Jump to content

Laptop

Dreadlord

Recommended Posts

Elem merkam neki laptop, tu oko 700-800eu...uglavnom HP C2D 1.6, 15", 1-2GB, neka grafika (Da barem mozhe da pokrene Warcraft 3), 100-120GB.

Rad sam da chujem neke druge predloge uz prvobitnu disertaciju zashto tu firmu umesto HP, a onda ako su vec u pitanju druge komponente zashto bash te komponete tj taj model. Naravno nikako ispod 14", ja uopshte nisam iz onog fazona da je Eepc mnogo gotivan jel je tako mali, odoshe meni ochi na njega...on je pokretni launcher power point prezentacija i pregledavach maila...malo vetji PDA.

Takodje imam pitanje...koji kurac je razlika izmedju T5500 i T5470.

A dobro doshli su i sajtovi gde se jeftino prodaju HPovi laptopi :)

A bogme i telefonu ljudi koji mogu povoljno da "obezbede" dotichne :)

Edited by Dreadlord

poz voz 2011

Dell 6400.

Zato sto ga ja imam [:D]

Ja sam ga uzeo predproslog leta, i tada je bio 1100 jurica. Sada kontam da je jefitniji dosta ;D

I igrao sam sve zivo, naravno ne mogu poslednje generacije igara da igram. Ali od Warcrafta preko WoW-a, EvE-a itd

Mada ne nosim ga na fax zato sto nije bas mali.

15'' widescreen <3 za filmove.

Ovde mi sluzi kao desktop vise. Nije za everyday carrying.

Elem merkam neki laptop, tu oko 700-800eu...uglavnom HP C2D 1.6, 15", 1-2GB, neka grafika (Da barem mozhe da pokrene Warcraft 3), 100-120GB.

Rad sam da chujem neke druge predloge uz prvobitnu disertaciju zashto tu firmu umesto HP, a onda ako su vec u pitanju druge komponente zashto bash te komponete tj taj model. Naravno nikako ispod 14", ja uopshte nisam iz onog fazona da je Eepc mnogo gotivan jel je tako mali, odoshe meni ochi na njega...on je pokretni launcher power point prezentacija i pregledavach maila...malo vetji PDA.

Takodje imam pitanje...koji kurac je razlika izmedju T5500 i T5470.

A dobro doshli su i sajtovi gde se jeftino prodaju HPovi laptopi :)

A bogme i telefonu ljudi koji mogu povoljno da "obezbede" dotichne :)

Saznao sam ovo, razlika je shto je prvi 1,66GHz ali 667Mhz FSB dok je drugi 1,6GHz ali 800 FSB, problem su mentoli po radnjama shto meshaju te dve oznake pa mi je nastala konfuzija :/ to je jedino shto sam primetio ovako na brzaka (i dovoljno da se odluchim za FSB800) ima li josh neko neshto da doda?

Elem za sad sam bacio oko na:

HP, 15.4", T5470 - 1,6GHz, 160GB, IGMA x3100, 1GB DDR (do 4GB) bt, wifi, usb bla bla bla, 620eu...any1 beats that?

Edited by Dreadlord

poz voz 2011

jok, ko god kaze da uzima 15" pre 13.3" i ostalih manjih varijanti, za njega znam da mu nema spasa [:D]

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

e taj mi je bash ovog meseca bio na testu, kupi prvog maja sk slobodno [:D]

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

• 2 weeks later...

Kupio sam HP 6720s, T5470 1,6Ghz (taj je sa FSB 800), 2GB DDR, 160GB HDD, X3100, DVD Combo, WiFi, Bluetooth, SD, MMC... - sve preporuke za isti.

Shta vishte montirao sam Vistu Ultimate sa DreamScape (ono animirana pozadina) i drzhim 140MB HD Dream i ukljuchen Aero i Side Bar (pun gadgeta), FF, KIS, Antispyware, Winamp i josh po koje chudo...eogledam...memorija 56% zauzeta, procesor 40-50% aka plently of room for other stuff...

Windows ga tagira sa 3,5 zbog grafike...a ostalo je oko 4,8. Al dobro nije laptop da se igra Halo 2 na njemu, dovoljno da pogura Crimsonland ili WC3 i to e to ipak je lap za druge stvari

Izduvnik mu i nije mnogo vruc, baterija pri bootvanju reche 3,5 sata tje da ga gura (rachunajte da je to sa XPom +20%) i generalno sam prezadovoljan, shljaka ekstra

A i Highly1 se slazhe da je dobar, naravno za detaljan opis i test ipak kupite Svet Kompjutera [:p]

Mozhda poguram neki banchmark posle...

poz voz 2011