Jump to content

Virtual PC

overkind

Recommended Posts

Zanime me da li bi bilo od neke koristi da se podigne virtualnamasina pod Win98, na primer, da bi se igralo nesto matoro? Ja, konkretno, imam problem sa Rivenom koji nikako ne radi. Imam 2 verzije (obicni DVD i DVD objavljen povodom 10 godina igre). Najvise sto sam dobio bilo je pokretanje i zaglavljivanje na prvoj filmskoj sekvenci, kada Artas treba da progovori. inace se ni ne pokrece.

Igrao bih ponovo i Fallout 1, ali ni on ne radi.

Ako moja ideja ima nekog smisla, moze neki hint, ili jos bolje link, kako se tacno dize virtualna masina i instalira OS (Win 98)?

...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака,
Да однесе све што имам у дубину у дубоку.

Virtual PC emulira BX440 ploču, S3 Trio grafičku i Sound Blaster PCI128 ili kako se zvaše kartica (za nju ćeš morati da skineš drajvere sa Creative sajta), tako da je to sasvim dobro rešenje jer neće biti problema sa starijim igrama koje se oslanjaju na prepoznavanje hardvera.

Radi se lako:

1. Pokreneš program

2. Koristeći ugrađeni wizard, napraviš novi "profil" mašine, mrežu na virtuelnoj mašini isključiš ili ostaviš kao NAT, ako hoćeš da koristiš internet host sistema (tj. tvog kompjutera)

3. Sad ti treba instalacioni disk 98-mice, postaviš ga kao source CD-ROM-a virtuelne mašine (VPC podržava i ISO fajlove), startuješ je i nadalje se u njoj ponašaš kao da si na pravom kompjuteru, instaliraš Windows normalno, posle toga samo staviš drajvere za zvučnu (pošto koliko se sećam Win98 ima drajvere za Trio i Virge) i to je to, posle instaliraš igru

Neke kombinacije sistemskih tastera su isključene u virtuelnoj mašini, recimo ne možeš da koristiš ctrl+alt+delete nego valjda ctrl+delete (konsultuj help).

Pogledaj i ovde: http://www.sk.co.yu/2007/04/skpd03.html

Kada sam napisao topik nadao sam se tvom odgovoru. Molbe su mi uslisene :)

Probam pa se javljam sa rezultatima.

thnx

...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака,
Да однесе све што имам у дубину у дубоку.