dvnityCker Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 http://www.digitalforce.org/?p=1328 Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 O ovome su nam pričali na fizici u srednjoj, ali isto tako da bi oprema za eksploatisanje ove energije (za neke konkretne primene) koštala neverovatno mnogo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grdja Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 Zar se ne krši beše tu neki od zakona termodinmike? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 mislim da sam gledao negde emisiju koja je prichala o ovome i slichnim chistim nachinima dobijanja energije i da je cost effectivnes tih nachina, shto zbog cene mashina shto zbog lakotje (josh uvek) dobijanja energije iz drugih izvora mnogo mnogo vetje. al u svakom sluchaju treba raditi na tome jel srushitjemo jednom naftni lobi (valjda)! Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 Jel postoji neki izvor energije koji je jeftiniji od nafte? Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 Da. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buda_ Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 A koliko zapravo ne poznajemo planetu pokazali su naučnici sa Vuds Hol Oušngrafik Word. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grdja Posted February 13, 2008 Report Share Posted February 13, 2008 Daj, kad cujem kako tako neko kenja... Da, ko bese, Aristotel ili Platon, jeste bio jako pametan kada je rekao da je on jako mudar zbog toga sto je svestan toga koliko nezna, ali toliko spamovanje toga da moderna nauka i dalje nema pojma mi se gadi. Ajnstajn nije opovrgnuo Njutna, Njutnovi zakoni i dalje stoje za 99% slucajeva, tek kad v~c Ajnsajn stupa na snagu, a i tad je to samo modifikacija i dopuna osnovne stvari. Da kvantna mehanika je nerazumljiva... jbg to je sam Hajzenberg i Schredinger rekose. Ali sve to ne daje nikakav kredibilitet idijotima koji furaju tu foru, moderna nauka nezna istinu, ja znam. Jeee, dugorocne vremenske prognoze i predvidjanje zemljotresa i vlukana su van nase moci. Kita. Prvo the fakin Haos. Kod simulacije takvih sistema je nemoguce obezbediti dovoljno tacne modele, a u nekim slucajevima je jednostavno nemoguce skupiti ikakve podatke. Najtuznije je sto je takav mentalitet jako prisutan, ili bar jako privlaci medijsku paznju. Lecenje kristalima ili kvantnom medicinom, gomila idijota koji su ubedjeni da mogu naciniti perpetuum mobile... Lecenje karcinoma secernom namagnetisanom vodicom. Jedina razlika izmedju Milana Tarota i dr. Jovana Todorovica je sto je drugi odgovoran za stvarnu ljudsku patnju i smrt. Jednake gluposti prodaju ali jedan pravi mnogo vise demidza time sto radi. A faking USA trziste i mediski prostor je prepun jos gorih sarlatana. Za sve preporucujem knjigu pokojnog Karla Segana "Deamon Haunted World: Science as a candle in the dark." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts