Dz Posted June 13, 2008 Report Share Posted June 13, 2008 pa imash kapiram svuda gde i naochare diopta npr. mada sam ja ova dobila (drechavo zelena) tako da ne znam dal imaju bash takva sa punom bojom vec vishe imaju one sa prirodnim izgledom ja mislim Quote oO Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted June 13, 2008 Report Share Posted June 13, 2008 koliko kostaju ta sochiva u boji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KadeshiAmbassador Posted June 13, 2008 Report Share Posted June 13, 2008 Da li je neko od vas probao onu Bejtsovu metodu ili kako se vec zovu te vezhbe ili shta li je vec. Googlajte malo ako vas ne mrzi. Quote -It is said that the first time Takamatsu saw Judo he was horrified. This was because they bend their backs during their techniques. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dz Posted June 13, 2008 Report Share Posted June 13, 2008 pa kolko znam sochiva u boji (znachi bez dioptrije) su ovde bile oko 50 jura a znam da su recimo u francuskoj dzabaka tipa 10-20 jura e sad idite pa pitajte al meni je bash kul kad promenim boju Quote oO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ćućun Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 Nosim već par godina sočiva, u početku sam imao problema jer ih nisam skidao noću (malo je teško da ih skineš kad se vratiš kući mrtav pijan ili slično!) pa su me bolele oči, ali sad sam se ispraksovao i svima preporučujem da nose sočiva... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 Ja corav od devedeset pete. Zapravo, tada sam poceo da nosim djozle. Devedeset osme, pred kraj poceo sa socivima, mekim, godisnjim. Posle, recimo pre par godina presoa na mesecna. Problema je bilo, ali iskljucivo mojom retardacijom. Npr, nisam ih jednom skidao 4 dana, dobio sam posle upalu roznjace ili tako nesto. Drugi put sam, jer me mrzelo da kupujem tecnost, drzao samo u fizioloskom rastvoru, tipa dva tri dana, ubrzo su se pojavile gljivice. Sustina je da ako postujes pravila (nije neophodno biti zadrt kako ti umes Aleksandre), sve ok, komfor u odnosu na djozle je nemerljiv. Imam malo vecu dioptriju, pa mi je nosenje sociva jos znacajnije. Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dz Posted June 22, 2008 Report Share Posted June 22, 2008 brate morash da skinesh sochiva notju meni nikad nije bilo teshko ni skidanje ni stavljanje, samo morash da sklonish trepavice Quote oO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ćućun Posted June 23, 2008 Report Share Posted June 23, 2008 Ja sam u prvo vreme, dok se nisam navikao,, skraćivao trepavice makazicama! Ne mogu da vam opišem koliko su me drugari zajebavali.!: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ćućun Posted June 23, 2008 Report Share Posted June 23, 2008 Ma znam, to sam samo u početku radio. prvih desetak dana. Tad mi je trebalo sat vremena da namestim sve lepo. Sad sve za pola minuta sredim. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirko BGD Posted June 28, 2008 Report Share Posted June 28, 2008 AU... sociva su super stvar... prosiri ti se vidno polje itd... po meni su najbolja ona dnevna, ujutru stavis, uvece skines... nemas petljanjima sa onim tecnostima itd. nesto su skuplja ali je rizik od infekcije manji sto se tice mog iskustva, ono je jako lose, iz prostog razloga sto imam cilindar u naocirama, tj svetlost mi se prelama pod odredjenim uglom.. e zbog toga ja moram da nosim iskljucivo tvrda sociva, na koja sam probao da se priviknem, i nisam uspeo... jednostavno posle 2 nedelja sam shvatio da to nije za mene... e sad, mozda cu ja to opet probati... al cekam da se tehnologija popravi i da mogu da zumem meka... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
freej! Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Sociva su ono odkrice milenijuma za mene :) Ceo zivot nosim cvidze i pre 2-3 dine kreno ona meka kontakta sto se menjaju na mesec (ja ih menjam na mesec ipo dva) i ono progledao sam bukvalno vece vidno polje,nekako mi je sve vishe centrirano i naravno lakshe ! :D Preporucujem svima koji mogu da nose da probaju,nece ih nikada skidati ! Quote Rider on the storm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Ceo zivot nosim cvidze i pre 2-3 dine kreno ona meka kontakta sto se menjaju na mesec (ja ih menjam na mesec ipo dva) i ono progledao sam bukvalno vece vidno polje,nekako mi je sve vishe centrirano i naravno lakshe ! :D wat? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 sta vat? =o) ram naochala (ili rub stakla za one bez vidljivih ramova) pravi barijeru koja je manja od realkih granica vidnog polja, toga nema kad imash sochiva Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Ali on reče da je centrirano? Kako može biti centrirano ako nemaš ram koji ti fokusira vidno polje na manji, a središnji deo? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crash Override Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 AU... sociva su super stvar... prosiri ti se vidno polje itd... po meni su najbolja ona dnevna, ujutru stavis, uvece skines... nemas petljanjima sa onim tecnostima itd. nesto su skuplja ali je rizik od infekcije manji sto se tice mog iskustva, ono je jako lose, iz prostog razloga sto imam cilindar u naocirama, tj svetlost mi se prelama pod odredjenim uglom.. e zbog toga ja moram da nosim iskljucivo tvrda sociva, na koja sam probao da se priviknem, i nisam uspeo... jednostavno posle 2 nedelja sam shvatio da to nije za mene... e sad, mozda cu ja to opet probati... al cekam da se tehnologija popravi i da mogu da zumem meka... Ne kontam. I ja imam cilindre... I nosim meka bez problema... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makiii Posted July 3, 2008 Report Share Posted July 3, 2008 (edited) ma ja se nebi zajebavao sa tim sranjima nego neke cvike i sacuvas lepo 4k jura za lasersku operaciju i srede ti lepo oci da ides kao covek. Edit: i ne nisu to velike pare za nesto sto ce da ti napravi zivot lakshim i prijatnijim. a i operacija se isplati posle nekih 5 godina ako vidis koliko bi te kostala sociva/cvike. Edited July 3, 2008 by makiii Quote /ignore. neki ljudi ne razumu neke stvari!1! Link to comment Share on other sites More sharing options...
makiii Posted July 9, 2008 Report Share Posted July 9, 2008 i sta ako ti opet prsne vid? :) ko te jebe [= Quote /ignore. neki ljudi ne razumu neke stvari!1! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexG Posted July 10, 2008 Author Report Share Posted July 10, 2008 Znaci, ako sam dobro shvatio, das 4k jura da bi ti neko (mozda) posle rekao "ko te jebe!"? :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 edeste :) jel zna neko gde u BGD ima da se kupe meka sočiva "na komad", znači da ne moram da kupim pakovanje od 6/10/12 komada već pojedinačna? tnx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 ma ja se nebi zajebavao sa tim sranjima nego neke cvike i sacuvas lepo 4k jura za lasersku operaciju i srede ti lepo oci da ides kao covek. Edit: i ne nisu to velike pare za nesto sto ce da ti napravi zivot lakshim i prijatnijim. a i operacija se isplati posle nekih 5 godina ako vidis koliko bi te kostala sociva/cvike. Mene ispadne 10 evra mesečno, što bi mi se isplatilo za 35 godina poz edeste :) jel zna neko gde u BGD ima da se kupe meka sočiva "na komad", znači da ne moram da kupim pakovanje od 6/10/12 komada već pojedinačna? tnx Probaj mog optičara u TC Piramida 011/3180654 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vladica^.^ Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Lens Medic http://www.yellowpages.rs/sr/Zdravlje-i-medicina/Lekarske-ordinacije/LensMedic/profil/68524 Kod njih uzimam sočiva već 7 godina. Mislim da nije problem naručiti jedan par. Quote "This deck of cards is a little frayed around the edges, but then again so am I and I've got fewer suits..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 dobri su ovi kalijevi i krukovi, od skora sam im i ja mušterija :)a uvek možete i kod tesliksa uzeti svoja sočiva! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts