mohican Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 Jos jedan razlog zasto srpske gilde ne uspevaju je jer ce svako imati "nekog ortaka/brata/komsiju" koji bi u gild, a koji ima problema sa igranjem klikera, a kamoli necheg komplikovanijeg. Za taj gild bi moralo da se skupi 4-5 rl ortaka koji se znaju dobro i dobro igraju, i da proberu sa rura ljude koji znaju da igraju posto se otprilike izvaljuje. Samo je pitanje dal ima 25 ljudi na ruru koji znaju da igraju, tj dal ima dovoljno onih koji su svojim exponiranjem odali neki utisak skila, posto je kapiram milion onih koji misle da su pro. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 taj rad. i zato, ajmo smoriti staru gardu, koji su ujedno i irl drugari! militju, kolence i ostala bratijo, ajmo se igrati malo zajedno! predstoje nam teshki dani posle ovih izbora ionako... dajte samo igara :p Quote   Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/  Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pajoslav Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 Ma moguce je de nije,evo da se 20 ljudi sa rura uzme i nadju mislim da bi pwnovali i napravili extra progress,koliko vidim niko od nas nije totalni nub, killy ne moze da bude nub kad svaka 3 meseca prodaje full vengefull likove.. storm fullt6 .. (dajem primere)dakle sve su to super igrachi koji znaju svoje klase... itd.. sve u svemu da se svi ti likovi nadju svako od nas je proshao TK & SSC ,i da se krene 1 run odatle da se upoznaju igrachi i uhoda,i posle toga MH&BT.. jbg mislim da smo bar toliko zreli,ako to nismo u stanju da uradimo onda nas stvarno treba jebati.. i to ne medjusobno nego dovesti chamuge da nas jebu.. I josh nadjemo sponzora..i eto.. svi govorite kako bi wajnovali za bustove,pare itd.. pa brate.. sada ste medju vama ,ako neko to bude radio odma ce se znati da je to neki idiot sa rura koji je prvi pricao kako srbi kukaju ovako kako onako.. a ovako posto su svi protiv toga sa rura koliko vidim,onda predpostavimo da nece biti kukanja za bustovima altova i slichno.. kada bi se potrudili moglo bi da ispadne lepo.. vent pickaranja i slichno :> i smell fun hehe ,jeste da nam je mentalitet katastrofa ali opet.. give it a shot Quote MMORPG - Many Men Online RolePlaying Girls Link to comment Share on other sites More sharing options...
headcutter[LR] Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 Veoma jednostavno - podela po rankovima Guild Master: Kole (Jebiga njega najvise respektujemo od svih, GM ne treba da bude organizator vec neko cija se rec slusha) Role leaders: (na 25 ljudi po raidu nije bas neophodno 9 class leadera) • Tanks: Jel Gidra jos uvek tankuje? • Healers: Storm • DPS: Ja bih uzeo ovo, ali se ne bih bunio ni da budem obican member • Casters: predlozite Administrator Silencer Raider: (Samo provereni igraci) Member: (Velika vecina) Friend/Casual: (Clanovi koji su tu samo zbog prijateljstva sa nekim i nemaju nameru da raiduju redovno) Alt Trialist: Novi likovi koji bi da budu clanovi/raideri jednog dana i stroga pravila za izbacivanje... biti sa ovih prostora ne sme biti dovoljan razlog za clanstvo u gildu, ali prijatelji mogu da budu u gildu na casual nivou, ali moraju da razumeju da ne smeju da nastupaju u ime gilda i da ne smaraju za boostovanje/pare i slicno... Quote Za hiljadu evra cu sam da naucim da dizajniram ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gh0sty Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 (edited) Ajd ja sam novi pa reko sho da ne postujem neshto Ja igrah ranie na silvani, i tu sam bio samo zbog pve-a ali jebesh sve kad ne mozhesh da nadjesh normalan gild. Pa prodah, i evo sad reko ako vam stvarno uspe ova idea ako bi mogao i ja bi vam se prikljuchio naravno ako sam dobrodoshao imam isto par ortaka koji oce da neshto postignu u woltk, a sad bleje u pvpu ne znaju shta ce sa sobom. Evo sad qpujem acc pa cu da krenem da igram samo chekam da se vi dogovorite i ako ne odustanete od cele stvari jer za pravljenje dobrog gilda trebaju dobri ljudi josh bolji gm a da ne pominjem strpljenje i disciplina I da ima vise od 22 godine. Ima nekih koji su mladji od 22 godine a mature su igrachi i nisu noobzovi ;) guildchat random domaceg gilda: "E, jel moze neko da mi boostuje alta?" "Ne mogu sad, radim nesto (kao)" "A jel ima neko da mi pozajmi na kratko 200 golda (lvl 40 npr.), vracam sa kamatom (yeah right). Anyway, bio sam u mnogo domacih gildova, pa sam i ja sam pisao ovako nesto, po meni mnogo je bolji strani gild, ovako, srbin ce ti pisati "e zemljace, junacino"... To je sve shto ne bi trebalo da se pricha u g chatu.. Problem sa Srpskim igracima je sto su rastrkani po gomili raznih servera. Da vecina igra na jednom serveru, lako bi se profilisao jedan hardcore pve, jedan pvp i nekoliko slacking gildova. A sad je pitanje sta hocete da pravite. Ako hocete hardcore pve, mislim da treba obratiti paznju na dve stvari: 1. Da se uspesi gilda reklamiraju na ruru ili gde vec, da bi se kada nako napusti gild transferom brzo omogucila adekvatna zamena. 2. Da se ljudi dvaput mesecno skupljaju na jednom mestu, npr idealno bi bilo da su svi iz istog grada :D pa cak i neki raidovi bi mogli da budu iz dobro opremljenih igraonica, to bi bio pun pogodak. Ukoliko se ljudi ne znaju licno, pisi fail, posvadjace se. 3. Gild master i oficiri (detaljnije o tome posle) 4. Pravila! Da se odmah potanko napise sta se sme sta se ne sme, kakvi se ljudi odmah banuju itd. 5. DKP i to bi bio pozeljan da se izbegne svadja, bice valjda neko zaludan da to odrzava. S obzirom da covek ima odlicnu ideju da se krene pre WOTLK, to pruza odlicnu priliku da svi krenu od nule, a posto bi onda progres isao rame uz rame sa svetskim gildama, najsposobniji ce mislim sami isplivati. Tu dolazimo do pomenute tacke 3. Gild master bi trebao da bude neko sa organizacionim sposobnostima i da svi imaju poverenja u njega, sto ce rezultovati tome da guild master ima autoritet. Neko sasvim drugi bi mogao da vodi raidove, isplivace neko ko dobro kapira encountere, a posto se prica na srpskom lako ce se snalaziti na ventu ili jos bolje da se dere ako se igra iz igraonice :D Jednom kad to sve pocne da funkcionise i kad pocne progres, igraci ce se grabiti da udju u guild (zbog epixa / zabave) i bice dovoljno zainteresovanih da mogu da se biraju najbolji Totalno se slazhem sa gore izlozhenim quote-om... Jos jedan razlog zasto srpske gilde ne uspevaju je jer ce svako imati "nekog ortaka/brata/komsiju" koji bi u gild, a koji ima problema sa igranjem klikera, a kamoli necheg komplikovanijeg. To se mozhe sprechiti naravno. Ja ovde vidim ljude (barem mislim da vidim) koji bi se trudili da ovo uspe... Btw, ja bi kreno na bilo kom serveru bilo koja fakcija verovatno bi igrao huntarda ili palishu izlvlovo bi relativno brzo i onda bi ukljuchio chajniz mod :p Pa ono udrite sad :p pis Zaista dobra idea samo da se ostvari... Edited April 21, 2008 by Gh0sty Quote We Got Dream Team Stats Who want beef now :o Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniiL Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 Moze ovo uspeti,ali samo sa ozbiljnim ljudima.Ako ste za neku varijantu preko leta racunajte na mene ako ima mesta.Mogli bi ovde napraviti spisak eventualno zaineteresovanih,pa vec na osnovu toga mozemo videti da li ovo ima nekog smisla. Quote The rain makes such a lovely sound To those who're six feet underground Link to comment Share on other sites More sharing options...
jabre Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 ja bi vas sve kick zato sto numete Quote T_T Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gh0sty Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 Sa ozbiljnim i predanim ljudima jedino da.. Shto reche daniiL treba napraviti listu zainteresovanih pa onda napraviti selekciju podelu uloga i sl... onda treba se dogovoriti oko servera(thats the hard one i think) i oko sitnica tipa gild ime... Quote We Got Dream Team Stats Who want beef now :o Link to comment Share on other sites More sharing options...
sven Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 Evo moji drugovi i ja planiramo da od ove nedelje krenemo sa novim likovima na nekom od servera tipa silvana, fmane, ili neki tako old school server gde bismo nastavili igranje i u WoTLK. Krenuli bismo hordu samo zato sto smo do sad igrali alijansu pa bismo malo da promenimo. Inace krece nas petorica i vec smo smislili neki 5v5, 3v3 setup za arenu tako da mislim da ce biti zanimljivo igrati se sa ljudima koje znam 100god. irl i znam kako igraju. Ja sam inace prodao svog prvog lika samo zato sto se prvo raspao guild u kome sam bio vise od godinu dana i imali smo dobar progres jer je guild bio treci na serveru, a onda je novi guild failovo jer su ljudi bili neozbiljni. Za moje PvE i PvP iskustvo mozete pitati Silencera jer sam skoro sve radio s njim pa cak i 5v5 arenu u kojoj smo bili 11 ili 13 (ne secam se najbolje :D ) na nasoj BG, a od PvE encountera sam video sve TBC raidove do 6. bossa u BT. Tako da evo imate info...Stevo daj neki odgovor i podrsku ako oces do cetvrtka jer tada krecemo hordu na silvani, a ako imas neku bolju ideju reci pa cemo lako da se koordiniramo prema ljudima ovde jer krecemo od nule tako da nam server i fakcija nisu bitni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 Server i frakcija jesu bitni jer neki od nas ipak nisu account traderi. Ali i ja izgleda zivim u nekom lalalendu posto sam se uopste istripovao oko ovoga, a vec vidim ocigledne pokazatelje onoga sto sam rekao :| Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
sven Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 Zato sam ja reko coveku da napise nesto konstruktivno ako hoce pa da se mi upravljamo prema ljudima odavde koji su voljni da igraju. Ako se kaze da se krece aliance igracemo i to nije problem. A sto se tice onoga sto si napisao odmah da ti kazem da to nisu neki noobovi vec ljudi koji su zajedno sa mnom relativno uspesno raidovali TBC tako da ipak znaju da igraju i svaki od njih ima 100+play dana pa mislim da se mozemo uklopiti u ovakav guild, a ako ne opet cemo imati dosta zabave zajedno i bez srpskog guilda. Iskreno se nadam da ce Silencer da kaze nesto pametnije kad bude dosao na forum osim da proziva druge da su acc traderi a ne zna nista o njima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
headcutter[LR] Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 Pa frakcija sigurno jeste bitna... Neki imaju likove od kojih ne bi mogli da se odvoje... Sto se tice setupa za arenu u WotLK garantujem glavom da sta god sad uradite (da sad valja) nece vredeti nista u WotLK jer se setupi menjaju od sezone do sezone... Za guild ovakvog tipa bi stvarno svi trebalo da igraju klasu koju najbolje poznaju/vole/nece da se smore Quote Za hiljadu evra cu sam da naucim da dizajniram ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gh0sty Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 (edited) @ mohi Ko shto rekoh u postu na 3tjoj strani na tvoj quote To ne mora da bude tako :o Mislim vi vrshite selekciju mi se samo aplajujemo na neki nachin ipak morash priznati da vam trebaju ljudovi? Edited April 21, 2008 by Gh0sty Quote We Got Dream Team Stats Who want beef now :o Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pajoslav Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 Kemp i Faigle (Jebace me Figl kad prochita ovo) za CLdere :> Ma ja bi napravio Guild samo od 35 aktivnih igracha.. Prijatelji drugovi rodbino fuk off..ako osh sa njima da igrash napravish nov guild i invite ih sa svojim altovima.. itd. Quote MMORPG - Many Men Online RolePlaying Girls Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gh0sty Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 btw jel bi gild bio hc pve tipa 6/7 dana raid ? Quote We Got Dream Team Stats Who want beef now :o Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pajoslav Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 ja bi meto 4/7 + nedelja dakle 5 dana.. 20h - 24h .. Quote MMORPG - Many Men Online RolePlaying Girls Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 pa da oce drugari da budu hc a do sad su im je najveci uspeh bio heroic predjen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Melw Posted April 21, 2008 Author Report Share Posted April 21, 2008 eo ja prvi s obzirom da sam i pocheo sve ovo. Deadukh , hunter, Twilight's Hammer, ranije igrao na BloodScalp-u , prebacio se zbog kurtona od progressa , tj. nismo mogli Kaela da ubijemo... upao u guild koji farmuje BT/MH i kretje SW (kasnije i ubio Kalega) ne zbog geara nego vishe zbog skilla(gear mi je tier 5 lvl) , igram survival specc jer mi je tako relativno lakshe da nadjem guild, uvek jedan treba , a malo ko voli specc (daje extra raid buff physical dmg-u), redovno pishem i chitam Elite Jerks i wow forume. Btw. ovaj guild mi se raspao tako da trenutno stagniram i chekam neshto novo, pa mi i palo ovo na pamet. imam josh 2 ortaka Malph (destro lock) ista pricha kao i ja, IRL ortaci smo i uvek smo igrali u istom guildu i Phobia , priest, IRL ortak, ali sa Emerissa , full tier 6 , trenutno na Felmystu. ne palim se toliko da imam neki status u guildu, bitno mi je da se napravi. Mogu naravno biti zaduzen za huntere ako je potrebno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gh0sty Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 Sasvim okej raid vreme :o Quote We Got Dream Team Stats Who want beef now :o Link to comment Share on other sites More sharing options...
