Jump to content

PhysX u grafičkim karticama

Trooper

Recommended Posts

http://www.hothardware.com/News/NVIDIA_Add..._GTX_and_PhysX/

from slashdot http://tech.slashdot.org/article.pl?sid=08/06/20/2240216

Ono što je Ageia prvobitno zamislila kao zasebne PCI kartice sada će izgleda biti integrisano u GPU, što znači da će "grafičke" kartice od sada da rade i fiziku, što i ne čudi tolko imajući u vidu da je za fizička izračunavanja potrebno baratati sa sličnim setom instrukcija kao kod geometrijskih izračunavanja u grafici.

Osim toga, današnji GPUovi su tolko jaki da je prosto greota tu snagu koristiti samo radi par frejmova u sekundi više

jedino mi nije jasno čemu će da služe CPUovi sa više jezgara kad im grafička kartica polako preuzima sav posao :)

• 1 month later...

Ne moraš, samo stavi najnovije drajvere. Izašli su neki beta al ne znam da li su sve kartice podržane. U sledećem WHQL paketu sve GF8 kartice bi trebalo da su podržane, al ne znam dal je taj paket izašao pošto jelte imam Radeona i ne pratim NVidiju.

Za Legend Hand of God mora da se uninstalira postojeća instalacija Physx drajvera, da se iz registrija pobriše sve što ima PhysX i Ageia u sebi i onda da se instaliraju drajveri sa samog diska i onda će da šljaka (na XP-u that is).

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

"By my deeds I honour him, V8."