Jump to content

National Treasure: The book of secrets

Shale

Recommended Posts

http://www.imdb.com/title/tt0465234/

Bash je pre veche bio prvi deo na RTS1 u sklopu filmskog maratona, pa mi doshlo da proguglam i nadjem da je drugi deo izlazi ovih dana, josh uvek ga nema u bioskopima kod nas al piratizacija rula po tom pitanju sigurno. Treci u redu po zaradi od filmova u poslednjih 2 meseca, a vec 2 nedelje najvise zaradjuje. Kao mix avanture nalik Indijane Jonsa i tehnikalija kao iz Oceans 11, NT2 je film vredan gledanja!

sve u cilju prikrivanja tupea ;o)))

nevezano za dzhoni kejdzha kog vishe niko ne shvata ni udaljeno ozbiljno ovaj film nahejtova kritika bespotrebno...tipa "e helen miren nije na visini zadatka, samo je doshla po pare" sto cenim da je chist bullshit, mislim da je isto popcorn zezanje kao i kec i kad dodje fina kopija/dzh projekcija ;o) idem da se razonodim ko i uz prvi film...

koliko sam ja shvatio u okviru te noci nikolasa kejdza na kanalima rts-a, taj film je tipichno proseravanje za prosechnog americhkog retardiranog gledaoca i namenjen je prvenstveno bustovanju patritizma, kako drugachije objasniti scene u kojima je deklaracija o nezavisnosti vaznija od ljudskog zivota. ja se nadam da vi govorite o ovom filmu o kome ja govorim poshto su u isto vreme ishli kejdzovi filmovi i na rts1 i na rts2. prvom sam posvetio 5 min, ovom drugom ni toliko.

a poinjanje ovog sranja u, istoj rechenici sa indijanom i okeanovih11/12/13/156 je isto kad da poredim policajca sa petlovog brda sa kumom i piratima sa kariba.

No one can survive becoming a legend.

i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech.

ne mogu reci da kenjate jer nisam gledao ceo film, ali posle par scena nekako nisam imao nameru da nastavim:)

riba govori kejdzu: ispustio si me zbog tamo nekog papira (ispushtanje je potencijalna smrt operacija)

kejdz: to ej deklaracija o nezavisnotsi bejbe

riba: a dobro i ja bih tebe ispustila zbog toga

No one can survive becoming a legend.

i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech.

naravno margi da je to podtekst cele priche - da ubedi amere da imaju istoriju i to ne zbrda zdola skrpljenu 200 godina napumpanu istoriju nego opasno pravu debelu sa dovoljno mesta da se u nju nesto sakrije...na taj aspekt priche se nasmejesh veoma rano tokom filma i pichish dalje...davno su prosla vremena kad me nerivirala svaka od 58673 americhke zastave u filmovima majkla beja =o) oni guraju patriotizam, religiju i svoj set vrednosti u svaki zhivi film, nekad manje nekad vishe prozirno, na tebi je da se nasmejesh istom i gledash ostalo u filmu sto je ok zabava...

i naravno da je poredjenje najboljih momenata NTa sa najloshijim momentima Templea vec preterivanje a kamoli sa rRidersima... ;o)

koliko sam ja shvatio u okviru te noci nikolasa kejdza na kanalima rts-a, taj film je tipichno proseravanje za prosechnog americhkog retardiranog gledaoca i namenjen je prvenstveno bustovanju patritizma, kako drugachije objasniti scene u kojima je deklaracija o nezavisnosti vaznija od ljudskog zivota. ja se nadam da vi govorite o ovom filmu o kome ja govorim poshto su u isto vreme ishli kejdzovi filmovi i na rts1 i na rts2. prvom sam posvetio 5 min, ovom drugom ni toliko.

a poinjanje ovog sranja u, istoj rechenici sa indijanom i okeanovih11/12/13/156 je isto kad da poredim policajca sa petlovog brda sa kumom i piratima sa kariba.

....eh, ko da svaki nash film nema neko iseravanje na slicnu temu, stavljanje srba iznad ostalih itd. Nemaju ni jedan spomenik star hiljadu godina, imaju oskudnu istoriju u kojoj je glavna uloga politika i pojam patriotizma, a samo jedan rat su imali na svom tlu, enivej. Film je zanimljiv, to sto te pogadja jedna scena...jbga EMO EMO EEEEEEEEEEEMOOOOOOOO :PPP!!

Edited by Shalala