Jump to content

pomoc oko kupovine

/7ETPOC

Recommended Posts

E ovako, proslo je dosta vremene od kada sam kupovao novi kom, pa me sva ova nova tehnologija buni. Konkretno kupio sam plocu i procesor i zaglavio sam se kod graficke, uzeo sam asus crossair plocu jel volim da sve svetli (sta cu kad sam zarkovac, mora i ploca da svetli) i amd atlon 5000 jer su mi ga preporucili. E sad kada je grafika u pitanju tu sam se zagavio, naime rekli su mi da je poslednji hit ddr3 ali posto sam skapirao da amd ploce sa ddr3 memorijom ne postoje uzeo sam gore pomenutu ali sada koju god graficku sam video pise da koristi ddr3 ili ddr4 memoriju, sve sa ddr2 su malo zastarele ili slabe pa me zanima da li ddr3 memorija od grafike ima ikakve veza sa ovom ram memorijom tj da li ce punom snagom da radi graficka koja imam ddr3 memoriju iako je ploca sa ddr2. Isto tako me interesuje da li je bolje uzeti dve jeftinije graficke i spojiti ih da rade zajedno preko ssl (koliko sam skapirao to moze) ili da uzmem jednu skuplju?

i tako ....

ma uzmi gt8800 i sve su ti muke resene xD

po mogucnosti XFX ili Palit :D

Sto se tiche Crossfire i SLi zezancija , 2 DirectX9 kartice nece biti u mogucnosti da poguraju DirectX10 igru,a i multicard gaming nije jos uvek na odgovarajucem nivou da bi profitirao od istog.

Koliko se razumem nije bitno koju ddr memoriju ima kartica posto je ubacujes u PCI slot koji fura od ddr1 do ddr4 (i ddr5 kad se pojavi xD )

valjda sam i malo razjasnio stvar (ako sam uopste razumeo tvoje pitanje)

ili naravno sacekaj da ti jos neki ljudi prokomentarisu ovo

Have you ever noticed that it's only 'perfect' people who are murdered or killed in horrific accidents?

"He was the perfect son" or "She was the perfect daughter."

"Such a tragic accident they were the perfect family."

"They died together, the perfect couple till the end."

Makes me glad I abuse my kids and beat up my wife.

Kind of makes me immortal.

Nije bolje spajati dve grafičke, tj. ne isplati se.

Ako kupuješ do 150 evra, uzmi GeForce 8800 GS (nedavno se pojavio) ili Radeon HD 3850, šta nađeš jeftinije.

Ako možeš da se ispružiš do 200, onda Palit GeForce 8800 GT.

Memorija na grafičkoj nema nikakve veze sa memorijom na ploči, prema tome to ne treba da te brine.

Ako možeš da se ispružiš do 200, onda Palit GeForce 8800 GT.

1. zasto bas palit, sto je bolji od recimo gigabajta? ispao sam iz toka

2. zasto ne 3870 u tom rangu cena?

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

1. Pa nije bolji, svi su isti :) samo je Palit (bio) jeftiniji, moguće da je i Gigabyte spao ispod 200.

2. I 3870 je odlična kupovina (za svoju cenu od oko 170e), ali ako već može da sastavi 200, onda nek uzme 8800 GT. Taman je brži koliko je skuplji.

Mada realno, sve je to sviranje kurcu i bacanje para... i 3850 od 140 evra je apsolutno dovoljan za sve igre, al ajde.