Jump to content

Laptop za WoW

jenky

Recommended Posts

Ako hoces laptop na kome WoW stvarno glatko ide, pripremi se da das najmanje 1500 evrica. Ne znam koliko si spreman da potrosis...

do 1500 :) ali treba prvo account da prodam, da bi dobio dodatnih 100e

Edited by jenky

XXXX: nub kid...

YYYY: I'm a lot older than you think. I am 13

Nije los,ali ja sam ti u gornjep postu dao link mog laptopa na kom peglam wow savseno na high detaljima.

nekako mi za MSI GX600PX-211EU bolje configuracije nego u Toshiba Satellite A300D-126. A i ova toshiba je malo skupjla, mozda je kvalitetnija?

XXXX: nub kid...

YYYY: I'm a lot older than you think. I am 13

Pa pazi...sve je u podesavanju...ja sam npr dok sam imao vistu instaliranu imao problemcice oko seckanja itd...ali kad sam stavio xp i odradio fina podesavanja nemam nikakve probleme. Ali opet ako stvarno oces da igras wow bez ikakvih problema na visti onda uzmes ovo i nemas nikakve frke,a nije mnogo para. Moja keva ga ima i tu sam tesirao wow + vista + dosta addona i nisam imao nikakve probleme. Ipak sa mnogo znaci kad imas 3gb rama,a ne 2. Graficka je koliko toliko jaka da naredne 2 god nemas problema sa novim igrama,programima (ko se bavi time) i ostalim glupostima.

Kad bi ga jos prebacio na XP radilo bi min 2 puta bolje. Ali ako to budes radio pazi oko drivera,dal postoje uopste na oficijalnom sajtu!!! Jer ako se zajebes i uradis ono sto sam ja uradio u kurcu si. Ja sam budala prvo stavio XP pa sam pogledao dal ima drajvera za moj laptop. I kad sam video da nema na oficijalnom sajtu odlepio sam,posle toga 3 dana sam skupljao neke "home made" drivere po nekim svedskim,ruskim,nemackim sajtovima dok nisu izasli na oficijalnom sajtu. Mada kolko znam ovaj laptop postoji vec neko vreme tako da verovatno ima,ako ti bas bude hitno ne bi me mrzelo i da ti ih pronadjem.

PS moj ti je savet da ako budes uzimao BILO KOJ laptop da se ne zajebavas sa overclockovanje.

I da jos jedan veoma bitan savet NEMOJ SLUCAJNO DA SE ZAJEBES DA VIDIS NEKE DO JAJA ALI BAS DO JAJA PERFORMASE RACUNARA TIPA (4 GB RAMA + PROCESROR NEKA BOLESTINA) I SVE TO DA BUDE PO MALOJ CENI,MALA CENA JE SAMO ZATO STO JE GRAFICKA INTEGRISANA...PISACE MODEL GRAFICKE KARTE I TO NEKE DOBRE ALI CE SITNIM SLOVIMA STAJATI DA JE GRAFIKA DELJENA,STO ZNACI DA JE INTEGRISANA I ONDA DZABE TI SVE OVE DO JAJA STVARI GORE

Edited by Xerax

Da,najskuplja ti je graficka...a kada gledas i cene desk racunara opet ti je g. karta medju najskupljim stvarima,jer od kartice ti zavisi fps i malo od memorije,ali memorija je najmanji problem,ti za 30 eura mozes da grunes jos 1gb rama. Tako da gledas najvise graficku. U malo ozb radnjama de sam ja gledao laptopove imali su instaliran 3d mark pa na licu mesta da napravis neku svoju listu sta ti se svidja...Ja ti preporucujem da uzimas u comtradeu jer su stvarno profesionalni i oce da izadju u sustret i nije im stalo da te zajebu primer prvo sam teo da uzmem neki asusov i on mi je rekao bolje da uzmes istu konfiguraciju za manje pare ovaj drugi laptop nego bezveze da dajes dodatnih 70-100 eura zbog nekog "dizajna" za koj te zabole kurac.

Izini sto moram ovako da se izrazim ali lupio si debelu glupost. Dacu ti cist primer Sony Viao laptop sa svojom konfiguracijom kosta troduplo skuplje od nekog asusovog ili toshibinog laptopa sa ISTIM karakteristikama,skuplji je zato samo zato sto je to SONY VIAO jebeni. To ne vazi samo za ovaj model nego i za bilo koj drugi de debelo naplacuju dizajn tacnije izgled de je nenadjebiva toshibina serija sa perverzno dobrim izgledom,ogromnom cenom ali losom komfiguracijom.

Cist primer :

Proizvođač : Sony

Model : VAIO VGN-FE770G Intel-Core2 Duo 1.83GHz 1024MB 120GB DVDRW 15.4'' WXGA WinXPMC

Osnova

Tip : PC

Dimenzije : 366x274x35 mm

Masa : 2.7 kg

Operativni sistem : Windows XP Media Center

Čipset : Intel 945GM

Procesor : Intel Core 2 Duo

Takt procesora : 1.83GHz

Dijagonala ekrana : 15.4 "

Rezolucija ekrana : 1280×800 px

Grafička karta : Intel 950GMA

RAM memorija : 1GB

Kapacitet hard diska : 120 GB

Brzina rotacije hard diska : 5400 obrt./min.

Optički uređaj : DVD±R/RW

Baterija : Li-Ion

Ostalo

Komunikacija : 56K, LAN, WLAN 802.11a, WLAN 802.11b, WLAN 802.11g,

Portovi : Firewire, D-sub out, RJ-45, RJ-11, ExpressCard/34,

Broj USB portova : 3 kom.

Unos : Qwerty tastatura, Touchpad,

Čitač kartica : MS, SD, xD,

Koj kosta 1100 eura

I ASUS PRO31SG-AP158 C2D/3GB/250GB/DVD-RW/15,4"/ATI X3470/BT/WEBC/Free DOS/24m

Procesor: Intel Core 2 Duo T8100 2.1/3MB L2 Cache

Čipset: Intel PM965 Express

Memorija: 3GB DDRII

Hard disk: 250GB SATA

Optički uredjaj: DWD-RW DL

Ekran: 15.4” WXGA+ 1280x800

Grafička karta: nVidia GeForce 9300G 256MB

I/O:

4 x USB 2.0, VGA port/Mini D-sub 15-pin , TV Out (S-Video), IEEE 1394 port

RJ11, RJ45, LAN 10/100/1000 , WLAN 802.11a/b/g/n, Bluetooth

8-u-1 čitač kartica, Web kamera

Operativni sistem: Free DOS

Cija je komfiguracija mnogo bolja a kosta 700 eura

Edited by Xerax

Dacu ti cist primer Sony Viao laptop sa svojom konfiguracijom kosta troduplo skuplje od nekog asusovog ili toshibinog laptopa sa ISTIM karakteristikama,skuplji je zato samo zato sto je to SONY VIAO jebeni.

6 puta skuplje?

A da ne bude skroz off-topic, killi uzdrzi se takvih komentara "mrzi me da procitam to sto si napisao" jer ne doprinose topicu. Pogotovo ako se neko pomucio da napise detaljan post.

Ovo nije wow general forums...

Zastava101Mala.jpg

1gb DDR2 800 za Desktop racunare kosta ~1300 din, razlika u ceni je vrlo mala za Notebook racunare. Stvar je u tome sto za ~350-400e mozes da uzmes Notebook sa DualCore procesorom i 2gb rama, ali oni sa pristojinim grafickim karticama jednostavno idu u drugu klasu, pa si primoran da das mnogo vece pare nego sto treba da bi na istom mogao da igras video igre. Naravno, celokupna masina je mnogo jaca, ukljucujuci i stvari kao sto su hard disk npr. koji ti nije bitan za performanse u igrama, ali tako je. Dakle, lepo ti kazu ljudi da gledas prvo grafiku, Notebook sa solidnom grafikom ce imati i druge komponente na dobrom nivou, pa neka ti to bude merilo za neki uzi izbor a ne cena.