Jump to content

[test] Sapphire Radeon HD 4850

voodoo_

Recommended Posts

Kod mene na testu ovde se ne vidi baš najbolje jer je niska rezolucija i slab procesor, ali je 4850 u rangu sa 9800 GTX, pa ti vidi... ima 512 MB što je taman i za 1680x1050 na high, a AA i AF su drastično unapređeni, pa računaj da bi obrisala patos sa tom GTS 320 MB...

Vidi recimo ovde:

http://www.techpowerup.com/reviews/Diamond/HD_4870/6.html

Mada ako ne apgrejduješ zbog neke konkretne igre, nemoj sad ništa da kupuješ dok se cene malo ne slegnu i naravno ne izađe nešto zbog čega bi apgrejdovao.

pazi da je obrisao patos i nije bash, tj pored svih reakcija po netu ja sam ocekivao ne znam kakvu prednost na strani amd-a

ja gledam uvek krizu (pored toga sto je najzahtevnija i najlepsha igra koja postoji, a i boli me uvo da li cu u cod4 imati 124 ili 134 fpsa), i stvarno je zbunjujuce da je razlika u 5 frejmova za 5 razlicitih karti cije se cene razlikuju malte ne 300 evra

a 4850 je ravno brzi 3 frejma od 8800 gt 512 (kriza 1280 i 1600 reze)... kakvo brisanje patosa? (mada bih voleo jer je smeshno da 8800 2 godine bude best buy)

edit e jbte tuga u amerikama 4870 kosta 300$ a kod nas ce toliko kostati 4850 :|

fallout_table.gif

Kod nas zapravo 4850 već sad košta 150-160 evra :)

Apsolutni best baj, ej, kartica brža od 9800 GTX, a 9800 GTX nema ispod dvesta, a uglavnom 250 e.

Plus ti porediš sa 8800 gt, ja ti kažem za GTS sa 320 MB koji se u praksi često ponaša ko da ima 256 MB, i solidno je sporiji od 8800 gt.