Jump to content

Morvena

The X
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Reputation

0 Neutral

About Morvena

  • Birthday 05/07/1985

Profile

  • Gender
    Male

Recent Profile Visitors

1,972 profile views
  1. Morvena

    Istorija Srba

    Управо прочитах тему и, као неко јако заинтересован, а и, ако то могу да кажем за себе, прилично упућен у нашу историју, за лаика, ова "алтернативна" историја коју писаше Деретић и остали ме истовремено фасцинира и не знам шта да мислим о њој. Где се могу наћи поуздани документи који сву ову причу потврђују?
  2. Jesi li igrao neki demo ili nešto, Vudu? Eh, kad bi izašao opet neki vtm bladlajns...
  3. Hihi, delom sam okačio i da bih video njegovu reakciju.
  4. Haha, izgleda sam pogrešno protumačio "zanimljive" kao "smešne", U tom slučaju nek admin obriše, ja se ispričavam.
  5. Ako je format preveliki, molim, smanjite i napišite kako da uradim isto u buduće.
  6. :( Koji je okvir za postovanje slika? Ne dozvoljava mi kao link[?IMG]. Možda nemam dovoljno postova?
  7. Ne videh da je pravljena tema o ovoj igri. Elem, zvanični sajt igre. Igrao sam nekoliko dana pre 2-3 meseca, nije me ovako kvalitetno zabavila potezna strategija još od Medieval total war keca. Akcenat je na diplomatiji, rodbinskim i feudalnim vezama. Ne može čovek baš da se iživljava, treba vam opravdan razlog da objavite rat nekome. Ima "rpg elemenata" tj. svaki karakter na mapi ima svoje statistike, a od statistika na primer zavisi koliko teritorija vladar može imati direktno pod svojom kontrolom itd. Svakako preporučujem, kome se ne svidi, lako će je obrisati. :)
  8. Morvena

    21.12.2012.

    Prirodnu selekciju/evoluciju boli uvo što pametni/lepi/atlete rađaju manje dece od "ostalog" dela populacije. Možda je tako i bolje. Što se mene tiče, ne smemo nikome uskratiti pravo na potomstvo ne samo zato što je to nemoralno itd. već zato što niko ne zna kakva genetska kombinacija se može pokazati naročito korisnom. Opet, briga evoluciju što si ti lep i pametan ako ćeš biti bolećiv ili na neki drugi način "slab". Pokazalo se da ljudi koji nose defektan gen, gde se defekt na fenotipu "vidi" kao srpasta anemija, ako su heterozigoti (tj. ako imaju jedan gen defektan, a drugi ispravan) su otporni na malariju. Radije bih da prisilno obrazujemo (edukujemo) narod, zarad pokušaja "ispravljanja" škarta, nego da država kontroliše ko može da ima decu. Btw, Dule je dao jako lep link za eugeniku, provedoh ovolike godine u školi, a trebao sam da nabasam na naučno-popularističnu knjigu da bih čuo za eugeniku.
  9. Piše na vikipediji da njegova žena tvrdi da nije imao rak. Ko će ga znati. Šteta zaista. Meni omiljen njegov film je Spy game.
  10. Ipak sam se snasao. Dao bih link za torent, ali je sa bugarskog sajta (zamunda) koji zahteva registraciju.
  11. Da li je iko igrao ovu igru na PCu? Ne znam koju mantru trebam da bacim da bi save game radio. Kad god pokrenem igru prijavljuje da nema sacuvanog progresa. Ili ako neko zna dobar SPS1 emulator, pa da skinem igru za soni. Hvala unapred.
  12. Arapine, brate mili, samo daj benzina, kako je recitovao gos'n Bora Čorba. Inače, nula je arapska cifra, ostale su indijske. Dont šut d mesendžer. Mada, ako bismo pravili perverzije, da o istom trošku vratimo slavjano-serbski i zadovoljno trljamo dlanove.
  13. Dobijem mejl "X has started a new topic on klanRur" i dođem da ošacujem. Gospodo draga, vi ste veći izvor yabave od npr. 2 i po čoveka i da, ovo je kompliment. Tako sam se dobro ismejao čitajući ovu temu, još kad je neko (da ne "prelistavam" sad) ubacio Herberta i zlatnu stazu probudih ukućane smehom. Što se tiče teme, ja sam biohemičar, ne programer, ali čini mi se da bi ekvivalent gore-vaspostavljenog modela bio kad bi svako pisao maternjom azbukom hemijske simbole. Po mom skromnom misljenju, to bi bio čist debilizam, em bismo sad iz hira potkopavali Berzelijusa, čovek bi se prevrtao u grobu. Ne kažem da ne bi "radilo" u svetu informatike, ali ne bih voleo da se zezam sa rebusima tipa НаОХ, Х2СО4 itsl. Mada "волим кад ми мама спреми КОХ". Maj tu cents.
×
×
  • Create New...