Melw Posted April 21, 2008 Author Report Share Posted April 21, 2008 dakle ... po meni , samo ljudi koji imaju dosta raid xp-a ... i da dodam, mi svi igramo hordu, to je dakle 3 hordasha , postujte fakciju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sven Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 Ma dajte ljudi sta pricate kakva rodbina kakvi bakraci. Ja samo kazem da su to ljudi koji su sa mnom igrali na istom serveru i u istom guildu skoro godinu dana i ako eto meni ne verujete na rec pitajte Silencera ili jednostavno idite na Xavius realm i pitajte za charove Crowax, Frizzbe(Proximoo), Estragon, Ziro, Stealthgirl. Ako hocete evo mogu da postujem i screenshotove prvih killova u guildu pa da vidite o cemu pricam. Kao sto rekoh nemojte da pricate o ljudima ako ne znate nista o njima vec sacekajte da neko ko poznaje te ljude a ima barem neki ugled ovde na forumu kaze nesto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 ja iz ovog topica vidim 2 puta samo 1. da silencer organizuje zaista nesto pravo da se to svede na pro gaming/hc sa odabranim i proverenim ljudima 2.milioniti fail pokusaj mase medjusobnih ortaka da nesto urade i na kraju izgube volju ili naravno najverovatnijia opcija da se ne desi nista od ta 2 ^^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gh0sty Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 jest ti si zapocheo a imate li neke predloge kako shta gde kada ? Quote We Got Dream Team Stats Who want beef now :o Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 Zato sam ja reko coveku da napise nesto konstruktivno ako hoce pa da se mi upravljamo prema ljudima odavde koji su voljni da igraju. Ako se kaze da se krece aliance igracemo i to nije problem. A sto se tice onoga sto si napisao odmah da ti kazem da to nisu neki noobovi vec ljudi koji su zajedno sa mnom relativno uspesno raidovali TBC tako da ipak znaju da igraju i svaki od njih ima 100+play dana pa mislim da se mozemo uklopiti u ovakav guild, a ako ne opet cemo imati dosta zabave zajedno i bez srpskog guilda. Iskreno se nadam da ce Silencer da kaze nesto pametnije kad bude dosao na forum osim da proziva druge da su acc traderi a ne zna nista o njima. Ne znam nista o vama i to je sustina koju sam cak napomenuo u prvom postu. Dok neko za koga znam da je dobar igrac ne dodje i kaze "e ovi momci odlicno igraju" ja nemam razloga, a cak mi iskustvo govori da ne treba, da ti verujem. @ mohi Ko shto rekoh u postu na 3tjoj strani na tvoj quote To ne mora da bude tako :o Mislim vi vrshite selekciju mi se samo aplajujemo na neki nachin ipak morash priznati da vam trebaju ljudovi? Vidis problem je u tom "vi". Ja da imam 5 rl ortaka koji znaju da igraju wow bio bih najsrecniji covek na svetu. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Melw Posted April 21, 2008 Author Report Share Posted April 21, 2008 igratje se na serveru odakle ima najvishe zainteresovanih , isto tako i za fakciju , ili odaberemo neki nov server gde haramo ... pa ja sam za opciju , da ovde napishu oni koji su zainteresovani i onda ili neki MSN talk ili na IRC-u , napravimo kanal budutjeg guilda pa raspravimo , ili najbolje od svega meeting, tipa negde u BGD-u, svakako bi to trebalo da predje u tradiciju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts