GibanicA Posted April 22, 2007 Report Share Posted April 22, 2007 ozbiljno razmisljam dal da potpisem ugovor sa paklenjacima pa mi treba par saveta.. 1.jel ima neko da koristi bel 200 (onaj od milju ipo mesecno) i kakva su mu iskustva, el kradu zastrasujuce ili samo onako rekreativno..po specifikaciji trebalo bi da bude sasvim dovoljno 320 u mrezi i 80 van mreze.. uz taj paket tel je 100 evra 2. kolika je otprilike cena ovom modelu normalno posto kolko sam prelistavo oglase i net, ssamo se prodaje obichan n70..ovaj ima karticu od 1gb i mislim da su jos neke sitnice poboljshane.. 3. objektivno kakav je tel,dali je stvarno tako bruka kako i pishe? ja sam veliki fan sonyera i nokiu nisam imao 3 godine jos od ngagea, i ovo bi mogao biti povratak..progutacu i ako ima slabiju kameru al u osnovi zeleo bi da predjem na bolji a ne isti ili gori fon..sad nosim k750i ugl da uzimam ili ne..pitanje je sad.. Quote 2kokaje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Green Posted April 22, 2007 Report Share Posted April 22, 2007 (edited) Ja bih rekao da je to ok telefon, i zove se N70ME, a ne N70i. Nema ga trenutno po Beogradu, ali cenim da koshta negde oko 220-230E. Razlikuje se od N70 u tome shto ima stereo zvuk u slushalicama, a N70 mono, odatle i Music Edition. Mislim da ide uz njega kartica od 1GB. Koristim ja Bel200 od avgusta ili septembra 2005 godine, i do sada nisam primetio da neshto zastrashujuce kradu, mozda ponekad zafali neki minut, ali mozda ga i potroshim, shta znam 1700 din ti je pretplata na to, rachunaj da cesh uvek da malo prebacish zbog GPRS-a, vishe razgovora za 063/062/011 i to je to. Ja placam oko 2000-2400 mesechno, a fixni uopshte ne koristim. Preporuka dakle za taj deo. Edited April 22, 2007 by Green Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spils Posted April 22, 2007 Report Share Posted April 22, 2007 s tim shto se besplatnih minuta tiche, imash naknadu za svaki zapocheti razgovor koju placash...chisto da znash... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Green Posted April 22, 2007 Report Share Posted April 22, 2007 (edited) Nemash naknadu za zapocheti razgovor kada si na BEL paketima, sigurno. Kada zapochnesh razgovor, obrachunava ti sekunde/minute i skida toliko. Edited April 22, 2007 by Green Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GibanicA Posted April 23, 2007 Author Report Share Posted April 23, 2007 da,to je svkakako bitno..hvala puno inace naso sam u oglasima neka dva lika prodaju n70me za 280-290e ne zanm dal su nerealni al su jedini koji prodaju pa mozda zbog toga cepaju.. ok u principu sam odlucio ali jedna stvar samo moze da me odgovori - ako mi traze da potpisem ugovor na vise od godinu dana ne dolazi u obzir..mnogo je..godinu dana je granica..videcu Quote 2kokaje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimke Posted April 23, 2007 Report Share Posted April 23, 2007 Ovako ja sam na bel paketu vec 3 godine prvo sam bio na 50 a sada sam na 400...uzeo sam dok je bilo n73ME i sve je to ok...sto se tice klepanja od strane licimura to ocekuj al ne mnogo mislio sam da nikad necu ispucati 400 min i 400 poruka pa sam ipak uspeo :) znaci paket je 1700 dinsa a placam oko 2000 racune...ugovor se potpisuje na 2 god. i ne moze drugacije Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Green Posted April 23, 2007 Report Share Posted April 23, 2007 E, da bre, i ja koristim BEL400 a ne BEL200 kao shto sam gore napisao, neshto sam se istripovao. Znachi, mislish nikada necesh ispucati, ali ispucash np. I sve ono gore vazi naravno, sve vreme sam mislio na BEL400. Ugovor potpisujesh na 2 godine, i tokom trajanja mozes da predjesh samo na skuplji paket, na manji ne mozesh. I da, ako pishe da je telefon 100 jura sa tim paketom, dodaju ti neke takse, PDV-ove, neshtosvashtajosh, i izadje ti josh 1000 din skuplje otprilike. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 23, 2007 Report Share Posted April 23, 2007 preračunajte se vi malo, meni to deluje skuplje nego da ga kupi od ovih što dekodiraju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 23, 2007 Report Share Posted April 23, 2007 Te varijante se isplate samo ako vec koristis post paid i onda kao uzmes i telefon, plus naravno da ne moras da promenis tarifu na onu najskuplji sve van tog okvira ti se ne isplati. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Green Posted April 23, 2007 Report Share Posted April 23, 2007 preračunajte se vi malo, meni to deluje skuplje nego da ga kupi od ovih što dekodiraju. Da, tako je, s` tim shto se ovako ipak dobija originalni telefon, od ovlashcenog distributera bla bla. Ali da izadje jeftinije, izadje realno. Te varijante se isplate samo ako vec koristis post paid i onda kao uzmes i telefon, plus naravno da ne moras da promenis tarifu na onu najskuplji sve van tog okvira ti se ne isplati. Realno #2. U sushtini, velika vecina ljudi koji uzimaju te skuplje telefone su vec postpaid. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 23, 2007 Report Share Posted April 23, 2007 ne razumem opsesiju "original" telefonima. nemaju kinezi fabriku u kojoj proizvode NOKAIA i SQNY ERRIKSON telefone, sve je to isto, samo su neki došli do srbije zaobilaznim putem :) kao već oftopikujem, moram da se zapitam i odakle vam ideja da telekom "krade" na računima. mislim da treba stvari malo staviti u perspektivu. uzmimo da imaju milion aktivnih korisnika, iako verovatno imaju više. to je skala poslovanja na kojoj se odavno ne isplati potkradati pojedinačne mušterije ("odavno" zato što to prestaje da se isplati negde kad zatvoriš tezgu na buvljaku i preseliš radnju sa čarapama u prolaz kod albanije); da imaju sistematizovano opšte potkradanje, odavno bismo za to čuli preko kurira, u tim velikim firmama ima sasvim dovoljno ljudi koji zovu novine kad god direktor štipne sekretaricu za bulju. naravno, daleko od toga da posluju pošteno. trebalo bi država da zabrani baronisanje sa cenama, isto kao što je naterala banke da ispisuju efektivnu kamatnu stopu na reklamama, da ne bismo gledali cene bez pdv-a, bez tarife za iniciranje poziva, bez takse na telefone sa ekranom i crveni lak za nokte. ukratko, ako vam račun deluje veći nego što bi trebalo, pročitajte sitna slova, teško da mirko u centrali prevezuje vaše žice i zove tetku u australiji... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goga[TT] Posted April 23, 2007 Report Share Posted April 23, 2007 Ako pravish 2000+ rachuna i ako si spreman da placas toliko u naredne 2 godine nema shta da se razmisljash nego uzmi odma. Nemojte da filozofirate mnogo. A opsesija sa telefonima skidanim sa mreze je meni bukvalno smesna :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Green Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 ne razumem opsesiju "original" telefonima. nemaju kinezi fabriku u kojoj proizvode NOKAIA i SQNY ERRIKSON telefone, sve je to isto, samo su neki došli do srbije zaobilaznim putem :) Hmmm, pa mislim da ce original telefon sa normalnim softwareom sigurno bolje/duze/normalnije raditi nego telefon koji je dekodiran sa ko zna koje mreze i namestan da radi ovde. Imao sam dekodiranu Motorolu, dok je ortakinja imala istu takvu, samo original (i skuplju za nekoliko desetina jura). Razlika je bila totalno ochigledna, moj se gasio sam od sebe, sporo ulazio u slike, dok chukash poruke kasne slova itd itd... kao već oftopikujem, moram da se zapitam i odakle vam ideja da telekom "krade" na računima. mislim da treba stvari malo staviti u perspektivu. uzmimo da imaju milion aktivnih korisnika, iako verovatno imaju više. to je skala poslovanja na kojoj se odavno ne isplati potkradati pojedinačne mušterije ("odavno" zato što to prestaje da se isplati negde kad zatvoriš tezgu na buvljaku i preseliš radnju sa čarapama u prolaz kod albanije); da imaju sistematizovano opšte potkradanje, odavno bismo za to čuli preko kurira, u tim velikim firmama ima sasvim dovoljno ljudi koji zovu novine kad god direktor štipne sekretaricu za bulju. True. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 verovatno je ta tvoja dekodirana starijom verzijom softvera. dekodiranje se radi tako što se telefonu reinstalira operativni sistem, nema tu šta puno da se sjebe, osim ako ti ne instaliraju windows 95 umesto xp-a. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Green Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 Pa da, ali tako definitivno ne znash da li kupujesh od ljudi koji znaju to da rade, i dobijesh telefon kakav treba, ili od majstora za bojlere koji je dobio 3 telefona od tetke iz Australije, video dobru zaradu i otvorio prodavnicu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 Hmmm, pa mislim da ce original telefon sa normalnim softwareom sigurno bolje/duze/normalnije raditi nego telefon koji je dekodiran sa ko zna koje mreze i namestan da radi ovde. Imao sam dekodiranu Motorolu, dok je ortakinja imala istu takvu, samo original (i skuplju za nekoliko desetina jura). Razlika je bila totalno ochigledna, moj se gasio sam od sebe, sporo ulazio u slike, dok chukash poruke kasne slova itd itd... Ja sam imao recimo podjednako isti broj originalnih i "originalnih" telefona i isto su radili, ne mogu uopste da izvucem zakljucak da je jedna grupa bolja od druge. OK, kod ovih sto su skidani sa mreze cesto umeju pored vizuelnih obelezja da ostaju i oni specijalni T-mobile meniji i ostale gluposti, sto ume da nevira, ali se da skloniti. Sa druge strane, nije da legalni distributeri hoce nekoga da odvale od cene, vec je razlika prosto u carini. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GibanicA Posted April 25, 2007 Author Report Share Posted April 25, 2007 samo za ovo vezano za potkradanje - neki dalji buraz iz cg mi je pre par godina radio u telekomu u fixnoj telefoniji i kaze da kradu kao nezdravi..da tipa ako zovesh inostranstvo u proseku 6-7 puta mesecno, budi siguran da ce ti otkucati 8-9 puta i blago te potkrasti..ako se ne pobunis, nastavljaju sa sve vecim i vecim zabadanjima do neke odredjen granice..druga kcija je kad cesto zoves neki mobilni, odredjen broj, tu isto lagano dodaju minute koje ti nikako ne mozes provaliti, jer ako zoves npr svaki dan znaci 25-30 puta mesecno, kurac ces da se setis dal je bilo 27 ili 32 poziva i koliko minuta su trajali..stelovanje listinga je vec vestina poznata i najneiskusnijim radnicima tog odeljenja telkoma..tako da kradu - kradu, ne puno ali ipak postoji..zato i pitam kakva je akcija za mob..kazem na realno cepanje cu se privici vec nekako..al da ne bude mnogo jako po usima Quote 2kokaje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts