Jump to content

firewire externi hdd

G!!!

Recommended Posts

imam lap na kojem je hdd koji se vrti na 4200 rpm (jbg srbija je ovo ne mozes da uklopis svaku komponentu za lap koja ti se svidja) koji zavrsava sitne poslice, ali za neke stvari zna da ugushi

moja zamisao je da uzmem neku varijatnu 3.5" hdd na 7200 ili 10000 i da ga drzim u externom kucistu povezanog preko firewirea , pa me interesuje zna li neko iz iskustva koliko bih dobio ubrzanja, ili je bolje da uzmem 2.5" hdd na 7200 (onda se cimam sa prebacivanjem OSa i softvera na lapu)?

fallout_table.gif

pa zar fire wire ne ostvaruje brzi protok od uzba (tj jeste sad sam bacio pogled na testove u citanju je brzi od 33 do 70%, u pisanju od 16 do 48%) ? mislim kad vec imam kuciste (dobio sam neki coolermaster) sa firewire a ima i lap prikljucak, mene interesuje koliko se dobija tim u realnom radu, tj da li bi mi firewire omogucio da vidim razliku u brzini izmedju sporog internog i brzeg externog hdda

naravno da je interni hdd elegantnije reshenje ali onda treba da se cimam oko prebacivanja OSa i softvera bla bla, a dobroi 2.5" je nesto skuplja varijanta a i baterija bi manje trajala sa brzim hddom blja blja blja

fallout_table.gif

Al što da se cimaš, pa možeš prosto da kloniraš disk i baciš imidž na nov i to je to.

USB 2.0 u realnosti daje 30-35 MB/s transfer, ne znam koliko firewire izvlači pošto ima sto nekih revizija, al u svakom slučaju, drugar ponekad donese eksterni WD Passport 2.5" USB i upis ide preko 25 MB/s, meni često toliko ne ide ni na ovom internom 3.5 hardu što imam (WD, 250 GB, 16 MB keša).

Edited by voodoo_