Ikonica Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 hocu da overklokujem max procesor,pa menjam cooler. u pitanju je procesor core2duo e6850 3,00ghz . procesor je onaj veliki intelov boxset. treba da mi stigne veceras novi cooler masterov (ne znam tacnu oznaku sad,ogroman je jbt) zanima me na koji nacin skidam ovaj intelov i da li je potrebno nesto uraditi sa procesorom (ocistiti ili tako nesto) .? thnx Quote Asus P5KC Intel C2D E6850 3,00Ghz 4x1GB OCZ Titanium Reaper 800Mhz Leadtek 8800GT 512MB Hyperion 700W Cooler Master Stacker 830Evo Windows Vista 64 Ultimate Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 Ako je baš veliki i mora da se instalira odvojen držaš, moraćeš da vadiš i celu ploču... Naravno, treba ga očistiti i staviti novu pastu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 chime da ga chisti, suvom krpom? Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ikonica Posted January 23, 2008 Author Report Share Posted January 23, 2008 mislim da je u pitanju HYPER TX 2 cooler.. Quote Asus P5KC Intel C2D E6850 3,00Ghz 4x1GB OCZ Titanium Reaper 800Mhz Leadtek 8800GT 512MB Hyperion 700W Cooler Master Stacker 830Evo Windows Vista 64 Ultimate Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ikonica Posted January 23, 2008 Author Report Share Posted January 23, 2008 ... Quote Asus P5KC Intel C2D E6850 3,00Ghz 4x1GB OCZ Titanium Reaper 800Mhz Leadtek 8800GT 512MB Hyperion 700W Cooler Master Stacker 830Evo Windows Vista 64 Ultimate Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 (edited) ja stvarno ne znam sta se tu tacno radi, ali znam da popularni hw sajtovi sigurno imaju opisanu doticnu radnju... evo ja nadjoh ovo...izguglaj, ima toga gomila http://www.bit-tech.net/hardware/2007/11/1...r_tx2_and_212/1 edit: ok, ovde i ne pise bog zna sta... http://www.coolermaster.com/products/produ...ail&id=2535 ima na support tabu da se skine neki manual (kapiram da i ti uz sam kuler treba dobijes uputstvo lol?) http://www.cpu3d.com/index.php?option=com_...=52&limit=1 "Socket 775 requires a lot of force to install." "Can be installed without removing the MOBO (at least on AMD 939)." "Harder to install on Intel Processors." Edited January 23, 2008 by peja_ Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anta-93 Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 Pazi evo po nemok mom misljenju, procesor e6850 radi na 3.0GHz ne znam za sta ti je potrebno da on radi brze, ali ako oces malo da se zezas ili slicno ok. :) Kuler je ok (ovaj sto si naveo) ali moja neka preporuka je ovaj novi cooler master Sphere nesto skuplji od ostalih ali zato stvarno hladi, radi na 2200RPM. Mislim da za ovaj sto si ti naveo ne treba taj dodatni drzac ali ne znam, proveri :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 (edited) Znaci covek je pitao kako da skine jebeni kuler, a ti mu dajes savete oko oc-a i oko kupovine. J-E-B-O-T-E Skini plocu sa srafova (tj odvrni srafove koji drce plocu za kuciste) i izvadi iz kucista. Kuler ima 4 "klipa" koja idu kroz plocu. Sa gornje strane ploce oko kulera, ti klipovi se zavrsavaju plasticnim plocicama, imaju "minus" zarez. Obrni srafcigerom/prstom/necim te plocice da klipovi izadju "na gore" Kuler skines sa cpu-a Cpu ocistis cime oces...vata, krpa, toalet papir, suvo/mokro whatever Kad stigne novi kuler stavi malo paste na cpu (bas malo) kuler mintiraj poo upoutstvu i vozi Edit : zasto sam ti rekao da skines maticnu plocu : 1. Ako nemas iskustva, tako ces imati manje sanse da nesto ostetis. 2. Svakako ces morati da je skidas zbog instalacije novog kulera 3. Obrati paznju da pri montazi/demontazi kulera ne "uvrces" maticnu plocu Edited January 23, 2008 by f4ts0 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anta-93 Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 Hteo sam samo da mu dam predlog ;) ali nvm inace oko intelovih procesora desava se malo teze vadjenje coolera, barem se meni tako na dva kompa desilo gde sam bukvalno morao da povucem jace kuler da bi ga izvadio, inace nisam ostetio kuler niti procesor... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
superstarr Posted January 25, 2008 Report Share Posted January 25, 2008 Toalet papir ili tako neke vlažene maramice, natope se tj. kane se na njih malo alkohola i obriše se stara pasta. Očisti se okolina od prašine nekom četkicom za likovno. Mora sve da se obriše da se sija, makar ona površina koja prijanja jedna na drugu (procesor na kuler). Nanese se na centar procesora par kapi (2-4) nove paste, ne razmazuje se ništa, stavi se kuler i polagano se pritiska na procesor da se pasta ravnomerno istisne u sva 4 pravca (gore dole, levo, desno). Onda se zategne mehanizam koji drži kuler na ploči, onako solidno. Sve se vrati na svoje mesto i pratite temperature prvih 10-ak minuta da vidite da li sve ide po planu. Quote Uspeh nije cilj do koga treba stići, uspeh je put kojim treba ići !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts