millanče Posted January 10, 2014 Report Share Posted January 10, 2014 (edited) "Čist" Morrowind na što ga novijem hardveru, drajverima i OS-u teraš, sve lošije, i nestabilnije radi. Ima patcheva za to. Skoro sam iz zezanja skinuo onaj Morrowind Overhaul pack (izašao je 3.0!), i mogu vam reći da sve mnogo lepo izgleda - otprilike na nivou igara iz 2007-2008, recimo... Naročito mi se sviđa fokus/blur - kada se unesete nekome u facu ili stanete blizu nekog objekta, ono što je u fokusu se izoštri, a okoina zamuti, pa se posle vrati kad se udaljite ili pogledate u stranu. Noćno nebo je fantastično, čini mi se da bih mogao satima (u rl) restovati po 1h (u igri) i gledati kako izgleda i kako se menja. Instalacija je automatizovana. I uključuje i .exe optimizer i ostale stvari zahvaljujući kojima radi relatvno stabilno na Win 7, baš retko izleti. Verovatno će šljakati i na Win 8... http://www.ornitocopter.net/morrowind-overhaul/ Edited January 10, 2014 by milanche Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 10, 2014 Report Share Posted January 10, 2014 Code Patcher neće raditi sa gornjim rilizom jer neće prepoznati krekovan EXE. Je l može da se isključi Code Patcher u procesu instalacije? Alternativno, koristite onaj Morrowind što sam kačio ranije, s njim radi, jedino što nije torent pa će ići sporo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted January 10, 2014 Report Share Posted January 10, 2014 (edited) Jebem ga, ja imam neke imidže za Morrowind, BM i Tribunal, mislim da sam ih svukao sa nekog torenta, ali se ne sećam kojeg. Instaliram to, onaj zadnji zvanični patch, i igram sa Morrowind CD-om mountovanim. Ne krekujem ništa, osim ako nije instalacija krekovana. Overhaul se normalno instalira, ja samo čekiram šta mi najlepše izgleda, vidim da ima tih exe optimizera i tona sličnih kuraca... MIslim da on prvo i bekapuje originalni .exe, pa odradi novi. I radi lepo:-) Sećam se igranja čistog Morrowinda na Athlon 3000, 1GB DDR i X800 na WInXP SP3, svakih 20-30 min je krešovalo. A ovo ovako premunjeno i, bogami, zahtevno, radi mnog stabilnije. Nisam pravio neki duži session, ali mogu da kažem da sam ulazio u drugi sat pikanja bez pucanja igre, recimo... Kontam da bi mi trebalo nekoliko dana da poskidam i instaliram ručno sve te modove što dođu u Overhaul pack-u... Edited January 10, 2014 by milanche Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 10, 2014 Report Share Posted January 10, 2014 (edited) Čist Morrowind 1.0 je koristio SecuROM ili tako neku zaštitu, zato je krešovao. Već u prvom peču 1.1, još pre izlaska Tribunala, su skinuli tu zaštitu jer su utvrdili da ona pravi najviše problema i posle je išlo lagano. Doduše, ko je 2002. imao naviku da skida pečeve osim Kvejkera... Enihu, EXE optimizer samo menja FPU u SSE instrukcije i to rešava probleme sa stabilnošću na 64-bitnom Windowsu, a Code Patcher ispravlja bagove u kodu koji ne mogu da se srede modovima. U principu uvek možeš da uradiš sledeće: 1. Uporediš čist EXE 1.6.1820 (iz GOTY-a) sa krekovanim EXE-om 1.6.1820 sa gf.wiretarget.com, vidiš koje su razlike (jedan ili dva bajta koliko se sećam). Ta mala izmena skida CD check, pa zapamtiš lokacije i vrednosti bajtova. 2. Propustiš čist EXE 1.6.1820 kroz Code Patcher da pokrpi bagove 3. Sređeni EXE otvoriš u hex editoru i promeniš onih par bajtova iz stavke jedan 4. Sređeni i ručno krekovani EXE propustiš kroz EXE optimizer, pošto on samo menja asemblerske instrukcije i ne zavisi od konkretnog sadržaja EXE-a I na konju si. Svega ovoga ne bi bilo da u Bethesdi ne zapošljavaju priučene Edited January 10, 2014 by Ivan^_^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted January 10, 2014 Report Share Posted January 10, 2014 (edited) Pretpostavljam da je onda ovo što ja imam GOTY Edition. I na njega samo "nakalemim" Overhaul 3.0. Ajd postujte ako probate bilo moj, bilo Vuduov metod, radi li na osmici... Edited January 10, 2014 by milanche Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 10, 2014 Report Share Posted January 10, 2014 Desno dugme na EXE pa properties, vidi je l piše da je verzija 1.6.1820 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted January 10, 2014 Report Share Posted January 10, 2014 Jeste ta verzija, sad mi nešto dolazi, to je GOTY verzija na piratebay-u koja ima najviše seedera :-) Pa onda zadnji official patch, pa Overhaul 3.0. Ima sad u folderu i 4 GB PATCH (x64), i Morrowind Code Patch, i neka tri bekapa Morrowind.exe fajla. Evo kako to izgleda kod mene: 1 Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 Ne treba ti zadnji official patch jer ga GOTY već sadrži... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted January 13, 2014 Report Share Posted January 13, 2014 Tačno je nešto javljalo kad sam pokušao da instaliram taj patch, ali sam bio na auto-pilotu, pa ono... Najlakše je promeniti izgled igre, ali sa ovim overhaulom mislim da ne samo što lepše izgleda, već istovremeno i zadržava identittet originalne igre, ne gubi se ništa igranjem ovoga, a dobija mnogo :-) Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 13, 2014 Report Share Posted January 13, 2014 Ja mislim sve suprotno :D Izgleda "neprirodno" i uopšte nema vajb originalne igre Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted January 13, 2014 Report Share Posted January 13, 2014 (edited) Opinions :-) Meni je grafički vajb originalne igre sada ekvivalentan žutoj mušemi :-) Istina, kada je izašao, ja nisam imao komp za takvo nešto, tek sam 2005. mogao da priuštim sebi Morrowind, i tad mi je već delovao zastarelo - nije stigao da mi se ureže u sećanje kao igra sa vrhunskom, već sa "onako" grafikom. Imam ortaka koji je igrao ovo kad je izašlo, i možda mesec dana kasnije zamenio GeForce [2, 3 ili 4] sa Radeonom 9600PRO - njega, recimo, nikada ne možeš ubediti da se može napraviti lepša voda u igri, od Morrowindove :-) Svakako bi bilo dobro za neke newcomere da prvo igraju untouched igru malo, da vide kako je to sve bilo, a onda možda da pređu na modovano... Ali mi koji smo prešpartali svaki piksel žutih tekstura bi trebalo da smo malo uzbuđeni time što omiljena nam igra može i ovako da izgleda :-) Znam da ja jesam, i da bih igrao sad opet ovako, ali nemam vremena, uspevam samo da "istisnem" koji sat Borderlands-a 2, jer je bruka, i jednu do dve PES večeri nedeljno. to je to :-( Edited January 13, 2014 by milanche Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted July 13, 2014 Report Share Posted July 13, 2014 Ovi bogami dobro napreduju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted July 13, 2014 Author Report Share Posted July 13, 2014 I ovo i Skywind su samo pokusaji da se unovci zal za mladosti. Radije bih ostavio lepe uspomene, nego da igram opet neki od modova i oskrnavim. Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted July 22, 2014 Report Share Posted July 22, 2014 Doduše, ko je 2002. imao naviku da skida pečeve osim Kvejkera... I starcraftasi, warcraftasi, age-ovci itd itd, zapravo svi koji su igrali multiplejer igre. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Bliss Posted July 29, 2014 Popular Post Report Share Posted July 29, 2014 http://imgur.com/a/wYPGO 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts