bolkonski Posted February 4, 2008 Report Share Posted February 4, 2008 Ovo mi se desilo nekada davno i nisam znao kako da resim, tek kada sam reinstalirao win, proradilo je. Sada posto sam ponovo reinstalirao, ne radi. Dakle, problem. Kada ubacim originalni disk koji je zasticen, kao sto je ovaj, na kome pored audio materijala ima i video materijal i autorun za video se autoranuje, racunar ne vidi audio. Kao da ne postoji na disku (naravno da postoji, u propretiesu cd-a se lepo vidi razlika u megabajtima). U win exploreru se na ikonici za cd drajv pojavi neki zeleni plusic sa notom, sto sam primetio da se pojavljivalo i u ranijim slucajevima. Neko resenje? Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 4, 2008 Report Share Posted February 4, 2008 Izripuj audio staze CDex-om ili nečim sličnim pa slušaj tako. Takođe, kad ubaciš disk u drajv, gledaj da ne aktiviraš autoplay (drži shift prilikom ubacivanja i prepoznavanja diska). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted February 4, 2008 Author Report Share Posted February 4, 2008 OK, ali mene zanima zasto se to desava? Mora da postoji nacin da se to ne desi, jer kod nekih radi bez problema. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 4, 2008 Report Share Posted February 4, 2008 Zato što se prilikom autoruna najverovatnije uključi "nešto" zbog čega iz Windowsa ne vidiš prvu sesiju sa muzikom. Mislim, ta zaštita ipak ima neku svrhu, a to je da ne može svaka baba prosto da uradi disc copy u Neru. E sad zašto nekad radi a nekad ne, ne znam. Možda zaštita nije lepo implementirana, ko što na nekim diskovima s igrama iskaču poruje za ubacivanje diska čak i ako je disk original. Uglavnom, sve to nije naročito napredno i služi prosto da spreči klince i žene, koji ne razlikuju data disc i MP3 disc u Neru, da umnožavaju originale (mada tako pokriva 99% kupaca diskova). Ovi ostali će da koriste IsoBuster ili nešto slično sa low-level pristupom disku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted February 4, 2008 Report Share Posted February 4, 2008 koji program koristis za pustanje audio diskova? probaj standardni windows media player koji ide uz win ili kada krene autorun, da nema mozda tu neki player, da nije neka zastita pa da samo taj player koji je na disku, ako ga ima, moze da pusta muziku, doduse nikad nisam cuo za tako nesto :) jel ti so to desava samo sa tim diskom ili sa svim tim diskovima koji imaju i audio i data track? a u nekom standardnom, ne kompjuterkom uredjaju, jel moze da se slusa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts