Kole Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 http://www.astrium.eads.net/ 150k evra za 5 min u svemiru, prvi test ler 2012te, stekajte pare ljudi ovo i nije tako loshe =o) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 hmmm 2012, taman cu da budem milioner do tad, tako da cu da probam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomkeus Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 Ovo je stvarno postalo jadno. Šalju letelice na izuzetno ekscentrične eliptične orbite sa periapsisom na pitaj boga koliko hiljada kilometara ispod zemljine površine i to proglašavaju "svemirskim" turizmom. Ovi letovi su jedan običan kosi hitac. Najniže prave svemirske orbite imaju barem 30 puta veće energije i od pravog svemirskog turizma nas dele brojne decenije ako ne i vekovi. Quote You're all gonna die. Then you'll be dead for way longer than you're alive; like, that's mostly what you're ever gonna be. You're just dead people that didn't die yet... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 28, 2007 Report Share Posted June 28, 2007 Ovo je stvarno postalo jadno. Šalju letelice na izuzetno ekscentrične eliptične orbite sa periapsisom na pitaj boga koliko hiljada kilometara ispod zemljine površine i to proglašavaju "svemirskim" turizmom. Ovi letovi su jedan običan kosi hitac. Najniže prave svemirske orbite imaju barem 30 puta veće energije i od pravog svemirskog turizma nas dele brojne decenije ako ne i vekovi. uaa pesimisticni fizicaru bez vizije:)...sta bi ti tomke, da te odmah posalju u geostacionarnu orbitu i da sluze besplatno pivo:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grdja Posted July 23, 2007 Report Share Posted July 23, 2007 Nemoj tako, imas vec tri godine kod Rusa svemirski turizam. 20 milki na sunce i letis :P ;) Plasim se da ce svi ti sitni poduzetnici propasti kad bogata raja shvati da to sto placaju nije nista posebno, i da nikada nece stici da razviju prave rakete. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted July 24, 2007 Report Share Posted July 24, 2007 Nije to samo 20 milki, to su fizicki treninzi + magistrature i doktorati u razlicitim naucnim oblastima + poznavanje ne znam ni ja koliko jezika, a na sve to jos ima dobro da radis kada odes, nema izlezavanja. Sto znaci, ne samo da su smanjili broj ljudi koji to sebi moze da priusti preko novca, nego jos vise preko mentalno-fizickih kapaciteta. Cista diskrminacija!1 Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 24, 2007 Report Share Posted July 24, 2007 valjda svemirski turisti ne moraju da rade ništa, a ovo o čemu pričaš važi za "normalne" astronaute koji naravno ne plaćaju put gore? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 24, 2007 Report Share Posted July 24, 2007 i turisti rade ponesto, ne bas kao profesionalci, ali imaju svoje obaveze, ne lade muda gore:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted July 24, 2007 Author Report Share Posted July 24, 2007 a ponajvetja obaveza je da ne izdahnu tokom lansiranja ;oP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted July 24, 2007 Report Share Posted July 24, 2007 De bre ne rade. Znas li ti sta je ona cini mi se Indijka morala sve da odradi pre, za vreme i posle odlaska, ne racunajuci 20 miliona. Idi bre. Jebes ti to. Zamisli sad ti kao izvorni bizmismen koji je napravio bizmis vredan nekoliko milijardi dolara i nisi zavrsio skolu, jer je skola gubljenje vremena, sad treba da se ubijes od ucenja samo da bi zapucao u "svemir". Svasta. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted July 24, 2007 Author Report Share Posted July 24, 2007 pa normalno je brate da ti za 20 milki daju malo treninga da ne ispustish dushu...ako bratja rusi za, ako se dobro setjam 17 ili 20k jura dve nedeljw choveka pripremaju za 2 sata letenja iza pilota u suhoju 27 sto da ga ne pripremaju 2 meseca za let u svemir....ne kupuje se 20 20 mill mesto u letelici nego mesto u programu =o) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted July 25, 2007 Report Share Posted July 25, 2007 Jebes ti to. Je l imam pare? Imam. Sta mi oni nude za te pare? Trening i "svemir". Bratemili, da sam to hteo otisao bih kod Kristijana i dobio oba za litar piva i malo priche. Nije bre u redu prema multimilionerima. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts