Jump to content

SD Partizan 08/09


Lex

Recommended Posts

  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

komshinica i vosha se saplele...josh samo mi da dobijemo jagodinu

dodji da popushish komshinici [:D]

 

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

 

Link to comment
Share on other sites

1:1 protiv hajduka u kuli

tradicionalno nezgodno gostovanje za jace ekipe tamo, ali moralo bi nesto da se promeni ocigledno

na stranu kako je komse ukakilo malo :)

btw, naletim na sliku omiljenog nam igraca

212622108_small.jpg

[roflmao]

-Ukoliko neka devojka sedi negde sama NIKADA joj nemojte prici, sesti pored nje i izvaditi digitron i pitati je jel zna da racuna, ona kaze da zna, i reci "racunaj da cu te jebati" (osoba cija je ovo fora ima 30 godina i NIKADA nije imao devojku koja ima sve zube)

  ▲

▲ ▲

Link to comment
Share on other sites

c/p

19.10.2008. 08:07 Siti smo lažnog fer pleja u Srbiji!

Navijača Partizana je juče bilo veoma malo na utakmici protiv Javora. Ipak, i tih 3.500 ljudi je barem jedno 7-8 puta za vreme meča veoma burno reagovalo na brojna, veoma učestala izležavanja gostujućih igrača po terenu...

Odmah da konstatujemo - Nisu igrači Javora činili juče ništa što pre njih u našem Hramu nisu činili i Banat, i Napredak, i Borac, pa čak i Vojvodina (koja je gromoglasno naglašavala da dolazi u Humsku po 3 boda, a onda se ponašala poput svih naših prethodnih gostiju). Razlika između Javora i ekipa koje su pre njega gostovale na našem stadionu je samo u tome što su se Ivanjičani izležavali po terenu još „samo malo“ više nego igrači gore nabrojanih ekipa.

Ta izležavanja po terenu i „krađa“ vremena nije jedino što nervira naše navijače. Njih posebno iritira i ono što se uvek dešava neposredno pre i nakon tog izležavanja protivničkih igrača na travi. Reč je o izbacivanju lopte u aut (uglavnom od strane Partizanovih igrača) i vraćanju te lopte (uglavnom od strane protivničkih igrača) u posed naše ekipe.

Juče smo imali baš dosta paradnih primera koji pokazuju potpunu opravdanost reči zvaničnika UEFA koji su na temu tog nazovi „fer pleja“ rekli sledeće:

„Igrači jedne ekipe nisu dužni da izbacuju loptu van terena, ako neki igrač njihove ili protivničke ekipe leži na travi. A ukoliko oni to i učine, onda protivnička ekipa nije dužna da loptu vraća u posed ekipe koja je prethodno izbacila loptu van terena.“

UEFA inače dosta interesovanja i angažovanja posvećuje onom pravom fer pleju. Svi znate za brojne akcije evropske kuće fudbala kojima ona propagira ono pravo sportsko viteštvo. Međutim, ovu temu o kojoj pišemo (izbacivanje lopte u aut i potom njeno vraćanje u posed tima koji je bio u posedu lopte) – nju UEFA nikada nije „krstila“ imenom fer pleja, što će reći da je NE SMATRA FER PLEJOM! Čini nam se - potpuno s razlogom, pogotovo kad su u pitanju prilike u srpskom fudbalu!

Juče su igrači Partizana više puta izbacivali loptu u aut jer je neko od igrača Javora „spavao“ na travi. I svaki put nakon toga, taj „spavač“ se u prekidu utakmice (nakon ukazane „spasonosne pomoći“) dizao (nije mu naravno bilo ništa), a nama je lopta istina vraćana od strane kipe Javora, ALI JEDNO 30-40 METARA BLIŽE NAŠEM GOLU nego što je ona bila pre prekida! Da nije to slučajno fer plej?

Sećate li se dešavanja na ovu temu prilikom našeg gostovanja na komšijskom stadionu pre dve sedmice? Koliko puta su naši igrači bili primorani da najpre osvoje loptu, a da je onda SAMI izbace u aut jer je jedan igrač Partizana ležao na zemlji? Tri puta. A koliko nam je puta vraćana lopta u takvim slučajevima od strane protivničkih igrača? Nijednom! Jel i to fer plej?

A sećate li se prvenstvenog duela protiv istog tog protivnika, odigranog proletos na našem stadionu (1:1)? Sećate li se Zorana Tošića u kontri, sa loptom na levom krilu, u neposrednoj blizini šesnaesterca protivnika, u idelanoj situaciji za centartšut i za stvaranje šanse za gol? A „Bambi“ se onda okreće i izbacuje loptu u aut da bi se ukazala „spasonosna pomoć“ protivničkom igraču koji je ležao u svojih 16 metara...A znate li kako je onda protivnički bek Ninkov (nakon što je njegovom „povređenom“ saigraču ukazana pomoć i on se ponovo „vratio u život“) pokrenuo akciju „vraćanja lopte u posed Partizanu“? Ubacio ju je rukom svom saigraču koji ju je „šibnuo“ iz sve snage ka našem šesnaestercu, taman da „fino“ zagreje našeg golmana Božovića! Fer plej, zar ne?

Nego lepo mi da predložimo našem klupskom rukovodstvu usvajanje sledeća 4 interna (klupska) pravila na ovu temu, pošto smo zaista siti svega ovoga što nam se dešava na domaćoj sceni:

1. LOPTA U POSEDU PARTIZANA, PROTIVNIČKI IGRAČ LEŽI NA TRAVI:

Ukoliko su igrači Partizana u posedu lopte, oni NEĆE ubuduće izbacivati loptu u aut zbog toga što neko od protivničkih igrača leži na travi, već će sasvim normalno nastaviti sa svojom akcijom, sve dok eventualno SUDIJA SAMOINICIJATIVNO ne prekine utakmicu! Desi li se da sudija prekine utakmicu dok je lopta u našem posedu - očekujemo da naš igrač pri spuštanju tzv. „sudijske lopte“ (a to se inače čini BAŠ NA MESTU NA KOJEM JE IGRAČ SA LOPTOM BIO PRE PREKIDA!) bude usamljen pored nje, kako bi ponovo došao u njen posed bez ikakve borbe. To je za nas pravi fer plej, a na protivničkim igračima ostaje odluka da li će se tog pravog fer pleja pridržavati ili ne.

2. LOPTA U POSEDU PARTIZANA, PARTIZANOV IGRAČ LEŽI NA TRAVI:

Ukoliko je lopta u posedu igrača Partizana, a pritom neki naš igrač leži na travi, mi ćemo ili nastaviti sa akcijom, ili ćemo sami izbaciti loptu u aut. Odlučimo li se za ovo drugo (da izbacimo loptu u aut) - protivnik nije dužan da nam vraća loptu i to ni ne očekujemo od njega.

3. LOPTA U POSEDU PROTIVNIKA, PROTIVNIČKI IGRAČ LEŽI NA TRAVI:

Ukoliko je naš protivnik u posedu lopte, a pritom njegov igrač leži na travi – naš protivnik može, što se nas tiče, komotno da nastavi svoju akciju, sve dotle dok eventualno sudija samoinicijativno ne prekine utakmicu, ili protivnik ne izbaci loptu u aut. Ako sudija prekine meč dok je lopta u posedu protivnika, Partizanovi igrači će prilikom spuštanja „sudijske lopte“ biti dovoljno udaljeni kako bi protivnički igrač uzeo tu loptu bez borbe. Ukoliko pak protivnik izbaci loptu u aut, Partizan NEĆE vraćati loptu protivniku, nego će započeti sa svojom akcijom.

4. LOPTA U POSEDU PROTIVNIKA, PARTIZANOV IGRAČ LEŽI NA TRAVI:

Ukoliko je protivnik u posedu lopte, a neki naš igrač leži na terenu - mi ne očekujemo od protivnika da izbaci loptu u aut, niti ćemo mu je vraćati ako on ipak tu loptu izbije u aut. Desi li se da sudija prekine utakmicu, Partizanovi igrači će postupiti isto kao u prethodnom pravilu (udaljiće se od mesta spuštanja „sudijske lopte“).

Sve navedeno ovde, izrekao je još pre 3 godine, tada trener Juventusa (trenutno selektor Gordog Albiona, gde je i nastao fer plej)) Fabio Kapelo i javno obelodanio da njegovi igrači više neće primenjivati „nepisano pravilo“ o tzv. fer pleju, jer je ono postalo „alibi“ za sve ekipe koje žele da „ukradu od igre“ i praktično zloupotrebljavu ono što je najlepše u fudbalu – istinski fer plej.

Hoćete li da se kladimo da bi po usvajanju ovakva 4 interna klupska pravila (i naravno nakon njihovog JAVNOG PREDSTAVLJANJA U MEDIJIMA, da cela Srbija to zna!) na utakmicama Partizana širom Srbije bilo puno manje izležavanja i valjanja protivničkih igrača?

Hoćete li da se kladimo da bi se na taj način na svim utakmicama Partizana igrao mnogo brži, atraktivniji i lepši fudbal, onaj fudbal koji uostalom našem timu ionako najviše odgovara?

Hoćete li da se kladimo da bi takav Partizanov odnos prema ovoj temi predstavljao JEDINI PRAVI PRAVCATI FER PLEJ na ovu temu, kao i da bi ubrzo i svi drugi naši klubovi u zemlji postupili na sličan način?

Vlada Ćujić

P.S. A da li je fer plej to što Moreira juče nije igrao protiv Javora?

Link to comment
Share on other sites

1

-Ukoliko neka devojka sedi negde sama NIKADA joj nemojte prici, sesti pored nje i izvaditi digitron i pitati je jel zna da racuna, ona kaze da zna, i reci "racunaj da cu te jebati" (osoba cija je ovo fora ima 30 godina i NIKADA nije imao devojku koja ima sve zube)

  ▲

▲ ▲

Link to comment
Share on other sites

Vlada Cujic, objektivno koliko i city tv :)

da se valjaju igraci po terenu kad igraju protiv jacih ekipa, valjaju se, jbg, jadno nam je prvenstvo...

[13:00] <GM`JessicaBiel> neko drzi blokce sa pikovima i banovima a neko sa kevama

[23:11] <srs[razer]Baja> ne volim da me neko gleda

[23:11] <srs[razer]Baja> dok jebem

[01:40] <@Xeo|Baja> ko da ti ja kazem pitaj mareta kako mu cale suri odbojku

[01:40] <@Xeo|Baja> i on ti kaze moj cale nema ruke

Link to comment
Share on other sites

Vlada Cujic, objektivno koliko i city tv :)

da se valjaju igraci po terenu kad igraju protiv jacih ekipa, valjaju se, jbg, jadno nam je prvenstvo...

valjaju se italijani ceo zivot... i spanci... gotovo svi se valjaju kada im rezultat odgovara... i djokovic se valja kada je umoran... i nadal vadi gace iz guzice da se duze koncentrise i nervira protivnika... i melone (ako se dobro secam nisam 100% siguran) je izvodio bacanja citavu vecnost... nije to nas sindrom, nama je prvenstvo jadno iz drugih razloga :D

Link to comment
Share on other sites

naravno da se valjaju, ali u italiji mozes videti normalan fudbal oba tima sa valjanjem, kod nas ti je bunker + valjanje po terenu protiv jacih timova, ne kazem da ovoga nema u italiji, ali ne u meri kao kod nas.

[13:00] <GM`JessicaBiel> neko drzi blokce sa pikovima i banovima a neko sa kevama

[23:11] <srs[razer]Baja> ne volim da me neko gleda

[23:11] <srs[razer]Baja> dok jebem

[01:40] <@Xeo|Baja> ko da ti ja kazem pitaj mareta kako mu cale suri odbojku

[01:40] <@Xeo|Baja> i on ti kaze moj cale nema ruke

Link to comment
Share on other sites

u italiji mozes videti i dobre fudbalere i pun stadion i milijarde evra i ligu sampiona... upravo zbog toga mislim da je potpuno nebitno da li ce se neko ponasati "ferplay" prilikom "povrede" ili povrede protivnickog igraca... problem je potpuno druge prirode... (btw. nisam mislio na italiju nego na italijane... reprezentativno ih ne volim, ali postujem svaki njihov uspeh koji se zasniva na jajarenju, dok ne preteruju i ne ugrozavaju protivnicku ekipu)...

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.



×
×
  • Create New...