brue Posted September 30, 2008 Report Share Posted September 30, 2008 E 'vako: imam (al ovo uslovno, posto nisam kutji te ne mogu trenutno da proverim, a hardware me ne zanima vec 5 god ni 1%) CPU P4-E2180 2.0GHz, 1Mb L2 800MHz S.775, Dual Core ploca neka..nebitno..tipa je bila oko 150-200 evra (editovacu kasnije) 2 gb rama 8800 gtx 1gb Ostalo je totalno nebitno Plan mi je da malo to nabudzim, pogotovo sto je win postao raspad, od kojekakvih zajebancija jer nije preinstaliran vec 3,5 god.. XP proff. original 32-bitna verzija Sto se tice software-a, mislio sam da uzmem jedinu IDE liniju za DVD rec i manji hard od do 40 Gb, i da rezervisem iskljucivo za swap file. Kad bih uspeo da nadjem neki jos manji a brzi, bilo bi idealno, no sta da se radi. Drugi HD mi je od 500 gb, WDov SATA II, i kontam da uzmem jos jedan ssobzirom da sam ovaj napunio sa muzikom :) Presao bih na Vistu, cisto zbog ogranicenja memorije na XPu, kolko sam skontao dovoljan je biznis paket, il da predjem na Ultru? Da li zna neko da li MS radi nadogradnju licence iz XP u Visu, mada cisto sumnjam? Koliko je kod nas cena Ultra verzije, tja pirat ok radi? Sto se tice hardwarea: 1. da menjam procesor i u koji? tja onda i plocu i procesor. Ne treba mi nista pakleno skupo vec nesto sa prosecnom ili ok cenom za dobre karakteristike, kao sto je nekoc bio i ovaj koji trenutno imam 2. graficka..menjati ili ne? 3. memorija..8 Gb dovoljno? 4. zvucna 5.1 ako bude ploca sa shitom od integrisane, i da je ok cena a ne nesto profy za audio editing sa maksimalnom cenom? 5. HD...koji se dobro pokazao, a da je velikog kapaciteta? Ps. ukoliko sam nesto nubovski odvalio, zabole me, moze flejm, samo mi treba odgovor ...i ne mora samo Voodoo :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 30, 2008 Report Share Posted September 30, 2008 Ubaci još 2 GB RAM-a (oko 40 evra) i Intel E8400 (oko 130 evra). Naravno prvo proveri da li ga ploča podržava na sajtu proizvođača (verovatno treba da se uflešuje novi BIOS). Grafička je više nego dovoljna za nove igre, ne menjaj je još uvek. Možda bi mogao i quadcore da uzmeš, ali ako će ti komp služiti za igre, onda ne. Tužno je koliko ove aktuelne igre jedva da koriste i dva jezgra, a o četiri nema ni govora. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KadeshiAmbassador Posted September 30, 2008 Report Share Posted September 30, 2008 Ako vec uzimash 8gb rama ne znam da li ima svrhe da uzimash poseban hard za swap. Mozda bi bilo bolje da uzmesh josh jedan isti hard i povezhesh u striped raid (raid 0). Verovatno imash kontroler na plochi. Quote -It is said that the first time Takamatsu saw Judo he was horrified. This was because they bend their backs during their techniques. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted October 1, 2008 Author Report Share Posted October 1, 2008 a ne, vec imam par komada od 40 gb, pa sam mislio da iskoristim za to...sto se tice "pravog" HDa, da , bice raid sa vec postojecim Ako ispadne da mora i ploca da se menja..koju uzeti? Neki podatak o Visti Ultri? Cena za orig. je oko 14k, ne znam dal bacati pare na to, il uzeti pirat ako vec sljaka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts