millanče Posted July 18, 2008 Report Share Posted July 18, 2008 Imam K8N Diamond MSI plocu sa integrisanim SB LIVE 7.1, nasao sam drivere sa MSI sajta, ali ne mogu da nateram 5.1 zvucnike (Logitech Z540) da rade, rade samo dva satelita i bas. Cenim da bi uz zvucnu trebalo da postoji i neki softver, jer sam tako na integrisanoj Realtek zvucnoj, preko Sound Managera koji se instalira sa driverima dobio 5.1 zvuk normalno. Treba li ovoj sad ploci takvo nesto, or what? imam Gigabyte GF 7800GT, sad mi doduse nije pri ruci, ali cini mi se da je ona u 130nm procesu, sto je, cini mi se, ovde bitan podatak, jer me brine grejanje. Dosta je vrela, Everest nalazi 60-65 kada ne radi 3D, a ume da predje 90 u igranju, mada nisam igrao ni jednom duze od 20tak min, jer nemam vremena, jebiga, da vidim da li ce otici i vise od toga. Ima masivan cooler sa malim ventilatorom. Neki mi kazu i da je ovo normalno za ovu graficku, ali ipak da budem 100% siguran, da pitam i ovde thx Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted July 18, 2008 Report Share Posted July 18, 2008 sto se tice zvuka: control panel>sound and audio devices. u Volume tabu, pri dnu imas (ako si na xpu :D) Speakse settings, pa tu imas Advanced. Tu imas da namestis da bude 5.1 e sad, ja sam oduvek imao Realtek na svojoj ploci, i kad instaliram taj njegov softver, uvek preko njega radim ovo, ali kapiram da kad promenis na jednom mestu, promeni se i na drugom :) sto se tice graficke, mogla bi da bude hladnija, ali mislim da nije strasno :) evo ti ovde...toplija je tvoja od njihove, ali negde sam citao da to moze da izdrzi i mnogo vise od tih tvojih 90 :D ali opet, kod nas je sad bas vruce, mozda su oni zimi testirali :D http://www.pcmoddingmy.com/e107_plugins/co...?content.294.22 je l' ti kuler lepo radi? je l' ti kuciste lepo provetreno? kablovi lepo slozeni (ne smetaju protoku vazduha)? ako nemas, ubaci neke 120mm kulere, jedan da ubacuje vazduh, drugi da izbacuje, ocisti vec postojece i tako :D Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted July 19, 2008 Author Report Share Posted July 19, 2008 (edited) Ni ja sa realtecom nisam imao problema, mada 5.1 zvuk sam dobijao tek kada u njegovom Sound Manageru stavim 7.1 zvuk A to iz windows sound settings ne menja mi nista, probao sam, nisam tolliki noob:-) fora je sto kada instaliram drajvere za SB live sa MSI sajta, sa dela gde je ploca opisana i dati drajveri, ja samo dobijem zvuk, a ne, recimo, i nekakav software, koji regulise rad tog sistema, kao sto se pojavi sa instalacijom Realtec-ovog. Pretpostavljam da taj software mozda postoji posebno, ali je creative support sajt u nekakvom rasulu, ne funkciionise, pa bi mi bas znacilo ako je neko imao iskustva sa doticnom karticom, da me uputi sta dalje... graficka ne pravi nikakve probleme na toj temperaturi, mada jos nemam vremena da sednem malo duze, ali videcu jednom i to... dakle, ako neko ima creative karticu, molom ga da mi navede kakav softver uz nju po pravilu dolazi, kako da ga nadjem i slicno.. Edited July 19, 2008 by milanche Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted July 21, 2008 Report Share Posted July 21, 2008 Ako imaš neku pastu za procesore, skini kuler sa grafičke, skini staru pastu i stavi novu pa vrati. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted July 22, 2008 Author Report Share Posted July 22, 2008 pa imam, i cesto sam je sibao po procesorima, ali mi se nesto ne rastura graficka, brine me da nesto ne sjebem... uglavnom, ni posle sat vremena pikanja Call of Duty 4 ona nije isla vise od, cini mi se, 92 stepena (po Everestu), tako da mislim da je to to, i relativno ok... vise me brine ovaj zvuk, znaci ponekad ga i izgubim, kao da nemam zvucnu, pa moram ponovo da instaliram drajvere, a nekad se vrati i posle restarta... a sveze je instaliran xp sp3... Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts