lazica Posted July 6, 2007 Report Share Posted July 6, 2007 ^PREDCI LOL :* Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
coll Posted July 6, 2007 Report Share Posted July 6, 2007 (edited) Sve sto sam hteo da kazem ja, je vec reko Srba. Po meni je isto tako bitno i razmisliti cime zelite da se bavite u buducnosti ... jer ako vam je zelja da radite kao neki IT profesionalac, programer, arhitekta ili u hemiskoj indrustriji, ondaK realno u srbiji nemate "mnogo" sanse, i bolje je pokusati napolje nesto uraditi. Na primer ovde u Ceskoj je sad OGROMNA potraznja klasicnih IT Admina (gruntova). Plate cca 1000 do 1500 (ako vas usere) eura, bez problema, a to sve moze da radi lik sa srednjom elektro, da se ne lazemo. Dok na primer naci posao kao arhitekta (i to mislim bilo kakav posao, samo da je u struci) je katastrofa ... ili u nekoj administraciji. Toga je ovde previse. Vidim po prijateljima koji aktivno traze vec poslove u toj oblasti pola godine ... i place im se. Edited July 6, 2007 by Coll Quote sex, drugs and bio food! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malatrolapunakontrolora Posted July 6, 2007 Report Share Posted July 6, 2007 Nasi koji su bili u inostranstvu (ili su jos uvek), malo uspeju posto nisu toliko flexibilni da se "blend in" ® by ZerBah Najveci problem je shto uzdizu nos misleci da su tip top i da niko ne zna nista da radi osim njih.... a famozni American Dream nije nista vishe nego biti u zemlji koja ima 300mil ljudi koji mole da im uzmes pare na nekoj originalnoj ideji... Tako da realno ako imate ideju , bolje ce ta ideja da uspe u svetu (velikom trzistu) nego kod nas... A ako ste umetnik ,idite da pevate ili glumite u indiji ili kini :)))) i da vas 1% ljudi tamo voli , to je minimum 10miliona ljudi :D Da srbija ima jedno 20tak miliona ljudi , bila bi drugacija prica.... Quote Have you ever noticed that it's only 'perfect' people who are murdered or killed in horrific accidents? "He was the perfect son" or "She was the perfect daughter." "Such a tragic accident they were the perfect family." "They died together, the perfect couple till the end." Makes me glad I abuse my kids and beat up my wife. Kind of makes me immortal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
noodle Posted July 6, 2007 Report Share Posted July 6, 2007 i Srbija i "preko" imaju svoje mane, ali ako si malo ozbiljnije bolestan u Srbiji samo bog moze da ti pomogne... hvala bogu, svi ste koliko-toliko zdravi, pu, pu. Quote ...za sve one koji se ne pitaju da li će se sve dobro završiti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted July 6, 2007 Report Share Posted July 6, 2007 Jeste ovde je sve jadno i bedno i samo na zapadu ce te neko ceniti, svi ce te ceniti onoliko koliko ti sam sebe cenis. Ako nishta makar bi napolju bio daleko od tebe i tebi slicnih .... Inache preterano si se nakenjao tamo bleksan, i to ne znam iz kojih izvora si izvukao te informacije. Jbg cuo sam i ja priche o tom "zlom zapadu" gde ne smesh u zgradi da se tushirash posle 10 zbog kutjnog reda i gde ne smesh da pushish a da nemash pikslu na manje od 2 metra i sl ali sam za razliku od tih kenjatora shto prodaju muda za bubrege bio, radio i zhiveo napolju i jeste hevi i monotono je iz nedelje u nedelju ali se ti ljudi isto druzhe, bleje, izlaze i sl .... I jesu njima troshkovi vetji nego nama ali jedna bitna razlika je sto mi sa 500 eura platom ne mozhemo na havaje na odmor a oni sa 3-4k jura platom mogu. To ti je ono work hard, party hard ali bez gay konotacije :D Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
zEki Posted July 7, 2007 Report Share Posted July 7, 2007 Ako nishta makar bi napolju bio daleko od tebe i tebi slicnih .... Inache preterano si se nakenjao tamo bleksan, i to ne znam iz kojih izvora si izvukao te informacije. Jbg cuo sam i ja priche o tom "zlom zapadu" gde ne smesh u zgradi da se tushirash posle 10 zbog kutjnog reda i gde ne smesh da pushish a da nemash pikslu na manje od 2 metra i sl ali sam za razliku od tih kenjatora shto prodaju muda za bubrege bio, radio i zhiveo napolju i jeste hevi i monotono je iz nedelje u nedelju ali se ti ljudi isto druzhe, bleje, izlaze i sl .... I jesu njima troshkovi vetji nego nama ali jedna bitna razlika je sto mi sa 500 eura platom ne mozhemo na havaje na odmor a oni sa 3-4k jura platom mogu. To ti je ono work hard, party hard ali bez gay konotacije :D Pravila postoje ali je na tebi da ih se pridrzavas ;)) To su price za malu decu kako ovde ne smes nista da radis. Vaziiiiiiii Quote V Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted July 7, 2007 Report Share Posted July 7, 2007 ^PREDCI LOL :* Eto, losh primer - previshe "blend in"-a pa jebe me ruski u srpskom... Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted July 15, 2007 Report Share Posted July 15, 2007 stvar je u tome sto u srbiji vlada neki los trip sto utice na stanje uma. posle svih sranja sto smo pregurali jednostavno je ne moguce ignorisati sve to. plus sto su ratni profiteri i mafijasi pouzimali svo sto valja i sto osim pekare ne mozes nista drugo da otvoris, ono... hocu samo da kazem da je jako tesko otresti tu letargiju i depresiju dok si u srbiji. dok u inostranstvu imas priliku da zivis punim plucima. non stop nesto radis, razmisljas, muvas se, planiras, ide zivot cetvorostruko brzim tempom nego u srbiji bez tih uzasnih tegova na mozgu. eto u cemu je razlika. bar po meni. sad ce retki srecnici koji su uspeli da izmuvaju solidan samostalan zivot u srbiji reci kako puno kenjam al jbg budite malo iskreni pa cete videti da sam upravu, bar delimicno ;) mada stoji to da ako odes preko ima da te lupa nostalgija ali jako, protiv toga nema leka nego da ne odes previse daleko, pa da mozes kad ti se digne da se vratis u srbiju na burek i jogurt. i naravno, nema smisla ici sam, jer dom je tamo gde su prijatelji i porodica. Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted July 16, 2007 Report Share Posted July 16, 2007 Heh kolko si u pravu :) Al svakako ce se sad javiti neko serbo-mladunce da ti objasni tezu spospoban-uspesan-cenjen Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted July 16, 2007 Report Share Posted July 16, 2007 Postoji jedna stvar koja me je uzasno nervirala dok sam bio u Srbiji - nije bilo vazno koliko sam radio i koliko sam kvalitetno radio svoj posao, svi su na mene gledali kao na klinca koji nema pojma shta hoce, koji nishta ne zna zato shto nema fax i koji ce uvek biti tamo negde u blatu. Malo ko u nashem drushtvu vidi dalje od svoje ograde i to je najveci problem - 15 godina niko nije izlazio iz zemlje i ne zna shta se deshava napolju i koliko je ostali svet otishao napred dok smo se mi kurchili i ratovali medju sobom. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted July 16, 2007 Report Share Posted July 16, 2007 Ma jeste... 15 godina niko nije izasao iz zemlje i svi nemamo kolektivno pojma sta se desava van granica. Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts