Jump to content

MP3 player

togFU

Recommended Posts

Planiram da kupim neki jednostavan mp3 player, cisto muzike radi, znaci ne zanima me displej u boji i slicne stvari.

Suzio sam izbor na tri modela koji su istom cenovnom rangu, dakle:

1.SONY NWD-B103FB

i_09030265.jpg

-1GB

-FM tuner

-12h (ugradjena baterija)

CENA: 50 evra

Ovoga puta nema onog nesrecnog sony-jevog software-a tako da sada moze drag 'n' drop bez problema. Najverovatnije cu se odluciti za ovaj :)

2.SanDisk MP3 player Sansa Clip

sandisk_sansa_clip_mp3_player.gif

-2GB

-FM tuner

-15h (ugradjena baterija)

CENA: 50 evra

O ovome playeru sam citao mnoge pohvale, pa sam ga zbog toga stavio na listu da vidim kakva su misljenja ovde, ili jos bolje iskustva ako je neko imao.

3. IPod shuffle ?

g_00042791.jpg

CENA: oko 50 evra

Zbog ovog playera u sustini i otvaram ovaj topic, posto sam cuo razne price o njemu, sa jedne strane da se kvari, da baterija traje prekratko dok sa druge strane mi pricaju da je jako kvalitetan itd...

Pomagajte :)

Ja ti preporučujem ovaj što ja imam, SanDisk Sansa Fuze, imaš test na techu, a imaš i ovde na Benchmarku neki roundup, tu su ga isto nahvalili baš. A jes dobar stvarno, em je lep, em radi sve kako treba i čuje se super.

http://www.tech-industry.co.rs/articles/review/227/

http://www.bench-market.com/modules.php?na...95&quale=15

Samsung YP-U3

U rangu je sa ovim sony-em , baterija mu traje 15h , komande su touch system , kosta 3000 din (1 GB)

zvuk je izuzetan , dobijes sav software u pakovanju (mada radi i drag & drop bez problema)

evo linka pa ga overi

http://www.samsung.com/my/consumer/detail/..._cd=YP-U3ZB/XME

Have you ever noticed that it's only 'perfect' people who are murdered or killed in horrific accidents?

"He was the perfect son" or "She was the perfect daughter."

"Such a tragic accident they were the perfect family."

"They died together, the perfect couple till the end."

Makes me glad I abuse my kids and beat up my wife.

Kind of makes me immortal.

Da ponovim: Treba mi pre svega kvalitetan player, ne treba mi displey, 1GB za muziku mi je vise nego dovoljno, posto planiram da ga koristim na putu od kuce do posla, znaci nekih pola sata u jednom pravcu :)

voodoo ovo sto si mi preporucio je ono sto mi NE treba, tnx anyway :) Jedino santa sto je dao dobar predlog za sada, ali opet bi se pre odlucio za sony-ja :)

IPod shuffle users javite se ako vas ima, reki javi se :))

Treba da ima i imati je potpuno drugi pojam :D

ne nisam samsung fanboy ili slicno , jednostavno sam testirao dobar broj samsunga mp3 playera (iam cak jedan koji koristim godinu + dana) i odprilike nude najbolji odnos cena kvalitet jer ostali se cesto zovu na ime i onda pumpaju cene.

Ukoliko volis neku marku nema diskusije , uzmi i uzivaj a to da li se kvari ili ne moras uvek da razmotris jer si ipak u zemlji u kojoj je musterija na zadnjem mestu i cija se prava svode samo na whine i nerviranje.

Btw shuffle je tesko smece i treba ga izbegavati , posto se Apple strasno osilio zbog ogromne prodaje regularnog iPoda zbog cega su namerno smanjili kvalitet proizvoda posto su ipak postali marka za mp3 playere koje ce slepi fanovi da prate do propasti kompanije ...

Have you ever noticed that it's only 'perfect' people who are murdered or killed in horrific accidents?

ja znam provereno licnom metodom pokusaja i pogreske na mozda dvadesetak sluski da u rangu od 800-1500 recimo kinti soni suvereno vlada i jedini daje pristojne baseve. sto se tice jeftinijih, sve su tu negde, a sto se tice skupljih, tu se vec ulazi u poluprofesionalnu varijantu gde se pojavljuju sennheiser i slicne marke. sto se tice plejera, licnim tripom sam video da su sasvim solidni oni canyon ili kako se vec zovu, mada za 50 evra sad moze da se uzme i renomirani proizvodjac.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

hmm ne znam stvarno zasto je suffle smece

mali je par grama

kvalitetna izrada

ima onu zakachku sto je mnogo praktichno za trchanje etc

sa winamp pluginom prebacivanje je isto drag&drop

zvuk je ok ( nisam imao mnogo plejera pa da sad sudim )

mene sluzi 8 meseci bez problema

+ je sad pala cena na 50e ... kad sam ja uzeo bio je 100

to sto na kompu moras na napravi playlistu :S

A i imas apple omg!

sta da vam kazem

i da imam ekran na njemu ne bi ga gledao...

jednostavno ne treba mi za te svrhe ja ubacim 20-30 pesama jer ga nikad i ne slusham duzhe od 1-2h

znaci ako nikoli ne treba displej moze slobodno da kupi suffle jer nije smece i sigurno ce biti zadovoljan :p

super je ovo kad kupiš nešto iz iracionalnih razloga pa posle opravdavaš "ma ne treba mi to i to.." :)

Cekaj, vec u prvom postu sam napisao sta mi treba a sta ne, ne vidim sta je iracionalno u tome sto mi ne treba displej, posto -ponavljam: plejer cu koristiti na relaciji kuca-posao i pri voznji bajsa, dakle bice u dzepu i displey i da postoji ne bi bio koriscen :)

Ali kad već možeš da kupiš mali plejer sa ekranom za iste/slične pare, što to ne bi i uradio?

Jedino ako ne planiraš da se baviš nekim kombat operacijama po vrletima i bojiš se da ne padneš na plejer i polomiš mu ekran, u tom slučaju izvini Rambo, nisam te prepoznao :D

zaista nije bilo potrebe za ovolikim objašnjavanjem, ja sam samo napravio malu psihološku obzervaciju, koja se (kako je na kraju ispalo) i nije odnosila na ovaj slučaj. kako god, izvinjavam se na off-u :)

• 1 month later...

jel moguce da i dalje jedan apple nema dostojnog protivnika?!

crko mi je nano jos na pocetku godine, stariji je model tako da je tesko doci do baterije. ne znam sta da radim u pm.

sad kontam da pazarim neki plejer, al jbt.. sta uzeti?! kad je sve smece.. ne mogu da verujem...

ne razmisljam trenutno o jos jednom ipodu jer te novce nemam.

neke predloge? preko 16gb samo..

p.s. http://www.sony.co.yu/hub/walkman

this looks nice. al izgleda da ga jos nema u prodaji, ili ja nisam uspeo da nadjem kod nas..

Bring It