lazica Posted March 31, 2007 Report Share Posted March 31, 2007 (edited) Naime, treba mi neki valjan program za rad sa video fajlovima. Takođe, bio bih zahvalan onome ko bi mi odgovorio na par pitanja u vezi sa programom koji mi preporuči. Par sitnih pitanja, čisto da ne bih dangubio sa tutorijalima. 1. Gde i kako menjati veličinu fajla? Pogotovo me interesuje postoji li neka vrsta canvas size opcije, poput one iz Photoshopa. 2. Kako da rotiram snimak? 3. Kako da ubacim drugu muzičku podlogu? 4. Kako da zamrznem snimak, a da on opet nastavi da teče? Tipa, da zamrznem sliku, i da tako zamrznuta stoji tri-četiri sekunde koje će biti dodate du Edited March 31, 2007 by Ivan_tm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted March 31, 2007 Report Share Posted March 31, 2007 ja bih ti preporuchio Sony Vegas, jer je on meni bio vishe user-friendly od Premier-a kad sam dobio kameru i krenuo da se igram sa njom, i sve to tvoje je moguce izvesti 1) Nisam siguran da moze tako samo da udarish "image resize" i vozi vec moras da opet renderujesh fajl, samo shto ces mu promeniti kodek, kvalitet, itd 2) Postoji rotate opcija, kako za svaki frejm, tako i za onoliko koliko ti izaberesh 3) Postoje 2 timeline-a, jedan za video, jedan za audio, tako da samo izmenish u audio timelineu shta 'ocesh 4) Frejm koji hoces da zamrznesh, iskopirash, i pejstujesh ga vishe puta, tako da se on ponavlja, a kapiram da ima i neka "freeze" funkcija koja radi to sama, za odabrani broj sekundi. Ako sam neshto omashio, nek me neko dopuni Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted March 31, 2007 Report Share Posted March 31, 2007 (edited) Najlak Edited March 31, 2007 by voodoo_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazica Posted March 31, 2007 Author Report Share Posted March 31, 2007 Ne mogu, pederi sa rapida mi lupi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted March 31, 2007 Report Share Posted March 31, 2007 E da, poku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted March 31, 2007 Report Share Posted March 31, 2007 Vudu, ne radi on montazu i sedi kolenima na kukuruzu istovremeno :) tm odradi reconnect i nece biti limita na rapidu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted March 31, 2007 Report Share Posted March 31, 2007 Brate mili nemoj da kukumavči Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tauruss Posted March 31, 2007 Report Share Posted March 31, 2007 Imam jedno pitanje, da ne otvaram novi topic (nadam se da se tm ne ljuti). Iseckao sam neki .avi u easy splitteru na više delova ali imam problem sa sinhoronizacijom slike i zvuka. Naime, slika nekako secka i kasni a zvuk ide sasvim normalno. Da li je problem u hardveru ili u programu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted March 31, 2007 Report Share Posted March 31, 2007 Verovatno je zvuk bio kompresovan u varijabilnom bitrejtu. Idi na doom9.org u download sekciju i skini Nandub, pa u njemu iseci (u audio i video menijima stavi direct stream copy pa na vremenskoj liniji obele Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tauruss Posted March 31, 2007 Report Share Posted March 31, 2007 Radi, tnx. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazica Posted March 31, 2007 Author Report Share Posted March 31, 2007 (edited) Vudu, ne radi on montazu i sedi kolenima na kukuruzu istovremeno :) tm odradi reconnect i nece biti limita na rapidu Znam za to, ali sam skidao ne Edited March 31, 2007 by Ivan_tm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazica Posted April 1, 2007 Author Report Share Posted April 1, 2007 Vudu, aj sad malo retard-friendly obja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
banman Posted April 1, 2007 Report Share Posted April 1, 2007 (edited) Ovako, dok se voodoo ne javi, step by step shta znam: canvas resize video->filters->add->resize definishesh parametre -> ok Dok si josh u filter meniju, videcesh da kada je selektovan "filter" resize, koji si dodao, moguce je koristiti cropping (vuchesh levi gornji deo slike, isto tako za donji desni deo slike da bi definisao shta cesh da odsecesh). Za spajanje je sledece: file->append avi segment Nadam se da sam pomogao. Edited April 1, 2007 by banman Quote Ladies and gentlemen, Frank Sinatra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts