Jump to content

Maticna, procesor, graficka

dvnityCker

Recommended Posts

dakle, tri gorenavedene komponente za max max 200 jura :) hvala

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Naravno da sam ozbiljan! Jesi li i ti? :)

Ta keleraba kad se klokne na 3Ghz ima lepe performanse, većina igara ne oseća razliku single core vs dual core.

Procesori na P35 čipsetovima se više OC-uju nego na 965 a kamoli 945 čipsetovima.

Ovaj Palit po defaultu puca "headshotove u glavu" što bi rekao 1 klinac iz kraja, svim 2600 baziranim karticama. Plus što lako možeš još da je OC-uješ a ne da se se zezaš sa smaračkim AMD grafičkim kartama i programima koji mogu njih (AMD kartice) da overklokuju... ;)

Uspeh nije cilj do koga treba stići, uspeh je put kojim treba ići !!!

Ta keleraba kad se klokne na 3Ghz ima lepe performanse, većina igara ne oseća razliku single core vs dual core.

aha, osim što se npr. Supreme Commander i Colin DiRT vuku ko leševi na single core pa sve da ih klokneš na 4 GHz, a sve žive novije igre razbijene su na threadove i lako iskoriste više jezgara, uključujući Unreal 3 endžin :) (plus su mnoge starije stvari patchovane za dual core kao npr. Quake 4 i Stalker, a da ne pričam o dobicima u programima; čak i WinRAR ima multithreading podršku, a DivX/XviD jednostavno kida)

Pored ovakvih cena procesora, apsolutno ne treba razmišljati o single core. Sve buduće igre optimizovaće se za dual core. Takođe, on nigde nije napomenuo da mu treba striktno gejming mašina :)

Edited by voodoo_

aha, osim što se npr. Supreme Commander i Colin DiRT vuku ko leševi na single core pa sve da ih klokneš na 4 GHz, a sve žive novije igre razbijene su na threadove i lako iskoriste više jezgara, uključujući Unreal 3 endžin :) (plus su mnoge starije stvari patchovane za dual core kao npr. Quake 4 i Stalker, a da ne pričam o dobicima u programima; čak i WinRAR ima multithreading podršku, a DivX/XviD jednostavno kida)

Pored ovakvih cena procesora, apsolutno ne treba razmišljati o single core. Sve buduće igre optimizovaće se za dual core.

Ja više volim dobru ploču nego dobar CPU. [8D]

Takođe, on nigde nije napomenuo da mu treba striktno gejming mašina :)

I to što kažeš ali onda i Dual Core ima manje smisla, zar ne? [:D]

ne treba mi gejming masina, mislim hocu da poteram igricu s vremena na vreme zato mi i treba graficka

masinu najvise koristim za multitasking znaci photoshop + ilustrator + firefox + ftp + dc++ + winamp + php editor + kuracpalac

ali stoji da mi dune nekad da poteram dobru 3d pucacinu

a u overklokovanje se ne razumem :) jel moram onda neki dobar kuler da uzmem ili kako?

hvala svima

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Onda ili uzmi ono što je voodoo predložio ili neki:

AMD X2 + Biostar nVidia ploču + Palita kog sam ja predložio.

Gledaj da ploča bude što bolja (TF560; TF570 ili eventualno NF4 AM2), kasnije će te zainteresovati OC a svaki AMD X2 (brisbane jezgro) može na 2.6Ghz sa BOX hlađenjem.

Ja bi uzeo ovu AMD kombinaciju, samo zbog grafičke. :)

jos jedno pitanje ... jako su mi konfuzne ove memorije .. tipa

Kingston 1GB 667MHz DDR2 ECC CL5 DIMM - cena 2662

Kingston 1GB 667MHz DDR2 ECC Reg with Parity CL5 DIMM Dual Rank, x8 - cena 4160

ne razumem ...

treba mi normalna memorija, 1 giga.

imate ovde

http://www.i-c.co.yu/home.php?module=cenovnik&id=memory

Izvini dvinty, ali prosto tebi jeste potreban dual kore i to najjeftiniji koji je 60-ak eura (2160)

Neko iole normalnu plocu moraces platiti bar 70-80 eura

Sto ce reci da ti ostaje 70 ak za vga. Bez memorije

I tu mozes neki midl klas da uglavis tipa 8500 GT sa ddr3, 2600 neki ati, 1650 pro

I to bez memorije.

Mislim niko te ne sprecava da napucas novog semprona LE 1150 i plocu (recimo gigabajt m55s3) i 8600GT. To moze za 200 eura bez memorije i radice ok i igre i aplikacije (mislim ako stavis memoriju )

realno izdvoj 130 za cpu+plocu

100 za grafiku

45 za 2 gb rama

i uzivaj u svemu.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

memorija je odvojen budzet

pazi, meni prebudz ne treba. retko se igram i kad se igram onda su to stvari koje su blizu srca, tipa EU3, SH4 i tako nesto , sto sad ne mogu da poteram na ovoj masini. znaci ne treba mi masina za gejming. a ne kupujem je jer imam viska para , nego mi je crkla stara masina i moram da nabacim novu.. a pre bih da dam koji evro vise za koji inc na monitoru vise nego da izvucem koji frejm vise iz neke pucacine :)

jednostavno ne mogu da priustim sve :) vuduova konfa je ok, izadje me oko 180e sve zajedno

Vuduova konfiguracija je sjajna, odmerena i best baj :)

Jedino bi se ja malo dvoumio izmedju Sapphire 2600Pro DDR3 (85e) koju je predlozio voodoo i 8500GT gigabajtove sa ddr3 memorijom...mada na kraju obe isto kostaju isto rade i to je to :)

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Brate Igore, na 8500GT teško možeš da igraš npr. Bioshock i Oblivion u fullu, a na 2600Pro DDR3 možeš komotno. 24 šejdera na 2600Pro > 16 šejdera na 8500GT. Bio je test u avgustovskom SK, 8500GT je klasa sa 2400XT a ne sa 2600. Dobro, taj sa DDR3 je verovatno brži al to je osakaćen čip i nije predviđen za neko "ozbiljnije" igranje. Mislim da ima par testova i na Benchmarku.

Ne gledam testove vise, nisu merodavni. Mislim jesu, ali sad da ne filozofiram zasto smatram da nisu. posebno one duzine linija kad je zelena duplo duza od jelte crvene i onda ti pomislis da je graficka predstavljena zelenom brza OOOOHOOOHOOO a u stvari brojke su tipa 11274 i 11654 poena :)

sempron 3400+, 2 gb ddr667 i taj 8500GT turbo fast (ddr3), 1280*1024 high bez aa i af bioshock je radio lepo, musterija zadovoljna. Ja sam mu bio predlozio 2600XT kako vec, 5 eura skuplji, garant bolji, ali ljudi se jeze na ATI-ja

Naravno siguran sam i da ATI przi, ali primecujem nicim izazvan animozitet ka ATI-ju od ljudi, to mi bas nije jasno.

e vudu de si nasao taj 2600 za 85e?

jel velika razlika izmedju ddr3 i ddr2?

imas neki savet u vezi kulera? zbog overkloka i sve?

Zanima me da li ima nesto poput ove kartice ali za malo manje para i valja li ovo cemu

Gainward BP8600GT-512-TV-DD VGA PCI-E 512MB GDDR3 GeForce 8600GT,Core 540 MHz, M,ali to nije sve i cpu me zamina i maticna i memorija od 2gb u i neko dobro napajanje i kuler.ONAKO NESTO DO 550 600,a da i hard i kuciste hehehe [8D][:D] pozdrav od mene i hvala u napred ako da te pomoc.

CPU se podrazumeva dual core [}:)]

E zaboravio sam da napisem neku maticnu sa dobrom mrezom ako ima valjda sam dobro napisao nisam nesto lupio

Edited by losm

Zanima me da li ima nesto poput ove kartice ali za malo manje para i valja li ovo cemu

Gainward BP8600GT-512-TV-DD VGA PCI-E 512MB GDDR3 GeForce 8600GT,Core 540 MHz, M,ali to nije sve i cpu me zamina i maticna i memorija od 2gb u i neko dobro napajanje i kuler.ONAKO NESTO DO 550 600,a da i hard i kuciste hehehe [8D][:D] pozdrav od mene i hvala u napred ako da te pomoc.

CPU se podrazumeva dual core [}:)]

E zaboravio sam da napisem neku maticnu sa dobrom mrezom ako ima valjda sam dobro napisao nisam nesto lupio

* INTEL Core 2 Duo E6550 2.33GHz,1333,4MB BOX 64bit

* ASUS P5K Intel P35/DDR2 1066/800/667

* 2x KINGSTON VR 1GB DDR2 800 CL5

* ASUS EN8600GT SIL/HTDP/256MB//PCIE/DDR3/DVI-I

* PIONEER DVD-RW DVR 212DBK DVD-R/+R,S-ATA

* WD Caviar 320GB/WD3200AAKS, 7200rpm, 16MB,S-ATA2

* ALPS Floppy Disk Drive 3.5" 1.44MB

* LUCENT Agere 56KSoft , interni.PCI

* BLUEBERRY CN832BKS ATX MIDI 400W USB/Audio

* Standard Keyboard US PS/2 Black

* GENIUS NetScroll+ Eye, PS/2 (black, white)

* MS Industrial ML-T208 2.1(woof.+ sat.),1200W, Wood

Sve ovo za 47.000 din ovo ti je znaci full :)

Edited by Dino

* INTEL Core 2 Duo E6550 2.33GHz,1333,4MB BOX 64bit

* ASUS P5K Intel P35/DDR2 1066/800/667

* 2x KINGSTON VR 1GB DDR2 800 CL5

* ASUS EN8600GT SIL/HTDP/256MB//PCIE/DDR3/DVI-I

* PIONEER DVD-RW DVR 212DBK DVD-R/+R,S-ATA

* WD Caviar 320GB/WD3200AAKS, 7200rpm, 16MB,S-ATA2

* ALPS Floppy Disk Drive 3.5" 1.44MB

* LUCENT Agere 56KSoft , interni.PCI

* BLUEBERRY CN832BKS ATX MIDI 400W USB/Audio

* Standard Keyboard US PS/2 Black

* GENIUS NetScroll+ Eye, PS/2 (black, white)

* MS Industrial ML-T208 2.1(woof.+ sat.),1200W, Wood

Sve ovo za 47.000 din ovo ti je znaci full :)

E a jel znas kakva je ova gainward