Nezki Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 Ljudi jel zna neko TACNO kako to ide. Planiram da kupim aparat ~400e na ime ortaka (koji je bosanac), da on to prenese preko grane dobije pdv nazad, i posle kad se bude vracao da to unese kao licni prtljag. Jel ima nekih komplikacija oko toga i jel moze da bude problema? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 Cini mi se da cela ta prica sa povracajem pdv-a ne vazi za fizicka lica, samo ako on to kupi preko firme moze da dobije povracaj, mada nisam siguran, moguce da gresim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 Pa nece moci on da ti prenese aparat preko grane, jer povracaj PDVa je moguc samo za strane drzavljane kolko ja znam...? I nisam siguran da to moze za BiH... za Bugarsku sigurno moze. :) Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezki Posted September 22, 2008 Author Report Share Posted September 22, 2008 Pa on jeste stranac, bosanac i iznosi iz njemu strane drzave srbije Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 A taj rad, ja mislio ti uzimas onaj nikon odanle... e onda ima smisla, al ne znam nikoga ko je to radio. :( Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 Moze , ali kao sto je Neccccccola (togfu :D ) rekao samo ako ima firmu, tj. mora da bude pravno lice :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 haha objasnjenje!! ne spominje se pravno lice jer zaista nema veze sa ovim. pomesali ste domaci biznis sa ovim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 i meni je zvučalo glupo da povraćaj pdv-a može da dobije samo firma, jer pretpostavljam da smo u celoj toj proceduri iskopirali evropske zemlje, kod kojih najnormalnije dobiješ nazad PDV za stvari koje si kupio na putovanju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 ovaj stija samo ide i citira zakone, jer to iz glave matori, kao spremash se za ovaj ispit;) Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 u teoriji, u praksi je drkanje, koliko sam cuo iskustva. ja cuo obrnuto. drug je bio u nemackoj mesec dana i za sve sto je kupovao (odeca, elekronika) trazio je pored fiskalnog i neki drugi poseban racun koji ce posle odneti (zaboravih gde) negde i dobiti svoje novce nazad. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 bio u julu ove godine, isao avionom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Protagonist Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 Jbg, stvarno nemam pojma kako sada ide al pre par godina sam u Bechu kupio cd/mp3 player i u toj istoj radnji na nekom salteru uzeo taj ''drugi racun'' i na granici nesto popunio i dobio pdv nazad, bez ikakvih problema i cimanja. A sad kod nas je sigurno drkanje :D Quote Sperminator - zaštitnik materice Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 na aerodromima je opušteno, a ofis koji ti zapravo vrati gotovinu ima i na tesli, ili je bar bio pre renoviranja, tamo gde su trake za prtljag. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 Hmm cudno . Ja sam bas imao to na poslu kada sam radio , bio je lik iz BIH i pitao da li moze da dobije povracaj , ja sam pozvao menadzera i on mi rece da ali mora da je pravno lice , ne moze kao fizicko , tj. da ima firmu kako god . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezki Posted September 23, 2008 Author Report Share Posted September 23, 2008 Oki znaci pare moze da dobije nazad. E sad me interesuje sledece: kad bude ulazio u srb ponovo jel ce biti frke? Jel proveravaju to s'obzirom da znaju da je to uneo pre tipa nedelju dana? I sta moze da se desi ako ga uhvate da "svercuje" nazad, jel mogu da mu oduzmu aparat? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 ? nothing to declare ftmfw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 nisam ni video ovo, boze me sacuvaj :D Ovaj kruko me bas uzeo "pod zub", lepo sam napisao da nisam siguran i da mozda gresim :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezki Posted September 23, 2008 Author Report Share Posted September 23, 2008 Oki znaci ciklus izgleda ovako: 1) prodavnica - 2)srb granica - 3)bos granica - 4)njegova gajba u bosni - 5)bos granica - 6)srb granica - 7)moja gajba Na 2. prijavi i dobije pdv nazad, e sad sta moze da se desi na 3. da plati carinu? Koliko moze to da me izadje. Sta se desi ako kaze nemam nista a uhvate ga. Ako prodje ode gajbi u bosni i sve kul Ako dodje do svoje gajbe u bosni bez problema idemo dalje. 5. bosanska granica jel mogu da ga smaraju 6. srb granica jel mogu da ga smaraju. Dali vredi jebati se oko svega toga za ~80e Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezki Posted September 23, 2008 Author Report Share Posted September 23, 2008 aha znaci na nasoj grani sve u kutiji, posle baca kutiju stavlja foto oko vrata i prolazi kao turista. Jedino sto gubim je kutija al jebe mi se :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts