Jump to content

konfiguracija

headcutter[LR]

Recommended Posts

MB-S775 iP35 Asus P5K-E/WIFI

CPU Core2 Quad Q6600 2.40 Box

Mem.kit DDR2 2x1GB/1066 GEILUP

512 GF8800GT GainW

2x HDD-SA2 320GB Seag. 320620AS

DVR-SA 18/10/18 Pioneer 212 B

Kuc. Midi CM Cent534

Napajanje 500W CM RP-500-PCAP

Aj bacite pogled pre nego sto odreshim kesu... verovatno cu uzeti 4GB Rama ako prelomim da idem na vistu...

Za hiljadu evra cu sam da naucim da dizajniram ;)

tuto ovako kako je vidite 80K, ja sam napisao sta bih zeleo i budzet je bio 1K € ovo su mi vratili... ne svidja mi se taj Gainward, obzirom da je moj prvi prelazak sa Atija u NV tabor (nemojte sad flame) ne bih bas da uzimam izgleda najlosiji (mada su sve po referentnom dizajnu ovaj je gistro malo losiji prema testovima, ko da cu ja da primetim)

Moja sadasnja konfiguracija ce u junu napuniti 4 godine. I tada je bila sastavljena za 1K€ mislim da je to ok cena za toliku trajnost konfiguracije.

BTW - Da li ima ljudi koji koriste XP 64bit? Prema informacijama koje sam dobio od jednog uvazenog clana ovog foruma taj XP moze da adresira 4GB rama... Takodje koja je fora sa 4x1Gb i zasto je takva varijanta jeftinija od 2x2gb mislim konkretno na geil pakete.

Za hiljadu evra cu sam da naucim da dizajniram ;)

Masina je bas jaka, al kad je vec bal sa c2q, metni 4gb

I winxp vidi 4gb rama sa PAE switchem u boot ini fajlu.

I vista 32 bitna vidi sa ovim svitchem...uzivaj

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Ali je pitanje da li ploča "vidi"... meni se na 945P videlo 3.3 GB, bez obzira na podešavanja u biosu ili switcheve u boot.ini

Doduše možeš da staviš i 3x1 GB pa da koristiš asimetrični dual channel, koji je brzinski između pravog dual channela i ne-dual channela (što će reći razlika 1%, ako i toliko)

Ali je pitanje da li ploča "vidi"... meni se na 945P videlo 3.3 GB, bez obzira na podešavanja u biosu ili switcheve u boot.ini

To se javilo i na lenovo lapu samo je tamo bilo 3.6 gb, a lap je vista certified

Na slicnom modelu je video svih 4 gb

moguce da je neki hw glich :)

Zanimljivo da niko nije zeleo da se trudi oko tog pitanja jer "boli nas kurac da tim iz prodaje namestamo 4 gb a mi se patimo na 512/1024. Ko ih jebe" :)

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

to je sve zato sto uzimate shmensi ploche od 250 evra, lepo kupite plochu od 65 jura i glava ne boli ( a radi wow i dl german-nazi-gay pr0na ;oP)

[:0]

igore zasto istichesh ochigledno, svi mi ovde volimo tvoje rane radove ;o)

a vudu po definiciji svi koji imaju izlaz na intarwebz skidaju pron, samo neki sebe uspevaju da ubede da im je za to potreban motherboard od 200-300 jura (among other self deceptions...)