G!!! Posted March 16, 2008 Report Share Posted March 16, 2008 imam lap na kojem je hdd koji se vrti na 4200 rpm (jbg srbija je ovo ne mozes da uklopis svaku komponentu za lap koja ti se svidja) koji zavrsava sitne poslice, ali za neke stvari zna da ugushi moja zamisao je da uzmem neku varijatnu 3.5" hdd na 7200 ili 10000 i da ga drzim u externom kucistu povezanog preko firewirea , pa me interesuje zna li neko iz iskustva koliko bih dobio ubrzanja, ili je bolje da uzmem 2.5" hdd na 7200 (onda se cimam sa prebacivanjem OSa i softvera na lapu)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted March 16, 2008 Report Share Posted March 16, 2008 A što ne koristiš 3.5 hard u eksternom kućištu preko USB 2.0, isto ti je? Mislim, ja bih išao na brži interni hard čisto zbog elegancije i manjeg cimanja oko nosanja koječega, al ne znam koje su cene i kako to stoji po pitanju isplativosti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted March 16, 2008 Author Report Share Posted March 16, 2008 pa zar fire wire ne ostvaruje brzi protok od uzba (tj jeste sad sam bacio pogled na testove u citanju je brzi od 33 do 70%, u pisanju od 16 do 48%) ? mislim kad vec imam kuciste (dobio sam neki coolermaster) sa firewire a ima i lap prikljucak, mene interesuje koliko se dobija tim u realnom radu, tj da li bi mi firewire omogucio da vidim razliku u brzini izmedju sporog internog i brzeg externog hdda naravno da je interni hdd elegantnije reshenje ali onda treba da se cimam oko prebacivanja OSa i softvera bla bla, a dobroi 2.5" je nesto skuplja varijanta a i baterija bi manje trajala sa brzim hddom blja blja blja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted March 16, 2008 Report Share Posted March 16, 2008 (edited) Al što da se cimaš, pa možeš prosto da kloniraš disk i baciš imidž na nov i to je to. USB 2.0 u realnosti daje 30-35 MB/s transfer, ne znam koliko firewire izvlači pošto ima sto nekih revizija, al u svakom slučaju, drugar ponekad donese eksterni WD Passport 2.5" USB i upis ide preko 25 MB/s, meni često toliko ne ide ni na ovom internom 3.5 hardu što imam (WD, 250 GB, 16 MB keša). Edited March 16, 2008 by voodoo_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
47@mission Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 Ja sam mislio da kupim neki eksternih hard na koji bih stavio najvise muzike, poneki film, ali i po koji program i igru. Da li se isplati kupovati tj. da li moze neki externi hard od 500gb da ostvari protok kao interni (dal mogu da se igraju igre itd.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rusici Posted March 19, 2008 Report Share Posted March 19, 2008 externi hard wd 120 gb imam trenutno extra radi tu sam prebacio vecinu podataka, ali za igre, mislim da ne mozes da igras jer deo instalacije mora da ide na c:/ particiju tako da ti ne vredi Quote SENKA, IVKE Link to comment Share on other sites More sharing options...
rev Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 poshto trazhish ubrzanje to sa brzim hardom u eksternom kucishtu nece da ti pomogne jer mu je opet usko grlo usb/firewire. jedino reshenje ti je da stavish brzhi interni 2.5" hdd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts