Jump to content

Monitor do 250E

VoOdoO_MaN

Recommended Posts

Znachi 3.5 godine se patim na Samsungovom 753s monitoru i vreme da je stara dama ode kod caleta :))

Budzhet: 250E

Monitor: prevashodno za igre, dobar odziv (2ms-5ms) i veliki kontrast boja i da nije 17" :)

Ortak me tera da kupim LG

L1900J-BF

Ajde Pero, vudu i ostali, bacite neke predloge :D

Hvala unapred! :)

Edited by VoOdoO...

Got some minuses for free?

Hmmmm za igranje wide bas i ne znam da je dobar sve zavisi kakvu masinu ima covek... po meni imas za nekih 200e LG 1953TR sasvim korektan monitor na kojem ces sve terati u native rezoluciji sto ti je i najbitnije... sta znam i ja sam u dilemi oko iste stvari i kad pomislim na razvlacenje skaliranje i sra*a lepo sam odlucio da uzmem klasika 19 cola i sve da teram u native jel ako ces da se igras onda o tome najvise razmisljaj u kojoj rez ces se igrati...

Hmmmm za igranje wide bas i ne znam da je dobar sve zavisi kakvu masinu ima covek... po meni imas za nekih 200e LG 1953TR sasvim korektan monitor na kojem ces sve terati u native rezoluciji sto ti je i najbitnije... sta znam i ja sam u dilemi oko iste stvari i kad pomislim na razvlacenje skaliranje i sra*a lepo sam odlucio da uzmem klasika 19 cola i sve da teram u native jel ako ces da se igras onda o tome najvise razmisljaj u kojoj rez ces se igrati...

Pa ni klasični 19" nije "klasični", jer mu odnos slike nije 4:3 kao na CRT-u nego 5:4, znači više vuče na kvadrat.

Kako kod okreneš, prelaskom na TFT nećeš imati sliku kao na CRT-u. Sve iole novije igre podržavaju wide rezolucije, ako ne zvanično ono preko tweakova (a pritom nije nativna jedina, ima i nižih wide, 1440x900, 1280x800, ako ti je kartica slabija), za starije ako imaš DVI izlaz na grafičkoj i DVI ulaz na monitoru možeš u drajverima fiksirati odnos stranica i zdravo. Da ne pričam za pucačine, šire vidno polje praktično uklanja mučninu koja može nastati i na običnim monitorima, a kamoli na suženim 5:4 TFT-ovima.

Plus ako radiš u dizajnerskim programima, lepo naređaš palete sa strane i ostane ti normalan radni prostor.

A ako uzmeš 19-icu vajd, nativna 1440x900 je manja rezolucija od 1280x1024 tako da priča "ne može kartica da izgura nativnu" ne pije vodu.

Edited by voodoo_

Kad budes sedeo duze vreme za wide monitorom , kad pogledas na obican pitaces sebe "Zasto nisam ranije uzeo novi monitor"...Nemas nikakvih problema sa zahtevnoscu igara kao ste je receno ako neces 1680x1050 imas i manje.

na 1650x1050 - Hellgate London izgleda odlicno(hm,aj da kazem veoma dobro-da ne preterujem) na 1900gt 256mb i 2Gb ddr2....

Edited by qwert00

C programmers never die. They are just cast into void.

C# programmers don't die either. They get garbage collected

Kad budes sedeo duze vreme za wide monitorom , kad pogledas na obican pitaces sebe "Zasto nisam ranije uzeo novi monitor"...Nemas nikakvih problema sa zahtevnoscu igara kao ste je receno ako neces 1680x1050 imas i manje.

naravno da sam sedeo, jednostavno nemam taj dozivljaj kao svi, OMG VAJD MORA SAD DA SAM PRO, pre bih birao kombo 2x non vajd monitora nego jedan vajd... stash svako ima svoje bube... a da gledam film na kompu tesko, imam veliki tv koji mi za to sluzi... da i kad smanjis rezu na svakom tftu igra izgleda uzasno... a tripove koje vodu spominje u mucnini u fpsu ima brat bratu 2,3% igracke populacije...

fallout_table.gif

da i kad smanjis rezu na svakom tftu igra izgleda uzasno...

JAO JEL I FALLOUT?! ;D

Nemoj bre da poturaš klipove pod točkove mladim kupcima, dobar je vajd i šta mu fali. Ako ništa, stane više kolona u Excelu :D

A i brate, mučnina u Source endžinu je dokazana, pogledaj po forumima :)