Jump to content

Ipod nano :)

MagmaN

Recommended Posts

Dobio sam ipod nano. E sad zanima me kako da pravim playliste i recimo da sortiram muziku po folderima znam da mogu da prebacujem preko winampa ali tada mi sve bude natrpano :) mislio sam ovako da poredjam po izvodjacima... verovatno da moze preko itunes-a ali me to nervira da izvaljujem kako posto mi ubacuje stalno pesme koje on oce a ne koje ja ocu jbg nov sam sa ovim stvarima pa mi nista ne ide :) takodje me zanima kako mogu da ubacim filmove i slike da li se oni ubacuju normalno ili i to moram preko itunes-a ili winampa ( za slike ne verujem da idu preko winampa ali dobro :) ) ako bi neko mogao malo da mi obrazlozi kako se rade ove stvari bio bi mu jako zahvalan posto sad od ispita zaista nemam vremena da sam provaljujem.

Hvala u napred :)

Instaliraj iTunes, playliste praviš klikom na ikonicu skroz dole, tu prevlačiš pesme koje želiš.A po izvođačima će sam iPod da to uradi, odeš u Music pa artist i to je to.Na tebi je samo da sortiraš playliste ako ti trebaju, ili kompilacije.Ostalo će on sam, može da ti sortira i po žanru, albumu, izvođaču.Slike samo prevlačiš, ne može tako lako da se rukuje sa njima kao sa mjuzom, filmove isto kao muzika.

iPod.jpg

Klikom na + skroz dole dodaješ playlistu, tu ne treba da budeš neki znalac već samo da imaš osnovno znanje engleskog.Zadaš ime i to je to.Sledeća stvar je samo da izabereš pesme koje ćeš da staviš u playlistu i da prevučeš.I tako za svaku.Sad ako već imaš pesme na iPodu, odeš na Music kategoriju iPoda kao što je na screenshotu i tražio pesme kao da su ti na hardu, i isto samo prevlačiš, nikakva mudrolija, isto i za video fajlove.Ovo što vidiš kod mene su zajedno i video i muzičke playliste, ipod će sam prepoznati sadržaj istih pa nemaš frke.Čak možeš u istu playlistu da ubacuješ i video i audio, a on će sam da ti prikaže tu playlistu odvojeno u zavisnosti od toga šta hoćeš, da slušaš muziku ili da gledaš video materijal.Brisanje pesama normalno, a ako želiš da ih trajno izbrišeš sa iPoda odeš na music, nađeš pesmu i samo delete, to je to.Radi jedno 5-10 minuta snaći ćeš se, nema prostije stvari, sem ako si reta :P

hehe hvala :) pazi skontao sam kako se dodaju playliste sa onim + i kako se imenuju a prevlacim iz commandera ili ? :) e da to je onaj trenutak kada kazem da sam reta :) hahahahaha mislim da bi to bilo to sto se tice mojih pametnih pitanja :)

Edited by MagmaN