Jump to content

36. broj RUSH!-a


Recommended Posts

Sajt:

RUSH! ezine

Download:

DialUp verzija: RUSH36dialup - 8,1 MB

Lite verzija: RUSH36lite - 21,2 MB

rush36.jpg

Lepo vreme je konačno došlo i obasjalo naš svet. U svom obasjavanju pre svih učestvovalo je sunce. Da se razumemo, da nema sunca ne bi bilo prirodne svetlosti. Naravno, ova informacija nije proverena, naročito ako znamo za takve primere kao što su svitci ili fosfor. Ali, sunce kada ogreje, to je sreća. Onda smo svi srećni i to traje do zime kada više nismo srećni, osim kada odemo na planinu i skijamo se po suncu. Ili kad je sunčan dan. Eto.

Dobra strana pisanja reči urednika je ta što ne morate ništa konkretno da napišete. Tobož, baš za ovaj broj primetio sam to i to, pa da podelim. Kao da to nekog zaista interesuje. Mada čovek ako tako posmatra verovatno bi shvatio kako ga istinski jako malo stvari interesuje. Međutim, ljudi nisu racionalna bića. Baš sam skoro sa nekim prijateljima (sada je moderno da za svakoga koga znate kažete da vam je prijatelj) pričao o tome koliko je procenata čovek racinalno biće, a koliko sve ostalo.

Statistika je kurva.

Uzorak u pitanju nije relevantan. Moj lični zaključak je 25% na strani racionalnog. Gruba procena, ali zasnivala se na principu jedne četvrtine. Ostale tri četvrtine su nasleđe/genetika, emocije/iracionalno i intuitivno/kolektivno.

Dakle, zdravo razumski gledano, šanse da u određenom trenutku u vremenu uradimo nešto racionalno su jedan prema četiri. To znači da kada bi se na kladionici kladili na racionalno dobili bi za uložen dinar četiri. Kladioničari nikad ne bi dali takvu kvotu da ne znaju da se ona u realnosti nikada ne desi.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Link to comment
Share on other sites

Milose svaka cast na tekstu,potpuno je na mestu i na zalost sve je istina

U jaslicama mi se diz'o,sa 5 sam ga drkao,prvog dana skole mi je pusila na odmoru,u drugom razredu sam jebeo prvi put-i to dve drugarice,u trecjem sam jebao profesorku,kita mi je 25cm u ladnoj vodi,jebem svaki dan-a nekad i cescje....Imas ista iskustva? pridruzi se http://forum.klanrur.rs "cuz we fuck on first date"

Link to comment
Share on other sites

Navuko' me "Rush" na Anime :)

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...