Jump to content

Problemi sa USB-om

xnikolax

Recommended Posts

Na lapu sam instalirao neke drajvere za usb 2.0 i posle toga mi u device menadzeru izbaci josh jedan usbroot i te drajvere shto sam instalirao ali netje da mi registruje nishta shto ubacim u bilo koji usb port! pishe sve da je ok itd ali netje da radi tj mish zasvetli kada ga ubacim ali se ondak ugasi..inache u devicu ispishe da imam 4 usb-a a ja u stvari imam 3. uninstalirao sam te drajvere ali posle toga se sami pojave, izbrisao sam ih iz system32 ali se pojave ponovo.. reisntalirao sam windows ali se pojave sami ponovo! WTF! ne znam da li je mogutje ovo?!

HELP?! voodoo? :>

1336¼

XP ima taj sjebeks da kada mu jednom instaliras drajvere nije bas jednostavno deinstalirati ih moras rucno da nadjes te *.ini fajlove i da ih izbrises. Dakle otpakujes te drajvere sa winrar-om pogledas koji se failovi nalaze u tom exe-u zapises odes u safe mod deinstaliras ih nadjes ih i sve obrises

device manager->usb root hub (verovatno ima upitnike ili znak uzvika u zutom), update driver->no not at his time->install from a list or specific location (advanced)->dont search. i will choose what driver to install->usb root hub, i to je to. Za svaki usb root hub ponovi postupak (obicno ih ima 7)

Generalno laptopovi imaju problem sa tim, drajveri se nalaze u windows\sys32\drivers folderu (zovu se usbd i usbhub sa ekstenzijom sys) ali ih laptopovi ne vide dok ih ovako rucno ne nabudzis.

Poz

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Pa nemoj da ih brises, updateuj drajver

I kazes reinstalirao si windows, a oni se sami pojave. Posto se nista ne pojavljuje samo, i pretpostavimo da nakon reinstalla nisi OPET instalirao usb 2.0 driver, to znaci da drajveri koje imas jesu dobri samo treba laptopu da kazes da ih iskoristi.

ova procedura koju sam ti gore naveo omogucice da ti rade usb uredjaji na laptopu.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Ne vredi opet isto :(

ZNachi ne znam kako ali kada reinstaliram win (znachi nishta sem wina nisam instalirao) pojave se ti drajvere ne znam kako ali se pojave! kada uzmem da instaliram sa diska (chipset) isntalira ali ne rade usb portovi.. imao sam 3 usb root huba, a posle tih drajvera imam 4 :S

1336¼

Ne vredi opet isto :(

ZNachi ne znam kako ali kada reinstaliram win (znachi nishta sem wina nisam instalirao) pojave se ti drajvere ne znam kako ali se pojave! kada uzmem da instaliram sa diska (chipset) isntalira ali ne rade usb portovi.. imao sam 3 usb root huba, a posle tih drajvera imam 4 :S

Ajde 3ci i poslednji put :

"da bas tako i treba da bude. Kako sam ti pre 3 posta napisao updateuj usb root hub drajvere"

Ako to probas i nece onda probaj bez instaliranja drivera za chipset.

Cisto ne pricam napamet, tako sam i na svom noteooku odradio i na jos ~ 20 drugih.