Shekk Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 Trenutna situacija mi je: Moj komp <- lokalna mreza -> Drugi komp (koji dele burazer, keva i cjale >:) ) Moj komp <- LAN -> BEOGRID Moj komp <- Usb ADSL modem -> SezamPro Iz dobrote srca svoga sherujem ADSL konekciju sa drugim racunarom te ostavljam matoranima da placaju ceh za adsl. grid placam sam, samo osnovnu pretplatu i nesto prepaid neta zlu ne trebalo, sezam zna da otkaze bez najave ponekad. Ima li softverskog resenja da omogucim i drugom racunaru ravnopravan pristup beogridu bez da uzimam router i cimam ih da mi prebace konekciju na njegovu mac adresu jer je trenutno vezana za mreznu koju su mi oni dali... dakle, predlozi... Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 Ja sam imao sličnu situaciju do skoro (nakon čega sam uzeo ruter). Prosto, mrežna koja je beogrid mac ostaje u tvom kompu, a druga mrežna kojom si povezan sa drugim kompom "potražuje" internet koji shareuješ preko prve mreže, beogridove. Potrebno je da samo kao gateway podesiš ip adresu svog kompa gde je beogrid mrežna i da na beogrid kartici lupiš share neta. Ako sam te dobro skapirao šta ti tačno treba :) Sa druge strane, DC ti verovatno neće raditi osim u pasivnom modu na tom drugom kompu koji nije ovaj gde je beogrid kartica. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted March 18, 2008 Author Report Share Posted March 18, 2008 Windowsov ICS je vec angazovan za potrebe deljenja ADSL konekcije, preko beogrida nemam stalan net, treba mi samo da burazeru omogucim da se igra na beogridovim serverima:) Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts