Jump to content

Morrowind pitanje


[BMF]Psycho

Recommended Posts

"Čist" Morrowind na što ga novijem hardveru, drajverima i OS-u teraš, sve lošije, i nestabilnije radi. Ima patcheva za to.

 

Skoro sam iz zezanja skinuo onaj Morrowind Overhaul pack (izašao je 3.0!), i mogu vam reći da sve mnogo lepo izgleda - otprilike na nivou igara iz 2007-2008, recimo... Naročito mi se sviđa fokus/blur - kada se unesete nekome u facu ili stanete blizu nekog objekta, ono što je u fokusu se izoštri, a okoina zamuti, pa se posle vrati kad se udaljite ili pogledate u stranu.

 

Noćno nebo je fantastično, čini mi se da bih mogao satima (u rl) restovati po 1h (u igri) i gledati kako izgleda i kako se menja.

 

Instalacija je automatizovana. I uključuje i .exe optimizer i ostale stvari zahvaljujući kojima radi relatvno stabilno na Win 7, baš retko izleti. Verovatno će šljakati i na Win 8...

 

http://www.ornitocopter.net/morrowind-overhaul/

Edited by milanche

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

Link to comment
Share on other sites

Jebem ga, ja imam neke imidže za Morrowind, BM i Tribunal, mislim da sam ih svukao sa nekog torenta, ali se ne sećam kojeg. Instaliram to, onaj zadnji zvanični patch, i igram sa Morrowind CD-om mountovanim. Ne krekujem ništa, osim ako nije instalacija krekovana. Overhaul se normalno instalira, ja samo čekiram šta mi najlepše izgleda, vidim da ima tih exe optimizera i tona sličnih kuraca... MIslim da on prvo i bekapuje originalni .exe, pa odradi novi. I radi lepo:-) 

 

Sećam se igranja čistog Morrowinda na Athlon 3000, 1GB DDR i X800 na WInXP SP3, svakih 20-30 min je krešovalo. A ovo ovako premunjeno i, bogami, zahtevno, radi mnog stabilnije. Nisam pravio neki duži session, ali mogu da kažem da sam ulazio u drugi sat pikanja bez pucanja igre, recimo...

 

Kontam da bi mi trebalo nekoliko dana da poskidam i instaliram ručno sve te modove što dođu u Overhaul pack-u...

Edited by milanche

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

Link to comment
Share on other sites

Čist Morrowind 1.0 je koristio SecuROM ili tako neku zaštitu, zato je krešovao. Već u prvom peču 1.1, još pre izlaska Tribunala, su skinuli tu zaštitu jer su utvrdili da ona pravi najviše problema i posle je išlo lagano. Doduše, ko je 2002. imao naviku da skida pečeve osim Kvejkera...

 

Enihu, EXE optimizer samo menja FPU u SSE instrukcije i to rešava probleme sa stabilnošću na 64-bitnom Windowsu, a Code Patcher ispravlja bagove u kodu koji ne mogu da se srede modovima. U principu uvek možeš da uradiš sledeće:

 

1. Uporediš čist EXE 1.6.1820 (iz GOTY-a) sa krekovanim EXE-om 1.6.1820 sa gf.wiretarget.com, vidiš koje su razlike (jedan ili dva bajta koliko se sećam). Ta mala izmena skida CD check, pa zapamtiš lokacije i vrednosti bajtova.

2. Propustiš čist EXE 1.6.1820 kroz Code Patcher da pokrpi bagove

3. Sređeni EXE otvoriš u hex editoru i promeniš onih par bajtova iz stavke jedan

4. Sređeni i ručno krekovani EXE propustiš kroz EXE optimizer, pošto on samo menja asemblerske instrukcije i ne zavisi od konkretnog sadržaja EXE-a

 

I na konju si. Svega ovoga ne bi bilo da u Bethesdi ne zapošljavaju priučene

Edited by Ivan^_^
Link to comment
Share on other sites

Jeste ta verzija, sad mi nešto dolazi, to je GOTY verzija na piratebay-u koja ima najviše seedera :-) Pa onda zadnji official patch, pa Overhaul 3.0. Ima sad u folderu i 4 GB PATCH (x64), i Morrowind Code Patch, i neka tri bekapa Morrowind.exe fajla.

 

Evo kako to izgleda kod mene:

2dl9h6c.png

2ivinsw.png

2ewo7ip.png

2drzc7b.png

23jgztt.png

2e67ux4.png

2uylpww.png

  • Upvote (+1) 1

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

Link to comment
Share on other sites

Tačno je nešto javljalo kad sam pokušao da instaliram taj patch, ali sam bio na auto-pilotu, pa ono... Najlakše je promeniti izgled igre, ali sa ovim overhaulom mislim da ne samo što lepše izgleda, već istovremeno i zadržava identittet originalne igre, ne gubi se ništa igranjem ovoga, a dobija mnogo :-)

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

Link to comment
Share on other sites

Opinions :-) 

 

Meni je grafički vajb originalne igre sada ekvivalentan žutoj mušemi :-)

 

Istina, kada je izašao, ja nisam imao komp za takvo nešto, tek sam 2005. mogao da priuštim sebi Morrowind, i tad mi je već delovao zastarelo - nije stigao da mi se ureže u sećanje kao igra sa vrhunskom, već sa "onako" grafikom. Imam ortaka koji je igrao ovo kad je izašlo, i možda mesec dana kasnije zamenio GeForce [2, 3 ili 4] sa Radeonom 9600PRO - njega, recimo, nikada ne možeš ubediti da se može napraviti lepša voda u igri, od Morrowindove :-)

 

Svakako bi bilo dobro za neke newcomere da prvo igraju untouched igru malo, da vide kako je to sve bilo, a onda možda da pređu na modovano... Ali mi koji smo prešpartali svaki piksel žutih tekstura bi trebalo da smo malo uzbuđeni time što omiljena nam igra može i ovako da izgleda :-) Znam da ja jesam, i da bih igrao sad opet ovako, ali nemam vremena, uspevam samo da "istisnem" koji sat Borderlands-a 2, jer je bruka, i jednu do dve PES večeri nedeljno. to je to :-(

Edited by milanche

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...