj, samo treba znati i umeti. Moj licni favorit je snajperista, uvek, ali uvek, kada igramo 3vs3 skor mi je >30kills, <10smrti. Za 5vs5 je malo neizvesno ali i tad sam jako dobar. Zanima me ako imate neki savet za ovog heroja, i na koji nacin ga gradite, ako mozete da kazete. A ako vam je neki heroj slab, naucite da igrate. Najbolje za igru je kombo -dm -ar, u Pirot se samo ovako igra do neiznemoglosti. Tu se poznaju pravi junaci.
  6. GOKU

    Pravila

    Ama lepo sto vi raspravljate za pravila ali ce mi objasnite li sta je to Backdoring???????????? Ljubazno bi bilo da kazete a i za komande.
  7. GOKU

    Pravila

    Zaboravih jednu stvar, gde na net ima spisak komandi za dotu (mi znamo samo za -allrandom, i -repick). Postoji li jos ili samo tolko????
  8. GOKU

    Pravila

    Dobro sad znamo pravila, ali sta je to Backdooring . Ovde u Pirot tek od skoro igramo dotu pa smo jos tek pocetnici.
  9. GOKU

    Pravila

    Koja su pravila za turnire?
  10. GOKU

    Diablo2

    edit by moderator: molim vas momci ne morate bas na siroko da se zabavljate piraterijom.. za sve ilegalne stvari koristite PM. hvala i prijatno :)
  11. Na kom kanalu mirc ima da se skidaju knjige za d20 sisteme, sto vise to bolje.
  12. Hm dve je to lepo ali zanimame jedno. Kazes da ekipu cine 6 coveka, a sa oni sto si nabrojao da ce te da uradite... pa recimo da vam treba 300god da zavrsite.(ne bih da vam malerisem rabotu samo kazem da vam treba jos 50 coveka u timu) Kakav scenario planirate, nesto tipa good vs evil ili nesto skroz deseto? Treba li vam kakva pomoc?(u vezi za igru(artwork, pomoc oko price). Ovde ima ljudi dobrih u tome i voljnih da pomognu ako treba.
  13. Koja je adresa za download od ovih nijedna ne radi.
×
×
  • Create New...