Jump to content

Roadtrip

Recommended Posts

Matori ako nemate bas mnogo kesa za ovakvu avanturu onda moras da se sracunas da li uopste mozes da isfuras ceo taj vas road trip. Kolima da ides, sto je realno skuplja varijanta nego da ides low costom iz Peste. Zasto ? Zato sto iako mozes da stavis na papir troskove koji ce biti pa ce biti, uvek se pojave neke druge stvari. Bolje sebi postavi kolko imas para, a kolko ti realno treba.

Iz mog iskustva za nedelju dana za ovakav road trip, Milano, Svica skijanje racunaj da ti treba barem izmedju 600 i 800 evra.

35 ovamo 35 tamo 35 viza, 10 na pumpi, 5 na pumpi, iznajmljivanje, hrana bla bla i eto. Sobzirom da ne placate smestaj u Milanu, nadoknadicete taj + tako sto cete puci u Svici :)))

Poz

V

@ zeky

Nece biti problem jer i u Svajcarskoj imamo gde da spavamo za dz, a opremu cemo uzeti od drugarice i njenog muza, ili njihovih ortaka... Kao shto svi na moru imaju svoj chamac, tako i oni (verovatno [:D]) imaju sve shto treba. ;)))

Mogu da izvadim, josh uvek uverenje sa faxa za vizu, kao i dva drugara...4. ce samo morati bez toga. + auto troshi kao upaljach ;)

Matori ako nemate bas mnogo kesa za ovakvu avanturu onda moras da se sracunas da li uopste mozes da isfuras ceo taj vas road trip. Kolima da ides, sto je realno skuplja varijanta nego da ides low costom iz Peste. Zasto ? Zato sto iako mozes da stavis na papir troskove koji ce biti pa ce biti, uvek se pojave neke druge stvari. Bolje sebi postavi kolko imas para, a kolko ti realno treba.

Iz mog iskustva za nedelju dana za ovakav road trip, Milano, Svica skijanje racunaj da ti treba barem izmedju 600 i 800 evra.

35 ovamo 35 tamo 35 viza, 10 na pumpi, 5 na pumpi, iznajmljivanje, hrana bla bla i eto. Sobzirom da ne placate smestaj u Milanu, nadoknadicete taj + tako sto cete puci u Svici :)))

Poz

au bre zeki,pa meni zimovanje na alpima ispalo sveukupno oko 800e.kad kazem sveukupno,mislim na prevoz,putarinu,hranu,smestaj,ski pas,iznajmljivanje opreme,par izlazaka,sat od 150e...a ne verujem da oni tamo idu da bi overavali diskoteke uvece:)

necu da kazem da je jeftino,jer nije,al ako se skoncentrises,i trosis pare samo na ono na sta si planirao,ne treba ti uopste toliko novaca.

a ono jest,treba poneti nesto vise novaca za nedajboze.e sad,ako ne znas da se kontorlises,jebiga jednom se zivi,aukurac:)

da,ja ti preporucujem da ides kolima:)u najgorem slucaju,ako iskulirate skijanje,ili imate sredstava/vremena,mozete da svratite do azurne obale...a to je tek majaoooj:)mi smo trebali da svratimo do druga u nicu,al se nismo lepo organizovali,pa nam trajanje vize to nije dozvolilo.jes da nije tolki gust u zimskom periodu,al opet:)

salt wat fish fresh wat fish?

au bre zeki,pa meni zimovanje na alpima ispalo sveukupno oko 800e.kad kazem sveukupno,mislim na prevoz,putarinu,hranu,smestaj,ski pas,iznajmljivanje opreme,par izlazaka,sat od 150e...a ne verujem da oni tamo idu da bi overavali diskoteke uvece:)

necu da kazem da je jeftino,jer nije,al ako se skoncentrises,i trosis pare samo na ono na sta si planirao,ne treba ti uopste toliko novaca.

a ono jest,treba poneti nesto vise novaca za nedajboze.e sad,ako ne znas da se kontorlises,jebiga jednom se zivi,aukurac:)

da,ja ti preporucujem da ides kolima:)u najgorem slucaju,ako iskulirate skijanje,ili imate sredstava/vremena,mozete da svratite do azurne obale...a to je tek majaoooj:)mi smo trebali da svratimo do druga u nicu,al se nismo lepo organizovali,pa nam trajanje vize to nije dozvolilo.jes da nije tolki gust u zimskom periodu,al opet:)

Pa eto ti si sad rekao da te zimovanje ispalo sve ukupno 800e. Ja samo kazem da se uzme u obzir najskuplja varijanta. Ok nek bude i 600 e, a ne 800 pa je i to hmm pa 600 evra :)

V

jest,al ja sam isao u les to alpes na nedelju dana,a on se razmislja da svrati do nekog skijalista na par dana

nikad nisam obozavao matematiku,ali

800-150(sat)-250(smestaj,ski pas)=400.a on jos ide kolima na plin i to do milana a ne do fr,tako da ce ga ispasti jos 50e manje.tako da 350=/=600:)

verovatno ga nece ispasti 600 do 800,al bi bilo dobro da ponese priblizno tolko,cisto za svaki slucaj:)

e leisure i obavezno zabarima na naplatnim rampama da kazes "mnogo majku ti $#%" glasom iz onog klipa kad bosanac zove za televizore [roflmao] .ne znaju srpski,provereno:)

salt wat fish fresh wat fish?

Mi kad smo dosli na Svajcarsku granicu kolima, mislili su da smo Bugari. (beogradske table)

Cekali smo 45min da nas cekiraju. :)

da su znali da ste srbi chekirali bi vas bar duplo duze;)

Edited by Urgh

No one can survive becoming a legend.

i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech.

E ovako, imam(o) drugaricu u Milanu, pa planiram da odem do nje sa tri ortaka na nedelju dana.

Iz Milana bi ishli metroom do Svajcarske, da vozimo bord.

Razmiljamo kako da odemo...odnosno, kako bi bilo najjeftinije.

Za italijansku vizu mislim da treba, circa, 30 eura.

Za gorivo, posto je auto na plin, treba max po 50 eura tamo i nazad(ma verovatno i dosta manje)

Imamo dve medjunarodne dozvole(jedan ortak i ja) i zeleni karton za auto.

E, problem je shto neznam koliko kesha treba za putarinu tamo i nazad. Jel zna neko kako to mogu da proverim?

Postoji druga varijanta da odemo do Temishvara, pa posle nekom low-cost avio kompanijom do Milana...

Viza ti je nebitna dokle god je shengen tj EU.

50EU? Plin beshe 30 i kusur din? Da kazhemo 125 litara plina? 1250KM do tamo i nazad (da uzmemo neku optimalnu cifru od 10 litara na 100km) Neshto cenim da nije...ako gledamo neki adekvatan road trip (sushta suprotnos najkratjem putovanju - nego fazon obitji pola bitnije italije) - nekih 12500 kilometara mozhda...a ako tjesh pravolinijski - 2100km najkratjim putem ti je tamo i nazad.

Treba da ponese svako po 1000eu po mom mishljenju, jer road trip nije road trip bez teshkih bahanalija, jer kupovina chudnih sitnica koja nema u srbiji je default akcija kad izadjesh iz iste, jer Giorgio Armani je u Italiji, jer nikad nznsh kad mogu da ti flipnu kola i kolko treba za servisiranje...i sa tom cifrom ne razmishljash o tome kolko je putarina. I ne nosi psihoaktivne supstance (nikad nznsh kakav tje biti pretres), kolko se setjam italijani nisu iz fazona da zavrnu strance sa drogu...

Edited by Dreadlord

poz voz 2011

da su znali da ste srbi chekirali bi vas bar duplo duze;)

Ma brate, šta su sve tražili, smorili su i boga i narod. Još plus pored samo prolaze ovi francuzi, mi čekamo. Doduše, zaustavili su nekog francuskog džibera i otprilike ga pitali "što si toliko retardiran?" i onda su i njega pustili dalje.

@ Dred - Za švajcarsku ne važi šengen.

Treba da ponese svako po 1000eu po mom mishljenju

Da se ipak ponese po 2000, za svaki slucaj? Nemoj da plasis ljude koji bi krenuli put evrope tim ciframa covece, kad mozhe ok da bude i sa 300 evra vozom ili tako nesto, a svasta ima da se vidi :) A mesni narezak naravno nosis od kuce :)

Mi smo, secam se, kupili na sajmu u Zhenevi bili sendviche, sedvich je kostao nesto tipa 8 evra komad :))

Ma brate, šta su sve tražili, smorili su i boga i narod. Još plus pored samo prolaze ovi francuzi, mi čekamo. Doduše, zaustavili su nekog francuskog džibera i otprilike ga pitali "što si toliko retardiran?" i onda su i njega pustili dalje.

@ Dred - Za švajcarsku ne važi šengen.

Da se ipak ponese po 2000, za svaki slucaj? Nemoj da plasis ljude koji bi krenuli put evrope tim ciframa covece, kad mozhe ok da bude i sa 300 evra vozom ili tako nesto, a svasta ima da se vidi :) A mesni narezak naravno nosis od kuce :)

Mi smo, secam se, kupili na sajmu u Zhenevi bili sendviche, sedvich je kostao nesto tipa 8 evra komad :))

Mozhe i 2000 ako tje da se uzima Dom Perignon [:D]

Previdih shvicarsku :/ Onda tranzitna viza na par dana za shengen i viza za Shvajcarsku...

Ja to sa 1000 pricham za ono Road Trip - Road Trip - tipa iidu 4 ludaka i prave prekid vasione u svakom vecem mestu a i manjem uz teshku kolichinu alkohola...ako se ide ono sa nekom misijom tipa to i to je plan i ima se plan sight seeniga i nije ono akcija "Party Hardcore All The Time" onda bih se naravno pre odlucio na voz i na 300eu al nikako kola.

Mada ja ne bi mogao sa manje od 1000eu u shvajcarsku....brate sir :) gladovao bi 2 dana do shvajcarske da bi se ozhdra sireva tamo [:D] /zez ofc :)

poz voz 2011

Mada ja ne bi mogao sa manje od 1000eu u shvajcarsku....brate sir :) gladovao bi 2 dana do shvajcarske da bi se ozhdra sireva tamo icon_smile_big.gif /zez ofc :)

Sirevi su stvarno do jaja ... mi smo za dorucak tamo jeli samo sireve, jedno 3-4 vrste, i bude ti dosta :)

rizikovacu da te opet smorim

ali ipak si to ti

jebach iz pesama Sashe Matica

;*

A dobro ovde bash nisam bio u tom elemntu, da se ja pitam i moj Sasa Mataci jebach u meni (molim, penal) bi reko 3000eu da mogu lepo svako veche da pukenm 300eu na basulovno skupe italijanske klubove i obnovim armani kolekciju...al opet to nisam mogao da izjavim jer to vetj prevazilazi i moj zdrav razum - imam i ja granice :)

Sirevi su stvarno do jaja ... mi smo za dorucak tamo jeli samo sireve, jedno 3-4 vrste, i bude ti dosta :)

a ne kazhem ti - ja bi gladovao ceo put i kako bi krochi u Shvajcarsku na svaki kilometar bi kupovao novu dozu penushavog vina i sireva - onako bash hardcore bi se pripremio da se pretvorim u jedan veliki sir na kraju...

poz voz 2011

Dread, brate, da imam toliko kesha, ne bih ovde vas smarao, nego bi' pravio nekog sneshka belica sa chistim fensi snegom u dvorishtu nekog chateua u Shvajcarskoj lol ;))

A dobro tu akciju sa sneshkom uvek mozhesh da sredish :) Sir je ipak bitan.

Onda kao shto rekoh, nikako ne bih ishao kolima jer to mozhe bash da se zakomplikuje sa kvarovima a to otje da se desi na tim putevima od 2100km...apart shto je plin za to sa onom mojom kalkulacijom 100eu...tako najbolja opcija je neka vishe dnevna interrail karta za voz, al nznm dal to obuhvata shvajcarsku...

poz voz 2011

onaj dnevni voz do beča, avala, je super iako su naši vagoni. sedišta su prostrana, klopa u restoranu je dobra i nije skupa, i ne kasni (omg wtf bbq lol nemoguće). kada sam poslednji put išao, nije bila gužva iako je bilo nešto pred gregorijanski uskrs, i nije se pušilo u nepušačkim delovima.

pretpostavljam da sada u evropskim vozovima ne možeš pušiti uopšte, ili eventualno samo u restoranu, tako da je to za narkomane veliki minus.