fatboy Posted October 26, 2007 Report Share Posted October 26, 2007 Skinuo sam taj driver za moj model lapa sa official HP sajta... ...kupio usrani USB flopi drive... bootovao WinXP, uneo drajvere i konacno je prepoznao hdd i ponudio mi instalaciju ili format... Formatirao sam hdd... i posle restarta opet nije prepoznao HDD... ...krenuo sam u istu proceduru dodavanja drajvera sa flopija i ovoga puta uopste nece da prepozna HDD iako je to dobar driver (probao sam 3 razlicita) i sada sam ostao bez ideja.... Ima neko predlog? ps: naravno, smrdljiva vista ima u sebi taj driver sa kojim sve charobno proradi ali ne zelim da je vidim ochima... WinXP rulz... Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted October 26, 2007 Report Share Posted October 26, 2007 Pokusaj da nadjes budzenu verziju XP. Ona u sebi ima integrisanu verziju svim mogucih i nemogucih drajvera. To mozes i sam da naravis. Ako se bas nikako ne snadjes mogu ja da ti narezem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rusici Posted October 26, 2007 Report Share Posted October 26, 2007 Idi u My computer pa desni klik proportis pa u Device Manager pa tu nadjes pa ubacis drajver trebalo bi da ti je izbaceno sa strane da nesto ti fali Quote SENKA, IVKE Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted October 26, 2007 Report Share Posted October 26, 2007 Pokusaj da nadjes budzenu verziju XP. Ona u sebi ima integrisanu verziju svim mogucih i nemogucih drajvera. To mozes i sam da naravis. Ako se bas nikako ne snadjes mogu ja da ti narezem. da li to stator savetuje nekom da instalira win ili to mene ochi varaju:)) Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted October 26, 2007 Report Share Posted October 26, 2007 Idi u My computer pa desni klik proportis pa u Device Manager pa tu nadjes pa ubacis drajver trebalo bi da ti je izbaceno sa strane da nesto ti fali ahahahaha Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Immortalis Posted October 26, 2007 Report Share Posted October 26, 2007 Quote This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country. [23:47] <manager-> jao dete jao dete :D chickenonaraft.kom Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted October 26, 2007 Report Share Posted October 26, 2007 ne stvarno Igorivane, svaka cast na trudu i želji da pomogneš i učestvujes u HW/SW diskusijama, ali ono ili pročitaj pitanje, ili nauči bar nešto. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
rusici Posted October 26, 2007 Report Share Posted October 26, 2007 ne stvarno Igorivane, svaka cast na trudu i želji da pomogneš i učestvujes u HW/SW diskusijama, ali ono ili pročitaj pitanje, ili nauči bar nešto. Nema problema ali ja sam imao iskustvo da sam morao da ga ubacim sa diskete u komp na onaj nacin na koji sam ti opisao, naravno da se pri boot XP mora da se stisne F6 i onda se dobije spisak za koji hoces operativni sistem ubacis taj diver ali mozda se njemu dogodilo ono sto i meni ili mu HDD nije propisano povezan u masini Quote SENKA, IVKE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted October 26, 2007 Report Share Posted October 26, 2007 da li to stator savetuje nekom da instalira win ili to mene ochi varaju:)) Pa reko je covek da oce XP :) Bilo bi glupo sada da mu savetujem nesto deseto. ROFL @ igorivan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 26, 2007 Report Share Posted October 26, 2007 čekaj, butovao si sa windows xp cd-a, ubacio drajver ono kad ponudi, i iz xp setup-a formatirao disk? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rusici Posted October 26, 2007 Report Share Posted October 26, 2007 evo probaj ove drajvere predpostavljam da imas usb/hdd Raid driver Quote SENKA, IVKE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted October 26, 2007 Report Share Posted October 26, 2007 Nema problema ali ja sam imao iskustvo da sam morao da ga ubacim sa diskete u komp na onaj nacin na koji sam ti opisao, naravno da se pri boot XP mora da se stisne F6 i onda se dobije spisak za koji hoces operativni sistem ubacis taj diver ali mozda se njemu dogodilo ono sto i meni ili mu HDD nije propisano povezan u masini care, dao si mu screenshot iz windowsa, a on pokushava da ga instalira ;) ne kapiram kako ti nije jasno ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 26, 2007 Report Share Posted October 26, 2007 Probaj da instaliraš XP sa nekog od ovih novijih diskova sa integrisanim post-SP2 sranjcima, kao npr. OVAJ. Možda su apdejti uključili i nove raid drajvere. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rusici Posted October 26, 2007 Report Share Posted October 26, 2007 U biosu disejbluje AHCI kontroler i onda prolazi najobičniji XP, bez dodavanih drajvera. Posle nije problem da se dodaju, ako je potrebno a ja kapiram da on ne moze da instalira Raid driver a ne Os i dao sam mu da skine ove drivere sigurno ce mu funkcionisati Supported operating systems: - Microsoft* Windows* XP Home Edition - Microsoft* Windows* XP Professional - Microsoft* Windows* XP x64 Edition (NOTE 1) - Microsoft* Windows* 2000 Advanced Server - Microsoft* Windows* Server 2003 - Microsoft* Windows* Server 2003, Web x64 Edition (NOTE 1) - Microsoft* Windows* Server 2003, Standard x64 Edition (NOTE 1) - Microsoft* Windows* Server 2003, Enterprise x64 Edition (NOTE Quote SENKA, IVKE Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted October 26, 2007 Author Report Share Posted October 26, 2007 prvo radi se o brand name lapu, znaci hdd jeste PROPISNO POVEZAN, dalje u njegovom BIOSu i nema bog zna koliko opcija za cackanje ALI jedna mi je resila problem, naime disejblovo sam SATA NATIVE MODE i tada je sve proslo ko po puteru... Naravno, ja ne bi bio ja da me sada ne jebu nova sranja.... naime, ovi iz HP-a su se svojski potrudili da korisnicima svojih lapova onemoguce bilo kakav pokusaj instalacije XP-a umesto Viste... valjda ih je Gates tako ucenio.... uglavnom, XP SP2 mi radi 2X brzhe nego na starom lapu, neam rechi.... ALI..... drajveri za ovo i ono za XP se nalaze tezhe nego najcistiji kolumbijski kokain... jedva sam iskopao drajver za graficku.... za modem, mreznu, wireless mreznu, zvucnu itd nema sanse da nadjem.... najgore je sto ODPRILIKE samo znam o kojim uredjajima je rech... Mnogo sam se smorio verujte mi... Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted October 26, 2007 Author Report Share Posted October 26, 2007 (edited) ...sledi nastavak uzbudljive "Fatboy in XP VS Vista World"... ...Nakon sto sam pretrazio ceo net vratio sam se na HP official sajt misleci da je odatle sve krenulo i da se tu mora sve zavrshiti... I ne lezi vrazhe ugledah naivni natpis "chat live with our user support @ technical department"... ...."ma jeste" rekoh sebi, sve cekaju da debeljko sa srbijanskih ravnica otvori dushu i izlozhi im svoje muke vezane za doticni uredjaj... I kao kliknem ti ja i on otvori chat prozor i u roku od nekih 30-40 sec se uloguje u neki chat.... ...i najednom PUF, eto ga neki Greg! "Good evening Mr Divac!" ljubazno ce on meni koji jos uvek misli da ga neko zaebava sto potvrdjuje i moje "pravo ime" koje sam uneo na pocetku konektovanja... "Au jebote, pravi coek!" rekoh sebi te mu izlozih svoj problem... On razmotri ceo sluchaj i zatim ljubazno zatrazhi seria number i product number HP-ovog lapa... Podignem ga i sa donje strane etiketa sa trazenim podacima.... posaljem sve uredno..... dobijem jos jedno "fala" i izvinjenjje sto cu chekati 2-3 minuta dok on ne 'pronadje sve drajvere za XP"... ...ma OVO MORA DA JE NEKA ZAJEBANCIJA! Nemoguce da tamo neki jebivetar milion kilometara cega za tastaturom da kojekakvim kurajberima reshava probleme vezane za HP laptop... Ali definitivno jeste tako... Posle par minuta coek mi se ponovo obratio i nabacao 8 linkova u chat prozor sa tacno naznachenim nazivima drajvera... Skinuo sam sve.... instalirao... i skapiro da mi fale jos 2 drajvera... 2h nakon prvog cimanja njihovog tech supporta ponovo se nakachim i uletim na vezu nekom drugom liku iz te sluzbe.... ovaj je bio malo uzdrzhaniji ..." But ser, downgrading Vista to XP is not recomended at all....." ..."MA NE SERI BRE, MAKINA MI POLETELA OD KADA SAM SKENJO OVO VASE NOVO AMERICKO SRANJE OD OS-a, DAJ JOS OVA DVA DRAJVERA!" rekoh ja u ljubaznijem formatu na engleskom jeziku..... i eto jos 2 linka za mene! Na zalost jedan od ta dva drajvera ipak nije odradi poso dok je drugi prosao bez frke... Suma sumarum..... Lap mi je full operativan.... sa (da ne verujesh) XP-om namjesto Viste (sram me bilo!) i upravo przhim sve drajvere za CD znajuci da marfi nikada e spava... Fala svima na pomoci! Statore, javi kad mi sprzis taj pimpovni XP CD !!! Edited October 26, 2007 by fatboy Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 27, 2007 Report Share Posted October 27, 2007 sit si se ti napričao sa indijcima, vidim ja :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted October 28, 2007 Report Share Posted October 28, 2007 alo bre, shta fali supportu :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts