Wulfgar Posted October 12, 2008 Report Share Posted October 12, 2008 (edited) Imas undead-ove tu u pocetnoj oblasti sto ti je i Seth rekao a imas ih i kasnije u land of the dead na elfovskoj teritoriji. Za regrutovanje bash ili samo za ubijanje? Ono prvo mi treba. U mochvaru sam prvo ishao, jedva dobio 2-3 fight-a, skapirao da ne mogu da zavrshim nijedan lokalni quest i bilo je gtfo na zelenije pashnjake (i bukvalno :D). Oh well, videcu, i tako sam planirao da se vratim tamo, mozda sam sad jachi... E da, ne shljaka mi Necromancy skill bash posle svake borbe, iako su gubici takvi da bi morao da mi vrati bar deo trupa to se jednostavno ne deshava u 30-50% sluchajeva. Ne kapiram. :/ Edited October 12, 2008 by Wulfgar Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejz Posted October 12, 2008 Report Share Posted October 12, 2008 Ima da se regrutuju i da se uzimaju for free sa groblja. Hm, nisam uzimao resurrect pa ne znam kako zaista radi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted October 13, 2008 Report Share Posted October 13, 2008 "Necromancy" Lv3 je 30%-40% tj. treba da imas 30+ izgubljenih trupa da bi ti ista vratio. Plus vraca najmanju izgubljenu jedinicu, primer: izgubis 2 Seljaka i 40 Pesadinca, vratice ti 12-17 Seljaka. Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wulfgar Posted October 13, 2008 Report Share Posted October 13, 2008 "Necromancy" Lv3 je 30%-40% tj. treba da imas 30+ izgubljenih trupa da bi ti ista vratio. Not rry. Jasno se secam situacija u kojima sam gubio samo po 5-10 Seljaka (i to je bio jedini gubitak) i vracao mi je 1-2. Problem je u tome shto se to ne deshava konstantno, posle svake borbe. Kao da prvo radi neki roll da vidi da li cesh uopshte ishta povratiti, pa tek onda zarachunava broj vracenih trupa na osnovu nivoa skila... onaj prvi deo, pod uslovom da ja nisam istripovao, chini skill mnogo manje korisnim nego shto sam ochekivao. Plus vraca najmanju izgubljenu jedinicu, primer: izgubis 2 Seljaka i 40 Pesadinca, vratice ti 12-17 Seljaka. E, to isto mi se chini da funkcionishe drugachije. Da odvojeno gleda za svaku trupu, shto je i logichno u neku ruku, al' videcu josh, tek skoro sam uzeo skill, mozda pricham iz dupetalala. :) Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wulfgar Posted October 13, 2008 Report Share Posted October 13, 2008 Skida se. GDE BRATORI JEL' DOBRA PICHKA SKLONI SE LOMA DA VIDIM I JA! Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted October 13, 2008 Report Share Posted October 13, 2008 ovo je nesto dobro a, mislim da ne pamtim kad je wulfi rekao nesto pozitivno na ovom delu foruma :) Â Â Â Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wulfgar Posted October 13, 2008 Report Share Posted October 13, 2008 ovo je nesto dobro a, mislim da ne pamtim kad je wulfi rekao nesto pozitivno na ovom delu foruma :) Hmmm, mozda kad je proshli put ova ista firma izbacila svoju prethodnu igru - genijalni Space Rangers 2. ;) Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wulfgar Posted October 13, 2008 Report Share Posted October 13, 2008 Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wulfgar Posted October 13, 2008 Report Share Posted October 13, 2008 Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted October 13, 2008 Report Share Posted October 13, 2008 kako ste blesave vas dve krofnice :* Â Â Â Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted October 13, 2008 Report Share Posted October 13, 2008 @wulfgar Totalno si u pravu za vracanje trupa, istripovao sam se zesce na kontu seljaka jer njih i gubim 30+ po partiji. Ali za ovo drugo sasvim sam siguran da vraca najmanju izgubljenu jedinicu tj. jos nisam video da mi je vratio 2 vrste jedinica posle partije. Mora ovo jos da se igra. Hmm, spavati posle posla ili nastaviti da se igra .... Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted October 13, 2008 Report Share Posted October 13, 2008 Children of the Night!!! Evo bata Bole da vam prenese svoja iskustva. Prvo da smirim Wulfana. Undeadovi dolaze dosta kasnije, mislim na njihovu teritoriju. Oni se nalaze gde i Elfovi, odnosno u zemlji mrtvih, ali se na mapu ulazi samo iz zemlje Elfova i ista je mapa kao Elfovska. E sad, Elfovi dolaze tek posle Pirata i Patuljaka, tako da ces se naigrati do tada, jer je to u drugoj polivini igre, a sto se glavnog questa tice skoro da ne moras da igras tu mapu, mada je moj predlog jer na njoj ima zmajeva. Ja sam uzeo Magea, da, totalno gej. Ideja - da bih budzio destruktivne magije. E sad, iako ima solidan broj kristala da se nadje po mapama, moj je predlog da ne pretvarate sve skrolove u magije jer apsolutno nema potrebe. Prvo, mozete da stekate koliko vam je volja. Drugo, neke magije bolje rade na nekim jedinicama, a u sred borbe mozete prebaciti skrol u magiju i nabudziti je na 3. nivo. Tako da nema razloga da zurite. Jedini problem moze biti ogranicen kapacitet drzanja skrolova. Snadjite se. Takodje, moje misljenje je da nema potrebe budziti sve tri vrste magija. Opredelite se za jednu i to furajte, pa tek kad budete videli sta vam fali, a vi onda mozete i to. Kada magije budu 3. lvla, onda kada ih bacite rade na svim trupama, a ne samo na jednoj. Ovo ne vazi za Destruction magije. Runa isto ima dosta, ali i tu vam predlazem da napravite neki koncept, jer nije bas jednak njihov raspored na mapama. Sto se "dizanja" jedinica posle borbe tice, to radi bez problema. Osim ako vam pogine jedna jedinica, odnosno, ne moze se povratiti manje od jedne jedinice. To automatski znaci da ne dize najslabiju jedinicu, nego onu koje je poginulo da bude ceo broj. Tacno je da je najcesce to najslabija jedinica. Cuvajte se crnih zmajeva jer na njima ne radi nijedna magija. Sto pre nadjite pandorinu kutiju da biste mogli da koristite rage. Ne mogu niceg vise da se setim. Ako ima nekih pitanja dajte! ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejz Posted October 13, 2008 Report Share Posted October 13, 2008 (edited) Ja takodje igram mage-a i za sve koji igraju sa magom savet, uzmite zelene zmajeve cim ih nadjete (mozete i jednog nm) jer imaju initiative 7 i jos ako ste pride nabudzili skill da mozete da bacate dve magije u jednom turn-u, jebacete sve zivo i mrtvo! Kada dodjete na islands of freedom uzmite sea dogs-e, extra su, zatim shabane takodje, a posle kod dwarfova i cannonerse (ima ih nesto malo na samom pocetku island of freedoma). Takodje, dobro ce vam doci i polarni medvedi ili kako god da se zovu, beli su i isto su na islands of freedom. Kristala ima kasnije tri miliona, tipa imam ih 50+ a upgradeovao sam sve najbitnije spellove, kao i brdo ne bitnih, ali u pocetku svakako pazite kako ih trosite. Sto se rune-a tice, kada stignete do elfova necete vise imati rune of mind, ja koji najvise koristim rune of magic, imam magicnih runa u steku jedno 19, rune of might tipa 11 i rune of mind 0 :) Na kraju sam se smorio i u jednom dwarfovskom zamku sam kupovao rune dok cena nije dogurala do 600-700k golda (prva runa kosta 100k, pa druga iste vrste 200k i tako svaki put po +100k). Chaos magije kidaju zbog ice snake-a i zbog fireball-a, order se budzi maltene samo zbog lighting-a, a distortion magije eventualno zbog phantom, ghost blade i teleport magija. Sigurno sam zaboravio jos neku, no verovatno s razlogom :P Koristite dirizabl za putovanja izmedju Kordara (dwarf kontinent) tako cete ustedeti brdo vremena nego da idete peske (ovo tek kad se otkljucaju cepelini), naravno ovo je totalno logicno ali kad vec pisam sve i svasta da stavim i ovaj "american friendly" savet ;) Sto se tice rage magija, tj. magija vasih "sluga" iz pandorine kutije, dosta dobro ce vam posluziti magija kod zabca koja jednoj vasoj jedinici daje stit od 400/800HP-a, samo pazite kad bacite ovu magiju na jedinicu ona postaje imobilna, tj. moze da napada samo one neprijatelje koji su cell do nje. Takodje, dosta dobre rage magije cete naci kod Line i kod Reaper-a, njih najcesce i koristim. Kod lvl-up-ovanja uvek uzmite leadership ispred rage-a, i manu ispred rage-a (makar ako ste mag). Ako se setim jos necega pisem. Edited October 13, 2008 by Rejz Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted October 13, 2008 Report Share Posted October 13, 2008 Uh, izgleda da su onda rune random, zato sto ja imam u steku, verovalo ili ne 27 mind runa, a ove dve nema nista. A ja sam gomilu kristala spucao na gluposti. Ima jos dve magije koje su dobre. Dragon slayer i demon slayer. Narocito ova protiv crnih zmajeva, a tek kada ste mage, jer na njima ne rade magije i najjace su jedine na koje sam ja naistao. Dobri su i Gianti. E sad sto se rage-a tice ja se bas ne bih slozio u potpunosti sa Rejzom, narocito ako se igra Mage. Uvek sam u fazonu Intelekt, mana i rage (mada nikad nije bio izbor izmedju ova dva), pa tek onda leadership. Prvo rage ima odlicne magije, narocito kod poslednja dva lika. Reaper ima magiju koja uzima 40% (a verovatno moze i vise) od ukupnog broja jedinica, sto je bas dosta. Takodje i black hole koji pravi veliki damage svim neprijateljima (cak i onim imunim na magiju), itd. Ne spomenusmo borbe protiv tzv. kraljica. Ja sam se borio protiv tri za sada (Kornjaca, Oktopod i Pauk) i u principu za svakog ima taktika, tako da ne morate da se brinete cim je provalite. ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 ko li ima duzi, bolkonski ili rejz :P Â Â Â Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejz Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 (edited) Cek sad ja da objasnim neke stvari :D Neprijatelji i rune se random generisu pri svakom pokretanju kampanje od pocetka, ovo je proverena i testirana informacija :) Crni zmajevi jesu najjaca jedinica na koju sam i ja naleteo ali nikakvih problema nisam imao da ih roknem prsa-u-prsa i bez koriscenja dragon slayer magije (koja jeste veoma dobra sa 42% boosta na dmg protiv njih), nego u medjuvremenu ice snake-om izrokam sve range i ostale melee jedinice u pozadini, a zmajeve onako lepo pojedem. Preporucio bih da uzmete lake butterfly-e kada stignete na elfovsko ostrvo, jer cete moci da ih unajmite oko 1200 a ima ih na sve strane, sa njima najvise dmg-a nanosite i jos ako im stavite rage armor magiju, udri zmajove :) (AI kompa se uvek koncentrise da vam roka lvl 1 jedinice kojih ima mnogo vise od ostalih u armiji, kao i range jedinice, takodje obratite paznju na postavljanje jedinica, zmajevi sa napadom na 2 cell-a uvek ce izabrati polje gde ce moci da roknu dve jedinice) Kada igrate maga intelekt je svakako na prvom mestu i mana na drugom, ja bih jedino stavio leadership ispred rage-a, jer cete iovako imati viska runa za budzenje skilla koji daje jos +30 rage-a sto je i vise nego dovoljno, jer cete usput na mapama nalaziti rage shrine-ove or something like that... Bole ja sam srokao iste kraljice kao i ti, valjda ce uskoro neka nova jer su bas zanimljivi fajtovi protiv njih :) Edited October 14, 2008 by Rejz Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 Vidi ovog G!!!-ja to pravi laznu tenziju, ccc, a kao mod je. Rejz i ja se totalno slazemo, samo svako objasnjava svoj stil. ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wulfgar Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 Nadjoh par undead-ova po onim brodovima, at great personal expense, ako mogu da dodam! :/ Cursed ghosts su odlichni za ovaj pochetni deo, 50% dmg reduction na physical ololo! I tako, taman pre nego shto sam 'teo da odem u mochvaru i da se konachno najebem mame onim zmijama koje obilazim non-stop zato shto mi se uzasno ne isplati da se fajtam sa njima, odem da overim kornjachu kako izgleda... i bug. :((((( Nece da krene fajt. Tj. krene, imam Archmage-a, on ima najjachi initiative, medjutim ne mogu nishta da uradim, ni spell da bacim, ni da propustim turn... nishta, zakuca se samo i tako stojimo. Kmeeeee! :((((((((( Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejz Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 (edited) Tako je Bole ;) @Wulfgar Matori to se meni desilo prvi put, posle sam reload-ovao poslednji save i radilo je kako treba, na kraju krajeva izbaci archmage-ove iz armije i probaj.. Jos jedna stvar, kada uzmes undead-ove ili ako imas jedinice iz vise razlicitih rasa, opasce im moral tako da gledaj to dobro da iskombinujes. Takodje postoji jedan item koji negira pad morala kada imas undead-ove u armiji, taj obavezno nabavi, kada dodjem gajbi pogledacu kako se zove item pa ako se setim gde sam ga nasao, recicu ti :) Edited October 14, 2008 by Rejz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 Imam jedno pitanje, ocigledno sam lenj da trazim, ali gde ili kako se ukljucuje da mozes da vidis HP bar i brojeve koje oznacavaju kojim redom ce koja jedinica da dobije potez. Desilo mi se jednom da vidim to ali sam krenuo opet pa sad nemam pojma kako to ponovo da aktiviram. Sto opet znaci da je sasvim moguce da sam tad imao neki item koji mi je to dozvoljavao ili skill ili sta vec, posto evo gledam po opcijama i ne vidim. Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wulfgar Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 Imam jedno pitanje, ocigledno sam lenj da trazim, ali gde ili kako se ukljucuje da mozes da vidis HP bar i brojeve koje oznacavaju kojim redom ce koja jedinica da dobije potez. Desilo mi se jednom da vidim to ali sam krenuo opet pa sad nemam pojma kako to ponovo da aktiviram. Sto opet znaci da je sasvim moguce da sam tad imao neki item koji mi je to dozvoljavao ili skill ili sta vec, posto evo gledam po opcijama i ne vidim. Alt + sumtin' sumtin' u toku borbe. :) Ne secam se gde sam prochitao, dal' online ili u manual-u. Matori to se meni desilo prvi put, posle sam reload-ovao poslednji save i radilo je kako treba, na kraju krajeva izbaci archmage-ove iz armije i probaj.. Ungh, bice zajebano ako bude moralo tako. Archmage-a vodim samo zbog defense buff-a, neprocenjiv je, bash bi mi trebao za tu situaciju... Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejz Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 (edited) @Seth Nab thread incoming: http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=3957 tj. dovoljno je samo da pritisnes tab i to ce se ukljuciti Btw. zaboravih gore da napisem, bless+kilo lake butterfly-e = ciscenje podova neprijateljskim lesOvima O_o Edited October 14, 2008 by Rejz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejz Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 Jebote kakva bitka, namucio sam se posteno da roknem Karadora, no vredelo je samo tako :) njegov zamak ce postati raj za Wulfija, samo cekaj da stignes u land of the dead ;) Bole kako si se ti proveo sa Karadorom? :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
VirtualReality Posted October 15, 2008 Report Share Posted October 15, 2008 Instalirao sam igru pre neka 2 dana otprilike. Skroz sam se odusevio, bas je opustena, a opet zarazna :) Igram sa warriorom i ok ide za sad. Na samom sam pocetku, skupljam vojske i expa da bi lakse presao mocvaru. Vidim vi vec prederavate na svim ostrvima. Jel imate neki savet u vezi budzanja heroja? Neke skillove koje bi trebalo sto pre da nabavim itd. Inace kao sto i sami znate nemam sad neki preterani izbor vojske, ali u svakom slucaju pristovi su sm0r :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejz Posted October 15, 2008 Report Share Posted October 15, 2008 Procitaj sve post-ove unazad, sigurno ces naci nesto korisno :) Inace igram mage-a tako da se nisam previse koncentrisao na might stablo, no ono sto ce ti sigurno pomoci jeste tactic skill, ista prica kao i u herojima, obavezno uzmi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts