Jump to content

Kako namestiti sekundarni ekran?

Lucky

Recommended Posts

Pozdrav drustvo,

Na prosloj grafickoj, tj. na ATIju, imao sam onu shemu "expand this display to another one" ili tako nesto, sta ga znam, i onda kad to ukljucim, desktop se prosiri na taj drugi ekran i super. Medjutim, proshiri se, ali drugi desktop ima svoju rezoluciju i druga podesavanja i mozhe lepo da se "nashilji".

E sad sa nvidiom imam samo tri mogucnosti prosirenja - da klonira sliku, da prosiri na desno i da prosiri na gore. Medjutim, kad prosiri on fiksira rezoluciju na 1280x1024 i takodje rashiri ekran na ukupnu rezoluciju od 2560x2048 ili koliko vec, i to onda ne lichi ni na sta. Ja bih stoga voleo da vidim kako da to mogu da promenim, da se ekran zaista prosiri, ali da na sekundarnom mogu da definishem rezoluciju i slicno.

Takodje, pitanje dva, da li i kako mogu da nateram da se recimo igra startuje na sekundarnom ekranu po defaultu a ne na primarnom? Nije mi frka za filmove i slicno jer samo prevuchem na drugi desktop i maksimizujem, ali ovo za igre ume da bude problem.

Hvala ;)

siguran sam da postiji i 'new school' nacin al ja sam pripadnik 'old school' [:p]

http://muertichen.googlepages.com/enableoldNV_CP.zip

http://muertichen.googlepages.com/coolbits_forceware.zip

startovanjem ova dva redzistri fajla omogucavas da na novim drajverima vidis stari kontrol panel i da dobijes sva dodatna podesavanja koja tebi trebaju

slika dole ti je moja gaming/tv makina (gpu tretira tv kao drugi monitor) sa svim otvorenim podesavanjima koja se dobijaju sa coolbits

old_NV_CP.JPG

za 'pustanje' videa i pojedinih igara pogledaj opciju Full Screen Video i stavi na sekundarni monitor

naravno klikni na svaki od monitora desnim misem da dobijes podesavanja za rezoluciju i osvezavanje

ovo je (bar za mene) najlaksi nacin da se izboris sa konfuznim novim nvidia control panelom

btw ja za drzim ovog Samsunga na

svaki dan 1024x768 @100

gaming 640x480 @160 (volim da su igre velike i ruzne jbg navikao na Voodoo2 sli)

tv Samsung 32'' wide 1024x768 @100

ps fajlove skini sa nekim DL menagerom google oce da zeza neki put iz IE

Edited by Muerte

ne znam koju kartu imash, ali na 8800 seriji bi trebalo ovo da radi bez starog cpanela *NAPOMENA : ja ovo nisam probao, jel mi solidno fituje rezolucija na tv-u, ali eto mozda ti posluzi ideja.

prvo iz cpanela namestish dual view (configured independently from each other)

onda iz riva tjunera izaberesh za target adapter drugi sekundarni monitor aka tv , izaberesh pod forceware opcijama custom display modes i nastelujesh novu rezoluciju, za dalje nisam siguran, moguce je da ce odma da se promeni , a mozda se i nadje u rezolucijama pod "change resolution" u cpanelu kad selektujesh TV. GL :P

ne bi da hijackujem ali je delimicno vezano za tvoje drugo pitanje. Ima li neko reshenje oko problema sa dual-view posle starta neke full screen aplikacije, poshto se pri alt tab-u i posle izlaska iz aplikacije tv ponasha kao primarni displej?

This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country.

[23:47] <manager-> jao dete jao dete :D

chickenonaraft.kom