exile Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 Imao sam vec ranije problema sa ovim, misleci da hard disk crkava, inace je nov western digital od 500 giga. Elem u cemu je problem, u toku rada on se kao "gasi", tj. cuje se kao kad se avion gasi, a onda kada otvorim nesto sa particije na tom disku on kao da se pali opet, odnosno onako se zalece ko kada se pali avion :)) Uzasno me nervira to, posto se svaki put skuca komp na 2-3 sekunde dok se on ne "upali" Neko mi je rekao da to Vista radi, odnosno na tim novim hard diskovima da ih gasi... Kako da ugasim to u Visti, gde je ta opcija ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 nije ti sistem na tom hardu, a? na xp-u je control panel - power options, potraži nešto slično u visti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 Proveri i event log (start / run / eventvwr.msc) da nema grešaka sa hardom, i proveri kablove. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 desavalo se meni, a i ortaku, i uglavnom iz nekih mojih iskustava su 2 stvari 1) neispravan sata kabl (moje) 2) losa struja u stanu, ili slabo napajanje (ortak) tako da proveri pa javi dal je pomoglo Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
NemaN!-!-! Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 Stavi drugi kabal za napajanje koj ide u hard, to je meni pre pomoglo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted February 20, 2008 Author Report Share Posted February 20, 2008 Napajanje je adekvatno, za to sam siguran, ranije sam mislio da je to kad sam imao slabije, a sad imam od 520w + je za sli... a kablovi iz njega su novi novi. a struja znam da je ok, sve ostalo radi Tako da verovatno nije to... @voodoo Otvorio sam ovo ali nemam pojma o cemu se radi tu, ne snalazim se u Event viewer-u nista ! Pomagajte izludjuje me ovo sranje, gasi se non stop... I da, nije sistemski disk! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 Idi na System levo, pa gledaj listu, ako negde ima žuti uzvičnih ili crveni stop, vidi šta je i da li je vezano za hard. I za svaki slučaj zameni/pričvrsti kablove, ili promeni SATA port, ili hard poveži preko molexa (ako ima). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 sisice idi u BIOS.... i tamo gledaj opcije vezane za hdd... mislim da ima neka fora kao da ga "shtedi" u radu, ono kao ako ga ne koristi sistem minut dva da ga odma baca u neki pospani mod a to je par obrtaja u minuti da bi kada povuces nesto sa njega on krenuo da rula ko raspali jatov boing po surchinu Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts