Jump to content

Debian “etch”

Recommended Posts

Debian se pravi da bude savrseno stabilan tj. ne praktikuju zacrtavanje nove verzije vec Slackov fazon, kad izadje - izaslo. Imas i "unstable" granu koja sadrzi noviji softver. Velicine distroa variraju od 180mb (netinstall) - 3 DVD (svi paketi). Skini ovu najmanju verziju pa probaj ;)

(sve je bolje od Fedore :P)

Edited by Hide

Eto djavla, a meni fedora bas lezi.

Doduse, moram priznati da je FC kad se instalira uzas jer instalira 2 (dva) kernela-izmedju ostalih nebuloza, 3d accel ce praviti problem, ko bi se setio da pored silnih uputstava misli da se iz "display propertisa" mora odabrati vendor based drajver... :) i jos tona zackoljica.

Ali zato se sve nadje na netu.

A kada se lepo podesi (2 sata posla ako TACNO znas sta radis :) ) to je divan OS

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Hide> Pa cuo sam da debian je isto kvalitetna distribucija, zato pitam ... mada, FC je zakon. Probao sam isto Ubuntu desktop varijantu, i nisam video neku preveliku razliku izmedju FC i njega, mada to je verovatno tim sto sam linux n00bzor :)

Mada, kolega kaze da Ubuntu server je izuzetno dobar... mada ja njemu nesto u poslednje vreme nista ne verujem :P

sex, drugs and bio food!

Najvise distroa je bazirano na Debianu, a to ipak nesto znaci. Meni se Fedora ne svidja zato sto je uzasno spora (iako sam instalirao samo 600mb paketa), a i umro sam dok sam podesio sve kako treba (kodeci, ntfs...). Sad izlazi novi Ubuntu (19. april) pa ga testiraj ponovo, donosi neka znacajna poboljsanja.

Koliko znam, najvise servera se drzi bas na Debianu, Slacku i FreeBSD-u.

E sad :)

yum install xmms-mp3

yum install vlc

yum install ntfs-3g

Nije bas da je komplikovano zar ne :)

Posto paralelno vozim ubuntu i fedoru, nisam primetio neku vecu brzinu ubuntua u svakodnevnom radu Mada ostavlja utisak da je zivahniji od fedore (subjektivan osecaj). Fedori treba pogasiti neke procese posle instalacije, ah kakav win dejavu :)

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Kapiram da u ovom slucaju gstreameri dolaze sa vlc-om? Oficijelna dokumentacija samo objasnjava nepostojanje patentiranih formata, a ne i kako se instaliraju (koliko sam ja video).

Na mojoj masini (A64 3000+, 1Gb rama) se vidi povelika razlika u brzini ova dva distroa (sa out-of-the-box podesavanjima).

Ako hoces brzinu Slack/Zenwalk/Arch i udri :p

Edited by Hide