Jump to content

Razlika toplote u okeanu kao pogon

dvnityCker

Recommended Posts

mislim da sam gledao negde emisiju koja je prichala o ovome i slichnim chistim nachinima dobijanja energije i da je cost effectivnes tih nachina, shto zbog cene mashina shto zbog lakotje (josh uvek) dobijanja energije iz drugih izvora mnogo mnogo vetje. al u svakom sluchaju treba raditi na tome jel srushitjemo jednom naftni lobi (valjda)!

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

Daj, kad cujem kako tako neko kenja...

Da, ko bese, Aristotel ili Platon, jeste bio jako pametan kada je rekao da je on jako mudar zbog toga sto je svestan toga koliko nezna, ali toliko spamovanje toga da moderna nauka i dalje nema pojma mi se gadi.

Ajnstajn nije opovrgnuo Njutna, Njutnovi zakoni i dalje stoje za 99% slucajeva, tek kad v~c Ajnsajn stupa na snagu, a i tad je to samo modifikacija i dopuna osnovne stvari. Da kvantna mehanika je nerazumljiva... jbg to je sam Hajzenberg i Schredinger rekose. Ali sve to ne daje nikakav kredibilitet idijotima koji furaju tu foru, moderna nauka nezna istinu, ja znam.

Jeee, dugorocne vremenske prognoze i predvidjanje zemljotresa i vlukana su van nase moci. Kita. Prvo the fakin Haos. Kod simulacije takvih sistema je nemoguce obezbediti dovoljno tacne modele, a u nekim slucajevima je jednostavno nemoguce skupiti ikakve podatke.

Najtuznije je sto je takav mentalitet jako prisutan, ili bar jako privlaci medijsku paznju. Lecenje kristalima ili kvantnom medicinom, gomila idijota koji su ubedjeni da mogu naciniti perpetuum mobile... Lecenje karcinoma secernom namagnetisanom vodicom. Jedina razlika izmedju Milana Tarota i dr. Jovana Todorovica je sto je drugi odgovoran za stvarnu ljudsku patnju i smrt. Jednake gluposti prodaju ali jedan pravi mnogo vise demidza time sto radi.

A faking USA trziste i mediski prostor je prepun jos gorih sarlatana.

Za sve preporucujem knjigu pokojnog Karla Segana "Deamon Haunted World: Science as a candle in the dark."