Milan2307 Posted February 1, 2008 Report Share Posted February 1, 2008 Imam wireless i ne mogu da hostujem na battle.net-u :( tj, mogu ja da hostujem al niko ne vidi igru...da li neko zna sta treba da uradim? jel mogu to sam ili provajdera da pitam? sta da ga pitam? neki port da se otvori ili...? hvala.... Quote pozzzzzzzzz Link to comment Share on other sites More sharing options...
el.Sendador Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 firewall kod provajdera moze biti al i nemora,uglavnom vidi :) Quote I am the centre of this universe.The wind of time is blowing through me,and it's all moving relative to me, it's all a figment of my mind in a world that I've designed. I'm charged with cosmic energy. Has the world gone mad or is it me? I am the creator of this universe,and all that it was meant to be,so that we might learn to see.This foolishness that lives in us and stupidity that we must suss ! How to banish from our minds,if you call this living I must be blind.Ma ja sam puko! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 Uf, ima tu nesto ono pod natom, nisi pod natom, dza bu, mada sam mislio da su to ti wireless provajderi odavno ukinuli. Javice se valjda neko iskusniji :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pura Posted February 4, 2008 Report Share Posted February 4, 2008 i mene to zanima sta da trazim od provajdera da mogu da hostujem :D !?!?!? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lastman Posted February 4, 2008 Report Share Posted February 4, 2008 Nemoze kod nas hostovanje sa wirelesom ja sam jednom prilikom pitao i covek se skenjo kaze ne znam ja sta je to? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milan2307 Posted February 5, 2008 Author Report Share Posted February 5, 2008 lol, moze siguro...ajd videcu ja sa lakijem ( mojim provajderom ), nikako da ga vidim... Quote pozzzzzzzzz Link to comment Share on other sites More sharing options...
lastman Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 Ne moras gledati sa lakijem stigo adsl kod nas danas cu cekicem izlupati antenu :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pura Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 (edited) I sa adslom ne mozes host ... tako da ... milane vidi ti to sa lakijem i reci mi sta da kazem chika zokiju da uradi :D Edited February 5, 2008 by Pura Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
InaCCessible Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 Naravno da moze sa adsl-om da se hostuje. A za wirless se obrati provajderu, to je najverovatnije zbog serverskog firewalla Quote Visit My Website Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pura Posted February 6, 2008 Report Share Posted February 6, 2008 Ne moze sa adslom i tu mora nesto da se trazi danas isprobano .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
InaCCessible Posted February 6, 2008 Report Share Posted February 6, 2008 Ne znam brate, mozda kod nekih provajdera, ja sam kod ptt-a i nisam nista trazio, a mogu da hostujem bez problema. Quote Visit My Website Link to comment Share on other sites More sharing options...
lastman Posted February 6, 2008 Report Share Posted February 6, 2008 ja sam dobio telekom srbija paket nemoze host? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
InaCCessible Posted February 6, 2008 Report Share Posted February 6, 2008 Ne znam sta da vam kazem onda je do vas nesto. Ja isto nisam mogao da hostujem, ali to je bilo zbog windowsovog firewall; potom sam instalirao Zone Alarm i mogao sam. Quote Visit My Website Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veljok Posted February 6, 2008 Report Share Posted February 6, 2008 ti verovatno imash dinamichku IP adresu, a mi (koji ne mozhemo host) statich(k)nu..u tome je caka.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gnodeb Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 Vrsta konekcije (wifi, adsl, dialup...) ne igra nikakvu ulogu kod ovog pitanja. Ono sto je bitno je da computer na kome je startovan wc3 bude vidljiv spolja. To vidljiv spolja moze da se definise na razne nacine... ali u najprostijem slucaju to znaci da vam treba javna IP adresa. Ovo ne treba mesati sa podelom na staticke i dinamicke adrese posto i jedne i druge mogu da budu javne ali ne moraju. Dal je i koji firewall je instaliran takodje ne igra veliku ulogu. Bitno je da je u opcijama za isti receno da port koji koristi wc3 (6112 po defaultu i to moze da se menja u opcijama za wc3) bude otvoren u oba smera. Kad imate konekciju sa javnom adresom ali tu jednu konekciju koristi vise racunara onda je logicno da nemogu svi racunari da imaju istu IP adresu tako da nece svi moci da hostuju. Ako je jedan kompjuter direktno na net-u a svi ostali idu kroz njega onda ce samo taj jedan moci da hostuje. Ako su svi kompjuteri prikaceni na rooter onda verovatno niko nece moci da hostuje. Naravno ovo moze da se prevazidje podesavanjem lokalne mreze. Sve u svemu... ako vam provider kaze da nemate javnu adresu i da nemozete dodatno da platite za nju (obicno je oni zovu staticka adresa :) onda vam nema leka. Ako kazu da imate javnu adresu (i ako ste se razumeli sta to znaci :) onda vam treba neko da vam to namesti. evo krasnih uputstava od samog blizzard-a: http://us.blizzard.com/support/article.xml?articleId=20687 http://us.blizzard.com/support/article.xml?articleId=21109 inace ja imam wifi i doplacujem 300din za javnu adresu i mogu da hostujem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milan2307 Posted February 10, 2008 Author Report Share Posted February 10, 2008 hvala brate na isrcpnom odgovoru, pitao sam lakija i rekao je da nemam, kurva naplacuje 500 din za to sranje....pozdrav Quote pozzzzzzzzz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted February 11, 2008 Report Share Posted February 11, 2008 ja sam dobio telekom srbija paket nemoze host? ja sam na telekomovom adslu i mogu da hostujem, samo forwardujes portove Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki  22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah  13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
shkarpeenee Posted February 14, 2008 Report Share Posted February 14, 2008 (edited) Ae objasni malo forward-ovanje portova... probao sam sve zivo i nije mi nishta poshlo za rukom!!! portforward.com...zvao tehnichku podrshku telekoma, trazio po forumima i nisam nikako uspeo da hostujem w3!!! stvarno bi mi prijala jedna potpuna informacija, za promenu i da radi! Edited February 14, 2008 by shkarpeenee Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted February 14, 2008 Report Share Posted February 14, 2008 (edited) Vidi, na portforward.com je iscrpnije i bolje objasnjeno nego da ti mi sad kucamo ovde. Samo proveri da li ti je war3 definitivno na 6112 netstat -a komanda ce ti dati listu portova koji su otvoreni u datom momentu (mislim da je potrebno da war3 bude pokrenut) Edit : typo Edited February 14, 2008 by f4ts0 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
shkarpeenee Posted February 14, 2008 Report Share Posted February 14, 2008 Ne radi, chak ni u telekomu ne znaju u chemu je problem...polako se gubim!!! Jel ima neko na telekom adsl-u da moze da hostuje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sheboja Posted February 14, 2008 Report Share Posted February 14, 2008 Za telekom ne znam, ali na sezampro-u radi (samo 64k upload je problem). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts